TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Markalar覺n Saat retim Miktarlar覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Markalar覺n Saat retim Miktarlar覺

Mesaj Frax » 07 Haz 2010, 23:20

Eski bir veri olmas覺na ramen yine de eklenmesinde fayda var.B繹ylelikle firmalar覺n 羹retim say覺lar覺 hem aa覺 yukar覺 bilinmi olur hem de 羹st grup (High End) ile dierlerinin 羹retim-ciro kar覺lat覺mas覺 a癟覺s覺ndan ilgin癟 bilgiler g繹r羹lm羹 olur, kendi d繹neminin artlar覺 i癟erisinde tabi ki.

1997 y覺l覺 verileri:

Y覺lda yakla覺k 1 milyar saat yakla覺k 13 milyar Amerikan dolar覺na al覺c覺 bulmu.

st grup markalar覺 (Patek, Audemars, Breguet, Lange gibi) 1.5 milyon saate kar覺l覺k olarak yakla覺k 3.2 milyar dolar

50 milyon orta 羹st seviye saat (Ebel, Breitling, Omega, TAG) ve 300 milyon orta alt seviyesi say覺labilecek (Tissot, Certina, Seiko, Citizen) saatler yakla覺k ayn覺 fiyata, 3.2 milyar dolara al覺c覺 bulmu.

Temel seviyedekiler ise (Swatch ve uzakdoulular) 650 milyona kar覺l覺k 2.8 milyar dolar kazanm覺lar.

Baz覺 markalar覺n y覺ll覺k 羹retim say覺lar覺 ise:

Patek-Philippe 20.000

Audemars-Piguet 14.000 (70.000.000 $)

Vacheron-Constantin 10.000

Breguet 6'000

IWC 30'000 (55.000.000 $)

Jaeger LeCoultre 35.000 (90.000.000 $)

A.Lange & S繹hne 2.000

Rolex 700.000 (1.1-1.4 milyar $)

Omega 700.000 (350.000.000 $)

TAG-Heuer 700'000 (300.000.000 $)

Swatch birka癟 milyon (500.000.000 $)

TimeZone'dan al覺nt覺lar yap覺lm覺 ve d羹zenlenmitir.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Re: Markalar覺n Saat retim Miktarlar覺

Mesaj Cant » 07 Haz 2010, 23:26

asl覺nda bu rakamlar genel s覺ralama hakk覺nda ipuclar覺 veriyor bizlere :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj Clk » 07 Haz 2010, 23:45

Yazaca覺m yorumu sald覺r覺 olarak alg覺lama Cant :)

u listeyi bence cok iyi yorumlamak lazim. Genel sat覺lar覺n覺 Big Pilot, Portofino, Flieger, Portugieser ve Portofino'nun olusturdugu ve fiyatlarin 2500 ile 9000 euro aras覺nda degistigi bir markada 30000 adetlik sat覺 rakam覺n覺 ben sadece rezalet olarak nitelerim. 10 kat覺 fiyatlar ile Lange 10.000 sat覺yorsa ve 3-4 kat fiyatlar ile Patek 20.000, yaklas覺k esit fiyat seviyesinde ki Rolex 700.000 ve fiyat seviyesi olarak bir alt kademede ki Omega 700.000 saat sat覺yor ise bu sadece IWC'nin imaj覺n覺n k繹t羹 oldugunu g繹sterir.

JLC ise ayn覺 sat覺 rakam覺 ile neredeyse 2 kat ciro yap覺yor :)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Mesaj Frax » 07 Haz 2010, 23:55

Benim kanaatime g繹re IWC'nin 羹retimi son y覺llarda artm覺t覺r.羹nk羹 s羹rekli artan bir pop羹lerlii var.zellikle Big Pilot ile kazand覺覺 ivme 羹retimi bu rakam覺n 羹st羹ne 癟覺karm覺t覺r diye d羹羹n羹yorum.
Rolex'in de 1 milyona yak覺n olduu biliniyor ayr覺ca.
Kullan覺c覺 avatar覺
Frax

Kay覺t: 27 Ara 2009, 15:36

Mesaj Clk » 08 Haz 2010, 00:00

Benim bildigim 2008 ve 2009 rakamlar覺 Rolex 800.000 Omega 400.000 digerlerini bilmiyorum....

