TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Mesaj mlm » 19 Ağu 2010, 21:19

Facebook' ta Haldun Bey'in yazmış olduğu zaman mekan saat konulu bir yazıdan esinlenilmiş ve saatleri yeni sevmeye başlayan birinin bu yazıyı okuması sonucunda saatler konusunda gerçekten şu an ne hissettiğini merak ederek kendini sorgulaması neticesinde kendine verdiği cevapların sesli yansımalarını sizlerle paylaşmak istiyorum..

Sonsuz bir anın içerisine girince zaman kavramı ortadan kalkar, zamanın olmadığı yerde mekana ne hacet değil mi .. Zaman bu evveli ve ahiri belli olmayan hatta bir yerde evvel ve ahirin olmadığı sonsuzluğun ve tekliğin içinde anlamını yitiriyor, bu konu üzerinde biraz tefekkür edince aynı durumda saat neden anlamını yitirmesin? veya neden yitirmiyor..? anladım ki bu saat denilen şey zamanı ölçmekten veya bizi hayatımızın hangi anında olduğumuzdan haberdar etmekten daha ulu bir vasıf kazanıyor benim gönlümde.. aksi takdirde bildiğim yaşadığım şeyler ve zamanın mekanın olmadığını bilmekliğim ve bunu yaşamış olmaklığım beni zaman kavramından geçirdiği gibi saatten de geçirirdi.. halbuki düşündüğümde saatlerin gönlümde farklı bir yer işgal etmeye başlaması beni nedense şaşırtmaya başladı.. bilmiyorum geçici bir heves midir, ulu bir görüntünün arkasına saklanmış olan ve içimden gelen sahip olma, daha çok sahip olma ve tahakküm hissi midir yaşayıp öğreneceğiz.. umarım eğrisiyle, doğrusuyla duygularımı aktarabilmişimdir.. Sürç-i lisân etti isek, affola.. Sevgiler dostlarım..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Çok yeni bir saatseverden düşünceler..

Mesaj Clk » 19 Ağu 2010, 21:36

Daha yazdigin ilk mesajindan sende ki potansiyeli görmüstüm. Merhaba mesajina ilk yazdigim seyde adamim olmustu.

Hayyam ile baslayan ve espirili yaklasimlarin ile devam eden rüzgarin son yazmis oldugun duygusal mesaj ile bir bütüne kavustu. Saatlerin dünyasina hosgeldin. Dikkat etmen gereken iki kural var bu dünyada...

1- Rolex'e bulasma :D
2- Bülent'e bulasma :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Çok yeni bir saatseverden düşünceler..

Mesaj mlm » 19 Ağu 2010, 21:55

clk yazdı:Daha yazdigin ilk mesajindan sende ki potansiyeli görmüstüm. Merhaba mesajina ilk yazdigim seyde adamim olmustu.

Hayyam ile baslayan ve espirili yaklasimlarin ile devam eden rüzgarin son yazmis oldugun duygusal mesaj ile bir bütüne kavustu. Saatlerin dünyasina hosgeldin. Dikkat etmen gereken iki kural var bu dünyada...

1- Rolex'e bulasma :D
2- Bülent'e bulasma :D

Kolum uzanmıyor ki üstadım, elimin yetmediği yere nasıl bulaşayım.. :D

haddimi aşmış ve seni sinirlendirmiş olma ihtimalimin yüksek olduğunu bildiğim halde iyi niyetine ve espri konusundaki aramızdaki frekans benzerliğine (en azından şimdilik böyle düşünüyorum) güvenerek söylemeden geçemeyeceğim :
Rolex derken şu çok bilindik ve hemen hemen orjinal replika farketmez herkesin kolunda olabilen saatten mi bahsediyorsun? ... :D :D :D

bir de sorum olacak Bülentcim; bu Rolex marka saatlerde akrebin üzerinde bulunan Mercedes amblemi iki marka arasında herhangi bir bağı mı temsil etmektedir? gerçekten bilmediğim için soruyorum.. :)

Sevgiler
Cengiz
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Re: Çok Yeni Bir Saatseverden Düşünceler...

Mesaj Clk » 19 Ağu 2010, 21:57

Cevap vermiyorum. Küstüm :(

:D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 19 Ağu 2010, 22:02

yapma ama Bülentcim şaka yaptım :D
af dileyorum :super:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj Clk » 19 Ağu 2010, 22:03

Yada dur... O sadece saate zengin bir hava versin diye mercedes amblemi gibi secilmis. :)

Mercedes amblemi krolar ve sonradan görmelerin ortak simgesi ya.... Mesela Kirosun ama para sende... Tak aliyorsun bir Mercedes herkes anliyor. Diyelim ki, Mercedes sevmiyorsun ama kirolugu göstermek durumundasin ya o zaman Rolex aliyorsun :D Hangi diger bir kiro gördügü zaman anlasin diye... Mesela benim bu markalari kullanmamin tek nedeni bu yazdiklarim :)

Maddi gücü olmayan ama yinede kiro olan arkadaslarimiz icin de replikalari üretilmis durumdadir :D

Yardimci olabildiysem ne ala ;)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj mlm » 19 Ağu 2010, 22:08

:lol: :lol: :lol: oyy karnım ağrıdı.... bi daha bişey demem dersimi aldım tamam.. :D :D
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj 2fast4u » 19 Ağu 2010, 23:17

boylesı edebı bır yazıdan sonra pıranhaların ususmesıne hıc sasırmadım:).saatlere meraklı ısen cok paran olması gerekmez .kıroda olman gerekmez :)kım olursan ol yeterkı gel .adres sagda solda asagıda :)))berhudar ol
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: ringrang ve 207 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners