TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

hesaplı otomatik ISO japon diver saatlerinin sonlanması

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

hesaplı otomatik ISO japon diver saatlerinin sonlanması

Mesaj görkemk » 28 Eki 2019, 12:43

bildiğiniz gibi bu tanıma uyan iki adet klasik saat vardı

1996 yılında çıkan seiko SKX007 - 009
1997 yılında çıkan citizen NY0040

Resim
Resim
Resim

her ikisininde ortak özellikleri ISO sertifikalı 200mt dayanıklı, sağlam, rahat,ucuz metal kordonlu 200 dolar civarındaki kolay ulaşılabilir saatler olmalarıydı.

artık buna en yakın saat artık 350 dolar mertebesinden başlayan turtle serisi ki oda bu saatler gibi 42 değil 44mm ne yazık ki. Yeni saat meraklıları için gerçekten büyük kayıp.
Kullanıcı avatarı
görkemk

Re: hesaplı otomatik ISO japon diver saatlerinin sonlanması

Mesaj Ankthas » 28 Eki 2019, 13:35

Citizen üretmiyor mu artık bu saati? Bu arada ben SKX'in reissue olarak döneceğini düşünüyorum ama muhtemelen bilezik ve mekanizma güncellenir. Bu yüzden de Turtle ve Samurai civarında bir fiyatı olur. İsviçreli muadillerine göre hala uygun fiyatlı kalır ama dediğiniz "ekonomik otomatik diver" tarihe karışmış gibi gözüküyor.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj mbs1905 » 28 Eki 2019, 14:47

Seiko 5 yeni çıktığı için uzun bir süre Skx'in güncelleneceğini düşünmüyorum.
Burak
Kullanıcı avatarı
mbs1905

Mesaj zgrzr » 28 Eki 2019, 18:26

Dalış yapan bir çok arkadaşım var, hayatlarında dalış bilgisayarı dışında saat kullanıldığını görmemişler. Çok ama çok dar bir kitleye hitap ediyor ISO dalış saatleri ki uygun fiyatlı seri üretmeyi hedefleyen bir şirketin bu kesime hitap etmesi pek gerçekçi görünmüyor zaten.
Kullanıcı avatarı
zgrzr

Mesaj Xhantos » 28 Eki 2019, 18:36

Mekanik saatler lüks tüketim malzemesi, mücevherat sayılıyor, kuyumcularda satılıyor. Bu kadar hesaplısının olması garipti en başından. Ben de şahsen isterim ucuz olsun ama artık hiç mantıklı değil.

Güzel bir dönemi yaşadık, tanıklık ettik, ne mutlu bize.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

Mesaj Oguzhanm » 28 Eki 2019, 18:56

Xhantos yazdı:Mekanik saatler lüks tüketim malzemesi, mücevherat sayılıyor, kuyumcularda satılıyor. Bu kadar hesaplısının olması garipti en başından. Ben de şahsen isterim ucuz olsun ama artık hiç mantıklı değil.

Güzel bir dönemi yaşadık, tanıklık ettik, ne mutlu bize.

Ben daha doyamadım bu döneme :cry: . Tabi şaka bir yana, sadece mekanik saatleri konuşursak Seiko5 serisinin kalbimde çok özel yeri var.

Homage olmayan, seiko5 ruhunun eleğinden geçirilen çok hoş saatleri vardı. Mesela SRPB25 SNKL45 SNKL23 SNKK45 SNZF17 gibi. Tabi bu liste uzar gider.
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

Mesaj görkemk » 30 Eki 2019, 11:43

ya bu dalış bilgisayarı süper bişey. hesap kitap yapıyor, çok daldın az hava kaldı dur bekle dekompresyon filan yap diyor da

arkadaş daldın su aldı içine dipteyken ne yapacaksın , pili bitti diyelim yedek yanına bişey almıyorlar mı dalan arkadaşlar. YAda sürekli yanında biriyle dalıyorlar onun dalış bilgisayarı var en azından mantığı ile mi gidiyorlar ? ben gördüm bu aletleri bi contası eskise baya su almaya yatkın aletler, türkiyede hakkıyla bunun contalarını yenileyen kaç yer var bi de

ben snorkelle 5 -10 metre dışında aktivite yapmam saat ona dayansa yetiyor ama tüple dalacak olsam kesin öbür kola yedek dalış saati takarım
Kullanıcı avatarı
görkemk

Mesaj CptOz » 30 Eki 2019, 15:55

5-6 mt limitlerinde tüple dalışta deko yapmanıza gerek yok. 10 mt de maksimum 5 saat kadar kalabilirsiniz. Standart bir tüpü de 10 mt de yaklaşık 1 saatte bitirirsiniz. (tüp harcama miktarı; nefes, kalp atışı, ciğer kapasitesi, derinlik gibi faktörler ile değişir.)
Amatör tüplü dalgıçlara da dekolu dalış tavsiye edilmez. Burda bilmemiz gereken hangi derinlikte en fazla ne kadar kalabileceğimiz ve ne derinlikte oldugumuzdur. Amatör iseniz derinlik gösteren, basit bir dalış saati ( citizen, quantum gibi) yeterlidir. Bu şekilde inmemeniz gereken derinliklerden sakınırsınız, inseniz bile en fazla ne kadar kalacağınızı önceden bilmeniz de gereklidir.
Bu bilgileri zaten tüplü dalış eğitimlerinde verirler, kesinlikle eğitim almadan tüp aldım, teçhizat aldım ben dalış yapacağım dememek lazım. Serbest dalışlarda zaten bir sorun yok.
Serbest veya amatör tüplü dalışlarda maksat saati bilmek veya zaman tutmak ise, basit bir Casio su geçirmez (100/200mt) saat bile iş görür. Özellikle ışıklı olduklarından bence bezelli fosforlu diver saatlerden bile iyidirler. Resim
Kullanıcı avatarı
CptOz

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners