vervito » 01 Ara 2009, 03:43
Zenith'in yeni katalogu ile web sitesindeki collection bolumu birbirini pek tutmuyor.
Collection bolumune 1969-2009 el primero yok. bu arada bu saatin siyah kasalısı iskeletimsi şeffaf kadranlısı hakkında bilgisi olan var mı? PVD mi acaba?
Onur bu model hakkında ne düşünüyorsun? senin almak istediğin vintage kadranlı olanı mı?
Ayrıca yeni respirator de collection'da yok.
Benim favori Zenith'im Class El Primero T (4002 kalibre) bu fıstık ise collection'da var ama katalogda yok.
Ayrıca yeni koleksiyonda zenith adına canımı sıkan bir model var, Rusya federasyonunun sembolu olan çift başlı kartal olan bir model üretmişler saat ne kokuyor biliyor musunuz? "ey rus oligarşisi yöneticileri beni sizin için yaptılar mutlaka benden bir tane almalısınız" Rusya'da luks saat pazarı çok iyi, en iyi satış yapılan avrupa ülkesidir. Ulysse Nardin'in kremlininden sonra şimdi de Zenith bu pazardan olayını büyütmek adına böyle bir girişimde bulundu. Benim pek tasvip etmediğim bir pazarlama stratejisi. geçmişiyle övünen markaların yapmaması gereken hareketler bence bunlar. Besbelli yani bu saat sırf bir an bile düşünmeden sırf üzerinde Rusya sembolu var diye saatten pek anlamadan sadece butiğe girip "en pahalı saat hangisi ise onu verin" diye takılan Rus oligarhları için yapılmış.