Edit: Bende IWC'nin sat覺 rakamlar覺n覺 artt覺rd覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. :thumbup:
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Mesaj Cant » 08 Haz 2010, 01:45

bence de iyi yorumlamak laz覺m.
yap覺lar覺 itibar覺yla jaeger ve alt覺nda 羹retim yapan markalar覺n gelenei bu.
herkesin kolunda olsun istemiyorlar. her modelin 羹retimini s覺n覺rl覺 tutuyorlar. 癟ok net.
hatta pp gibi firmalar kendilerini bir b羹y羹k gruba teslim etmeden yaaman覺n alternatif yollar覺n覺 buluyorlar.
herey sat覺 deil, hayat paradan ibaret deil.
hele saat sanat覺n覺n inceliini, zerafetini, onun yarat覺lmas覺nda verilen el emei ve g繹z nurunu d羹羹nd羹羹m羹zde sat覺覺n 繹nemi azal覺yor.

dediinden yola 癟覺karak, iwc ele al覺rsak, lange 10 kat deil, patek 3-4 kat deil, rolex eit hi癟 deil.
sadece bir iwc komplikasyonu, komple rolex serisininin 10 kat覺n覺 al覺r derim o zaman, diyecek bir laf bulunamaz.
bunlar覺n fiyat seviyelerini katlarla anlatmak m羹mk羹n deil. modelleri ve 繹zelliklerini k覺yaslamakla balar herey, onlarca y羹zlerce kriterden sonra belki bir yerlere var覺r覺z.

iwc 30000 sat覺la 55 mio, jaeger 35000 sat覺la 90 mio yap覺yormu, bu rakamlar 癟ok inand覺r覺c覺 olmamas覺na ramen (iki marka da richemont group members, dikkatinizi 癟ekerim) bize neyi g繹sterir sizce? jaeger'in pazarlamas覺n覺n 癟ok baar覺l覺 olduunu mu? iwc'de i癟ilik ve malzemenin daha pahal覺 olduunu mu? bu hesaba g繹re rolex 癟ok baar覺s覺z, 2 milyar dolara yak覺n bir rakam olmal覺yd覺 deil mi? ya da rolex'e oranlarsak tag heuer ile omega felaket durumda.

a癟覺k konual覺m. vc, pp, ap ve bu ligdeki dier markalar her saat merakl覺s覺n覺n r羹yalar覺n覺 s羹sler. en ucuz modelleri bile. ve herkes alamaz veya almaz. nedenleri vard覺r sayg覺 duyar覺m. ama almak isteyen de arad覺覺 modeli duty free de bulamaz. arar, arat覺r覺r, icab覺nda aylarca senelerce s覺ra bekler, 癟羹nk羹 suni bir arz-talep yarat覺lmam覺t覺r, bayisi 1000 dolar fazlas覺na tezgah alt覺ndan 癟覺karamaz.

kiisel fikrim, ben koleksiyon yap覺yorsam veya yapmaya 癟al覺覺yorsam, herkesin kolundaki saati almak benim buna vakit harcamama demez :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Cant

Kay覺t: 21 May 2010, 00:19

Mesaj uzbey33 » 08 Haz 2010, 03:05

san覺r覺m 97de 羹st grup saatlerin ort. fiyat覺 2000 dolarm覺. bence 1.5 milyon yanl覺.
collecting is fun. instagram--> uzbey33: saat, uzbey: seyahat
Kullan覺c覺 avatar覺
uzbey33

Ya: 45
Kay覺t: 05 ub 2010, 19:18

Mesaj Clk » 08 Haz 2010, 07:20

Bana fanatik diyorlar ama fanatiklikte sen benden daha betersin Cant :)

Komplikasyon yazm覺s覺n 10 kat filan demisin ama hat覺rlatmak istediim ey IWC denen isvi癟re saat sekt繹r羹ne olay覺n yanl覺 taraf覺ndan girmi (IWC Isvi癟renin alman k覺sm覺nda dierleri gibi frans覺z deil) k羹癟羹k firma sadece 3 g繹stergeli saatler 羹retirken o herkesin kolunda olan marka komplikasyonun babas覺n覺 羹retiyordu. K覺sacas覺 bug羹n ki IWC'n覺n perpetual kalender'i herkesin kolunda ki marka taraf覺ndan bundan 60 sene kadar 繹nce 羹retilip sat覺l覺yordu :)

Bir komlikasyon bir markay覺 羹st羹n k覺l覺yor ise o zaman JLC saatlerin en b羹y羹羹d羹r. AP,VC ve PP ise ellerinde ki 覺slak mendiller ile arkas覺ndan bakarlar :)

Hatta bir ad覺m ileri gidelim ve kendi yazd覺klar覺n ile kendinin 癟elitiini belirtelim. Jumbo gibi bir makineyi savunan bir insan (ki g羹zel) neden baska bir bal覺k alt覺nda komlikasyonu savunur?

Son bir c羹mle ise IWC kalitesi ile ilgili. Eer IWC internet sayfas覺n覺 okursan orada IWC saatlerinin neden COSC'siz oldugu a癟覺klanm覺. Teste g繹ndermiyorlar v.s. v.s. bug羹ne kadar okuduum kar覺lat覺rmal覺 her hassasiyet testini IWC kaybetmitir. imdi soruyorum hassas olmayan bir komlikasyonlu saat ile ne yap覺l覺r?

a) herkesin kolunda yok o y羹zden g羹nde 10 saniye sapsa da olur denir :)
b) komplikasyonu varya zaman覺 dogru tutmasa da olur denir
c) 羹zerinde IWC yaz覺yor ya zaman覺 tutmasa da olur denir
d) IWC iste ne bekliyorsun ki denir :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 55 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners