TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jaeger-LeCoultre

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Jaeger-LeCoultre

Mesaj adonis » 06 Kas 2009, 15:35

Valle de joux bölgesin de Le Sentier'deki atölyesi 176 yıl önce Antoine LeCoultre tarafından kurulmuştur.
Sonra Parisli Jaeger ile ortak olarak bugünkü adıyla Jaeger-LeCoultre markası oluşmuştur.
Dünyadaki en küçük mekanizmayı içeren Kraliçe II.Elizabeth'in taç giyme töreninde taktığı kol saat i calibre 101 i de yapan marka tourbillon,perpetual calendar,minute repearter,ay takvimi,güç rezervi göstergeleri
kronograflar,alarm ve dual time-zone göstergeleri içeren komplike tasarımlar da üretmiştir.
Mekanizmalarını kendi üreten marka 1000 üzerinde calibre üretmiş.40 ayrı meslek grubundan 900 çalışanıyla gereken 20 teknolojiyle kendi bünyesinde tüm işlemleri tamamlıyor. 1833 den bugüne 215 tane kayıtlı patentin sahibidir.
Üretimi biten her saat için 1000 saatlik bir uygunluk süreci testi yapması da markayı farklı kılan bir başka unsur.
Atmos ilgi çeken değişik bir teknoloji örneğidir.onunla ilgili de bir yazıdan alıntı yaptım...

Türkçe telafuzu da Jejır le Koltr
Bu sitesi http://www.jaeger-lecoultre.com/
Bu da Türkiye temsilcisi http://www.chronosistanbul.com/ açılışta müzik olmasa daha iyi olurmuş
Marka Tanıtım video su fransızca http://www.dailymotion.com/video/x592as_jaegerlecoultre-au-coeur-de-linnova_tech

Resim
Ünlü tasarımcı Marc Newson’un Jaeger-LeCoultre için tasarladığı yeni Atmos 561 modeli hayranlık uyandırıyor.

Eşsiz bir masa saati olan Atmos 561’in hassas mekanizması, kurumu için gereken tüm enerjiyi havadaki ısı farklarından alıyor.

Fütürist tasarımlarıyla tanınan Marc Newson, İsviçre’nin en prestijli saat markalarından Jaeger-LeCoultre için yeni bir Atmos modeli tasarladı.
Havadaki ısı farklarından güç alan benzersiz bir masa saati tasarımı olan Atmos, mekanik saatin zirvesindeki marka Jaeger-LeCoultre tarafından ilk olarak 80 yıl önce yaratılmıştı. Renkli portfolyosunda, konsept otomobil, özel jet ve First Class havaalanı lounge’ları gibi olağanüstü çalışmalar bulunan ünlü tasarımcı Marc Newson’un yorumuyla yeniden hayat bulan Atmos 561, havada asılı durduğu izlenimini veren şeffaf kristal çerçevesi içinde hayranlık uyandırıyor.

Mekanik alanında çığır açan patentli tasarımlarıyla hayranlık uyandıran Jaeger-LeCoultre tarafından ilk olarak 80 yıl önce yaratılan Atmos’un son derece sıradışı bir çalışma prensibi var.

Atmos’un mekanizmasının içinde saatin çalışmasını sağlayacak herhangi bir enerji kaynağı olmadığı gibi, saatin tasarımı da bir kurma kolu içermiyor. Atmos çalışması için gereken tüm enerjiyi havadaki ısı farklarından alıyor. Saatin içinde bulunduğu ortamdaki yarım derecelik bir ısı oynaması bile, hassas mekanizmanın günlerce çalışacak gücü rezerve etmesine yeterli oluyor.
zaman sana uymazsa sen zamana uy...
saat gibi...
Kullanıcı avatarı
adonis

Re: Jaeger-LeCoultre

Mesaj adonis » 06 Kas 2009, 16:55

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
zaman sana uymazsa sen zamana uy...
saat gibi...
Kullanıcı avatarı
adonis

Mesaj Efe » 09 Kas 2009, 02:01

Şu meşhur Gyro-Tourbillon videosunun yüksek kaliteli versiyonu var mı acaba?
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Egunns » 10 Kas 2009, 17:23

ben bu markananın ismine ciddi derecede hastayım..muller den patekten constantinden daha karizmatik geliyo bana......geneli bana hitap etmesede beğendiğim bikaç modeli var listesi 5000 eur......ilerde fırsatım olursa hiç acımam paraya jaeger için :)
Commander Chronograph,Mido
Kullanıcı avatarı
Egunns

Mesaj deha » 10 Kas 2009, 19:04

Sizlere kesinlikle katılıyorum, Jaeger le Coultre bana göre en "karizmatik" isme sahip, kesinlikle insanın ağzını dolduruyor bir kere. Saatleri de gerçekten inanılmaz güzel, çok kısa bir süreliğine bir master compressor dualmatic modeline sahip olma şansım oldu ama 1 ay sonra yıllardır takip ettiğim bir saat karşıma çıkınca elden çıkartmak zorunda kalmıştım. İkinci ele çok düşen bir saat değil, olduğunda da hemen meraklıları topluyor. Umarım ileride hepimizin tekrar edinme şansı olur, nitekim her eve lazım...
Kullanıcı avatarı
deha

Mesaj Certus » 23 Kas 2009, 18:08

Jaeger le Coultre Ultra thin

Resim
Resim
Operari sequitur esse
Certus

Mesaj polemik » 23 Kas 2009, 18:37

İşte en beğendiğim JLC modellerinden biri.

Resim
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj vervito » 23 Kas 2009, 22:27

bu saati alamıyorsan Longines Legend Diver al (bulablirsen yeni koleksiyonda yok çünkü) şekli çok benziyor bence.
vervito

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners