TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

OceanX Sharkmaster 600 SMS612

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj MrJingles » 05 Eyl 2018, 11:44

Bu saat nasıldır sizce arkadaşlar? Sürekli aradığım tarihsiz sade ve simetrik kadran anlayışıma uyan bir model. Hatta en çok beğendiğim tasarım olan Rolex Submariner Explorer Dial modeliyle aynı ve şimdiye kadar araştırdıklarım içinde en çok beğendiğim model oldu. İsmini veremeyeceğim bir forum sitesinde saat sever bir arkadaş tavsiye etti görür görmez işte budur dedim. İçinde Seiko NH35 kalibre var. Seiko'nun saatlerinde kullandığı bilindik (7Sxx, 4Rxx, 6Rxx, 9Rxx) kalibrelerden değil. Bu kalibre nasıldır? Ülkemizde satılmıyor olması da ayrı bir sıkıntı.

ResimResim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gerçek bir saat enerjisini pilden ve ışıktan değil sahibinden alır.
Kullanıcı avatarı
MrJingles

Re: OceanX Sharkmaster 600 SMS612

Mesaj Ankthas » 05 Eyl 2018, 19:11

NH35 Seiko'nun 4R36 kalibresidir. Seiko dışarıya mekanizma satarken 4R koduyla değil NH35 koduyla satıyor. Yani bildiğimiz 7s26'nın hackable ve elle kurulabileni. Mekanizma yönünden içiniz rahat olsun kısaca, Seiko güvencesindesiniz. Saatle ilgili bir şey diyemeyeceğim, deneme şansınız olmadığı için kör atış olacak olabildiğince watchuseek'ten vs yorum okumaya youtube'dan review izlemeye çalışın. Benim fotoğraftan olduğu kadarki yorumum: kasa ve bilezik işçiliği güzel gözüküyor, tepeyi beğenmedim, bir de arabic indekslerin fontunu beğenmedim :thumbup:
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Umutt » 05 Eyl 2018, 20:02

Ağırlıkla Rolex homage leri çalışan nir microbrand, sanırım Ancon firmasından ayrılanlar sermayedarlar tarafından kurulmuş. Kalite olarak bir Steinhart, Davosa ya da Helson olmasa da onlara yakın olduğunu düşünüyorum. Paylaştığınız fotolar da bunu teyit ediyor kanımca. Netice olarak homage kavramı ile ilgili bir çekinceniz yoksa, alınabilir, Kalite olarak sizi pişman edeceğini düşünmüyorum.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj MrJingles » 06 Eyl 2018, 14:04

Ankthas yazdı:NH35 Seiko'nun 4R36 kalibresidir. Seiko dışarıya mekanizma satarken 4R koduyla değil NH35 koduyla satıyor. Yani bildiğimiz 7s26'nın hackable ve elle kurulabileni. Mekanizma yönünden içiniz rahat olsun kısaca, Seiko güvencesindesiniz. Saatle ilgili bir şey diyemeyeceğim, deneme şansınız olmadığı için kör atış olacak olabildiğince watchuseek'ten vs yorum okumaya youtube'dan review izlemeye çalışın. Benim fotoğraftan olduğu kadarki yorumum: kasa ve bilezik işçiliği güzel gözüküyor, tepeyi beğenmedim, bir de arabic indekslerin fontunu beğenmedim :thumbup:

Hocam inceleme bulamadım. YouTube'da türkçe inceleme yok. :( Arabic indeks derken neyi kastettiniz? Bir de saatin Instagram'dan yüklenen fotolarına baktım. Bezel üzerinde de fosfor var sanırım.

https://www.instagram.com/p/BnAev7DHK4Q ... 4brrhdqvwz

Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj Ankthas » 06 Eyl 2018, 14:48

şu 3, 6, 9 rakamlarını kastetmiştim. Evet bezellerde de fosfor var ama saattekiler kadar kuvvetli olmayabilir bu tarz fotolar aldatıcı olabiliyor.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj MrJingles » 06 Eyl 2018, 15:16

Umutt yazdı:Ağırlıkla Rolex homage leri çalışan nir microbrand, sanırım Ancon firmasından ayrılanlar sermayedarlar tarafından kurulmuş. Kalite olarak bir Steinhart, Davosa ya da Helson olmasa da onlara yakın olduğunu düşünüyorum. Paylaştığınız fotolar da bunu teyit ediyor kanımca. Netice olarak homage kavramı ile ilgili bir çekinceniz yoksa, alınabilir, Kalite olarak sizi pişman edeceğini düşünmüyorum.

Hocam yazdığınız ilk cümleden hiçbir şey anlamadım. Homage, microbrand, Ancon nedir bunlar? :)

Kullanıcı avatarı
MrJingles

Mesaj MrJingles » 06 Eyl 2018, 15:23

Ankthas yazdı:şu 3, 6, 9 rakamlarını kastetmiştim. Evet bezellerde de fosfor var ama saattekiler kadar kuvvetli olmayabilir bu tarz fotolar aldatıcı olabiliyor.

Hocam şu tepesinde noktalı fosfor kadar parlıyorsa yeterli. :D

https://www.instagram.com/p/BiLyKAJn5Nb ... 2lfzeim9ya

Kullanıcı avatarı
MrJingles

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners