Facebook' ta Haldun Bey'in yazmış olduğu zaman mekan saat konulu bir yazıdan esinlenilmiş ve saatleri yeni sevmeye başlayan birinin bu yazıyı okuması sonucunda saatler konusunda gerçekten şu an ne hissettiğini merak ederek kendini sorgulaması neticesinde kendine verdiği cevapların sesli yansımalarını sizlerle paylaşmak istiyorum..
Sonsuz bir anın içerisine girince zaman kavramı ortadan kalkar, zamanın olmadığı yerde mekana ne hacet değil mi .. Zaman bu evveli ve ahiri belli olmayan hatta bir yerde evvel ve ahirin olmadığı sonsuzluğun ve tekliğin içinde anlamını yitiriyor, bu konu üzerinde biraz tefekkür edince aynı durumda saat neden anlamını yitirmesin? veya neden yitirmiyor..? anladım ki bu saat denilen şey zamanı ölçmekten veya bizi hayatımızın hangi anında olduğumuzdan haberdar etmekten daha ulu bir vasıf kazanıyor benim gönlümde.. aksi takdirde bildiğim yaşadığım şeyler ve zamanın mekanın olmadığını bilmekliğim ve bunu yaşamış olmaklığım beni zaman kavramından geçirdiği gibi saatten de geçirirdi.. halbuki düşündüğümde saatlerin gönlümde farklı bir yer işgal etmeye başlaması beni nedense şaşırtmaya başladı.. bilmiyorum geçici bir heves midir, ulu bir görüntünün arkasına saklanmış olan ve içimden gelen sahip olma, daha çok sahip olma ve tahakküm hissi midir yaşayıp öğreneceğiz.. umarım eğrisiyle, doğrusuyla duygularımı aktarabilmişimdir.. Sürç-i lisân etti isek, affola.. Sevgiler dostlarım..