TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Neden Forumda Üyelere Ait Saat Marka Çeşitliği Yok?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Neden Forumda Üyelere Ait Saat Marka Çeşitliği Yok?

Mesaj winterdrops » 02 Haz 2010, 14:54

Arkadaşlar merhaba. Forumda yeni biri olarak affınıza sığınıp bazı şeyleri merak ediyorum. Baselden falan takip ettiğim (Beğendiğim değil) bazı markalarla alakalı neredeyse hiç yazı çıkmıyor. Mesela bugün kolunuzda hangi saat var başlığında rolex, AP, PP vs gibi birçok lüks markayı (Allah daha çok versin) arkadaşların sahip olduğunu görüyoruz ama nerdeyse hiç Corum, Mont Blanc, P. Fueller vs gibi markaları göremiyorum. Bu markalarla alakalı bir sıkıntımı var yoksa sadece tercih meselesi.
Kullanıcı avatarı
winterdrops

Re: Neden forumda çeşitlilik yok

Mesaj Clk » 02 Haz 2010, 15:06

Bu tamamen kisisel secim meselesi. Birde bu noktada markalarin satis rakamlarini ve aranirliklarini göz önünde bulundurursak; nerdeyse her forumda (saatsiz saat forumlari ve sahte saat icerikli komik sayfalar disinda) karsimiza ilk cikan saat markalarinin Omega, Breitling, IWC, AP, Rolex, PP oldugunu görürüz.

Diger bir taraftan okuyupta katilmayan arkadaslarimizi da göz önünde bulundurursak (mesela benim tanidigim bir üyemiz Vacheron Constantin hastasi ve sahibi) bu kisir döngünün nedeni daha iyi anlasilacaktir.

Isvicre kökenli cogu saat firmasinin saygideger bir gecmisi oldugu ve ortaya konulan ürünlerin özel oldugu tartismasiz. Ben eminim ki forum gelistikce katilim artacak ve forumda her marka saat ilgi anlaminda hak ettigi degeri elde edecektir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 02 Haz 2010, 15:15

Ülkemizdeki yaygınlığını da ekleyelim buraya bence abi.Alt grupta yüzlerce İsviçre-Alman markası olmasına rağmen ülkemizde yoklar.Dolayısıyla edinmek de zor.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Clk » 02 Haz 2010, 15:21

Sadece ilk mesajda marka ismi anildigi icin yaziyorum.

Bir gün bende Corum sahibi olacagim. Hatta Corum markasina dizaynlarina ve ürünlerine olan hayranligimi viewtopic.php?f=114&t=1876 bu link vasitasi ile vurgulamistim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 02 Haz 2010, 15:41

bu konuyu aslinda zamanlamasi acisindan iyi yaptin belkide senin sayende bilmedigimiz bir markayi taniyacagiz.Neticede birisi cikmis ve bu paylasim sitesi zeminini olusturmus digeri cikacak baslangicini olusturacak ki bahsi gecen markalar(rolex , omega...)ile buna baslanmis devaminda digerleri gelistirecek.Ornek vermek gerekirse ben diver saatlere merakli oldugum icin o saatlere karsi daha duyarliyim .Yabanci sitelerde sirf diver saatleri basligi var ayrica marka basliklari altinda tartisilan saatler. imrenmemek icten degil fakat yuzlerce katilimci uye var .Her tip, marka saatin yuzlece merakli aktif uyesi.Bu zamanla olacak bir sey.Ben oris le foruma cesit getirdim sen belki x markayla, bir baskasi corum derken ulkemiz sartlarinida goz onune aldigimizda(az cesit zor zanaat saatcilik ve luks tuketim sayilir)renkli bir forum yaratabiliriz.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 02 Haz 2010, 16:10

2fast4u yazdı:bu konuyu aslinda zamanlamasi acisindan iyi yaptin belkide senin sayende bilmedigimiz bir markayi taniyacagiz.Neticede birisi cikmis ve bu paylasim sitesi zeminini olusturmus digeri cikacak baslangicini olusturacak ki bahsi gecen markalar(rolex , omega...)ile buna baslanmis devaminda digerleri gelistirecek.Ornek vermek gerekirse ben diver saatlere merakli oldugum icin o saatlere karsi daha duyarliyim .Yabanci sitelerde sirf diver saatleri basligi var ayrica marka basliklari altinda tartisilan saatler. imrenmemek icten degil fakat yuzlerce katilimci uye var .Her tip, marka saatin yuzlece merakli aktif uyesi.Bu zamanla olacak bir sey.Ben oris le foruma cesit getirdim sen belki x markayla, bir baskasi corum derken ulkemiz sartlarinida goz onune aldigimizda(az cesit zor zanaat saatcilik ve luks tuketim sayilir)renkli bir forum yaratabiliriz.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bakis acin ve yaptigin yorum icin tesekkürler. Umarim bir gün burada bahsi gecmeyen, tanitimi yapilmayan sahibi olunmayan saat kalmayacak.

P.S. Bunu yazarken insanoglu icin yapilmis saatlerden bahsediyorum. 1 milyon Euroluk saatlerden degil :)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Cant » 02 Haz 2010, 23:31

clk yazdı:Bir gün bende Corum sahibi olacagim

sırf markanın adı yüzünden modellerine bile bakamadım bugüne kadar, nasıl okursan oku olmuyor, bir de soran olsa al başına belayı.
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj nickynick » 02 Haz 2010, 23:41

cant yazdı:
clk yazdı:Bir gün bende Corum sahibi olacagim

sırf markanın adı yüzünden modellerine bile bakamadım bugüne kadar, nasıl okursan oku olmuyor, bir de soran olsa al başına belayı.

:lol:
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Boagrius, sasuta, sphinx ve 71 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners