TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yurtdışından ve İnternetten Alışveriş

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Yurtdışından ve İnternetten Alışveriş

Mesaj sosyalcan » 08 Ağu 2010, 12:08

Bu konuyu açmamın nedeni hepimizin bildiği siteler dışında (ebay gibi) güvenilir alış veriş yapılan ve saat firmalarına ait olan siteleri de paylaşmak ,hem bu tarz alış veri yapmamış arkadaşlara yardımcı olsun,hem de dah çok ürün yelpazesiyle karşılaşalım. İnternetten alış veriş konusunda arkadaşların bir çok önerisi mevcut ama tek başlık altında hem de güncellensin dedim.
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Re: Yurtdışından ve İnternetten Alışveriş

Mesaj Monarch » 21 Ağu 2010, 19:10

Üç ay kadar önce internette mağazası bulunan işletmelerden, saatvesaat.com'dan bir arkadaşım Fossil marka bir saat almıştı. Ürün, faturası ile kutusunda problemsiz olarak ulaştı. Aynı kurum Fossil'in yetkili servisliğini de yapıyor. Pili yeni olmasına rağmen durma problemi olan başka bir fossil saati, teknik servisine gönderdik, tamir edip geri gönderdiler, her hangi bir ücret de talep edilmemişti. Bu; bizde bu siteye karşı bir güven oluşturdu elbette fakat; alınması planlanan lüx sınıf bir ürünse ve kesin kez bir modele karar verilmemiş ise, yani ne bileyim, bir Rolex, Panerai, Omega, IWC vb. ürünü kolumda denemek, satıcı ile kısa bir sohbet edip bir çayını içmek, ürünü satın alıp, el sıkışıp ayrılmak isterim.

Bu internete güvensizlik olarak algılanmasın, varoluşumuzda var, insan güven duymak ister, güvenmek ister, bu da karşısında muhatap arama/bulma duygusu olarak neticelenir. Binnetice bana göre; bazı ürünler internetten alınabilir bazılarının alınması risklidir. Şahsen ebay, gittigidiyor vb. sitelerden saat alışveriş yapmaktansa burada bir forum arkadaşından veya buradan birinin refere olacağı birinden yüz yüze olmasa bile güvenerek alışveriş yapabilirim.
Kullanıcı avatarı
Monarch

Mesaj sosyalcan » 21 Ağu 2010, 21:13

Dediğiniz yoruma sonuna kadar katılıyorum.Özellikle lüks sınıfa giren saatler kısmına ama neyazık ki benim aradığım marka vemodellerin bir kısmı Türkiyede yok?? Bu ara bir Seiko 5 almayı düşünüyorum,aslında gönül neler istiyor ama!!!
Kullanıcı avatarı
sosyalcan

Re: Netten Alışveriş

Mesaj Clk » 22 Ağu 2010, 09:48

Ben Internetten TV hatta Otomobil bile satin aldim :D O dönemde amac sadece bu isin heyecanini yasamakti.

Eger, netten yapilan alisverisler dikkatli ve belli kriterlere uygun yapilirsa neden olmasin diyorum. Dikkat edilmesi gereken olaylar.

1- Orijinal Seiko Velatura ile Seiko Orijinal Velatura arasinda fark vardir. Ilk cümle markanin orijinalligini vurgularken ikinci cümle (bilincli yazildiysa) sadece sahte bir Seiko'ya isaret eder.

2- Ürünün kendisine ait detayli resimlerin paylasilmis olmasi. Bu sekilde orijinal ürünler ile resimde ki ürünü karsilastirabiliriz.

3- Saticinin referansinin (ebay, gg v.b.) iyi olmasi ve bu güne kadar yapmis oldugu satis sayisinin mümkün ise 300 adetin üzerinde olmasi. Eger saticinin referansi %98'in altinda ise alici yorumlarinin dikkatlice okunmasi.

4- Mümkün ise garantili ve evrakli ürünlerin secilmesi.

5- Ürün aciklamasinda yazilan her satirin dikkatlice okunmasi ve ne alindigindan emin olunmasi.

6- Paypal ile ödeme yapilmasi.

Bu noktalara dikkat edilirse herhangi bir problem yasanacagini zannetmiyorum.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj sedir » 22 Ağu 2010, 11:34

Daha önce bir başka başlıkta vurguladığım birkaç noktayı da ben eklemek istiyorum.
(Bazı öneriler sadece Türkiye'den alışveriş yapılan siteler için geçerli olabilir)
1. Sitenin bir gerçek adresinin ve sabit telefonunun olması,
2. Hatta herhangi bir nedenle telefonu arayarak ürünle ilgili cevabı kolay birkaç soru sorulması,
3. Sitenin iyi çalışıp çalışmadığının, e-posta ile sorulan bir soruya cevap verilip verilmediğinin denetlenmesi,
4. Ürünün satıcı elinde mevcut mu (hemen kargoya verilir gibi), yoksa başkasından tedarik edilerek mi (asgari üç gün içinde kargoya verilir gibi ifadeler) satıldığına dikkat edilmesi,
5. Kredi kartı alışverişlerinde sanal kart kullanılarak ayarlanan limitin o alışverişte tüketilmesi,
6. Ödeme ekranında http'nin https'ye dönüştüğünün gözlenmesi,
7. İade şartlarının iyi incelenmesi,
8. Saat gibi bir ürün alınacaksa telefon veya e-posta ile pazarlık da edilmesi,..önerilir.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Frax » 22 Ağu 2010, 14:04

clk yazdı:
3- Saticinin referansinin (ebay, gg v.b.) iyi olmasi ve bu güne kadar yapmis oldugu satis sayisinin mümkün ise 300 adetin üzerinde olmasi. Eger saticinin referansi %98'in altinda ise alici yorumlarinin dikkatlice okunmasi.

GG de %99 geridonusu olan ve yuzlerce satis yapan bir saticidan bahsetmek istiyorum. Ayakkabi-canta-giysi saat bir saticiydi bu arkadas. Ben aradigim urunun fotograflarina bakinca killandim. Baska sitelerde arama yaptim ve nedense ayni urunu hicbir yerde bulamadim. Sonra yorumlari tek tek okudum ve sadece azinlik kesimin (%1) urunlerin sahte oldugunu anlayabildigini gordum. Pisman olduklarinda ise saticinin camura yatip olaydan siyrildigini hakaretler edecek seviyede yuzsuz oldugunu gordum. O yuzden ebay-gg vb. platformlardan hala cekiniyorum ve hic alisveris yapmiyorum.Internetten alisveris kisminda bu platformlar ayri tutulmali.Tamamen "bahtina ne cikarsa" tarzinda bir alisveris olacaktir.
Kullanıcı avatarı
Frax

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 252 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners