5-6 mt limitlerinde tüple dalışta deko yapmanıza gerek yok. 10 mt de maksimum 5 saat kadar kalabilirsiniz. Standart bir tüpü de 10 mt de yaklaşık 1 saatte bitirirsiniz. (tüp harcama miktarı; nefes, kalp atışı, ciğer kapasitesi, derinlik gibi faktörler ile değişir.)
Amatör tüplü dalgıçlara da dekolu dalış tavsiye edilmez. Burda bilmemiz gereken hangi derinlikte en fazla ne kadar kalabileceğimiz ve ne derinlikte oldugumuzdur. Amatör iseniz derinlik gösteren, basit bir dalış saati ( citizen, quantum gibi) yeterlidir. Bu şekilde inmemeniz gereken derinliklerden sakınırsınız, inseniz bile en fazla ne kadar kalacağınızı önceden bilmeniz de gereklidir.
Bu bilgileri zaten tüplü dalış eğitimlerinde verirler, kesinlikle eğitim almadan tüp aldım, teçhizat aldım ben dalış yapacağım dememek lazım. Serbest dalışlarda zaten bir sorun yok.
Serbest veya amatör tüplü dalışlarda maksat saati bilmek veya zaman tutmak ise, basit bir Casio su geçirmez (100/200mt) saat bile iş görür. Özellikle ışıklı olduklarından bence bezelli fosforlu diver saatlerden bile iyidirler.