1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Amazondan Saat Siparisi Tecrubeleri (2019 ve sonrasi icin)

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2019, 00:55
basalganglia
Merhabalar;

Forumda benzer bir konuyu tek bir baslik altinda toplu halde bulamadim, konularin icinde tartisilmis konusulmus ama konusulan donemin gumruk mevzuatlari ve kotalari da farkli oldugundan acikcasi soruma net bir yanit 2019 yili icin bulamadim, bu yuzden boyle bir baslik acayim dedim.

Baslik altinda amazondan siparis verenler guncel olarak yasadiklari tecrubeleri ve sikintilari paylasirlarsa ilerleyen donemlerde de guncel bir bilgi havuzu olabilir.


Sorum soyle;

Amazon uzerinden saat siparis ederken son ekrana geldiginizde size "saatin tutari" + "shipping (posta tutari)" + "import fees deposit (%20 gumruk vergisi icin alinan tutar)" ekleyerek bir tutar cikariyor.

Simdi benim anladigim amazondan saat alirken biz zaten gumruge geldiginde odememiz gereken tutari pesinen oduyoruz (%20 olarak), bu sekilde 2019 yilinda yakin zamanlarda siparis verip gumruge takilsa bile hicbir ekstra tutar odemeden alan var mi ? tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim, bunun isiginda ben de siparisimi verecegim.

Re: Amazondan Saat Siparisi Tecrubeleri (2019 ve sonrasi ici

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2019, 05:06
leonardo06
Geçenlerde incelemesini yaptığım parnis saatimi amazon.ca dan sipariş ettim.

Kanada için konuşmak gerekirse, mesajınızı gördükten sonra tekrar dönüp siparişime baktım.

16$ shipping and handling fee ödemişim. Onun haricinde ne kapıda ne de checkout yaparken başkaca bir meblağ ödemedim.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Amazondan Saat Siparisi Tecrubeleri (2019 ve sonrasi ici

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2019, 09:01
görkemk
amazon kendi sattığı ürünlerde fiyatın içine gümrük ücretini de koyar , ama third party bir ürün alırsanız yani ben japonyada bir saatçiyim amazon üzerinden satış yapıp amazona komisyon ödüyorum diyelim benden satın alırsanız saati japonyadaki dükkanımdan postaya vereceğim için gümrüksüz fiyat verir amazon, ürün türkiyeye gelince birde gümrüğünü ödersiniz ( yaklaşık yüzde 20 )

ürünün fiyatı 1500 euroyu geçiyorsa gümrüktekiler kafalarına göre gümrük oranını yüzde 35 e kadar çekebilirler

Re: Amazondan Saat Siparisi Tecrubeleri (2019 ve sonrasi ici

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2019, 09:10
Mandos
Satıcı ve gönderici Amazon olan 3 saat aldım. Hepsi 5.gün en ufak ücret çıkmadan elime ulaştı.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Amazondan Saat Siparisi Tecrubeleri (2019 ve sonrasi ici

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2019, 09:29
SEmre
Amazon gümrük işlerimlerini sizin yerinize yapıyor.

Bazı arkadaşlarıma Amazona vergisini ödediği halde vergi çıkardı gümrük ancak Amazon ile irtibata geçtiğinde para iadesi yaptılar.

Re: Amazondan Saat Siparisi Tecrubeleri (2019 ve sonrasi ici

MesajGönderilme zamanı: 26 Tem 2019, 09:38
Ankthas
Ben de yaklaşık 2 ay önce amazondan SKX009 aldım amazon'a ödediğim ücret dışında hiçbir ücret ödemedim.

Re: Amazondan Saat Siparisi Tecrubeleri (2019 ve sonrasi ici

MesajGönderilme zamanı: 27 Tem 2019, 17:20
basalganglia
Odemeyi nasil yaptiniz ? amazon` da dolar olarak odemeyi secip, kartimi da dolara cevirip alisveris yapmayi dusunuyorum cunku amazon 6.06 dan hesaplarken dolar/tl gecisini, isbankasinda kur 5.50 su anda.

sizler nasil yaptiniz ?

Re: Amazondan Saat Siparisi Tecrubeleri (2019 ve sonrasi ici

MesajGönderilme zamanı: 28 Tem 2019, 11:42
Xhantos
basalganglia yazdı:Odemeyi nasil yaptiniz ? amazon` da dolar olarak odemeyi secip, kartimi da dolara cevirip alisveris yapmayi dusunuyorum cunku amazon 6.06 dan hesaplarken dolar/tl gecisini, isbankasinda kur 5.50 su anda.

sizler nasil yaptiniz ?


Ben kartıma USD ekstresi de alıyorum. USD ve EUR harici (tabi TRY yanında) bildiğim kadarıyla ekstre seçeneği sunulmuyor.

Eğer USD ekstresi isterseniz, yurtdışı harcamalarınız doğrudan USD olarak bu ekstreye yansır, yurtiçi harcamalarınız yine TL ekstrenize yansır. USD ekstresini USD olarak ödersiniz ve gecikme olursa ödenmeyen kısmı için (yasa gereği) ekstra yüzde 15 KKDF vergisi uygulanır.

Yani USD ekstrenizi tek defada, USD olarak ve zamanında ödemeniz lazım diye düşünün, ona göre ayarlayın kendinizi, o zaman avantajlı.