TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

antirefle kaplama tercihiniz nedir

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

antirefle kaplama tercihiniz nedir

Mesaj görkemk » 24 Haz 2018, 00:11

rolex gibi kaplama kullanmayan saatler mi ?
sadece iç tarafta kaplama kullanan saatler mi ?
Omega yada seiko astron gibi gibi çift taraflı kaplama kullanan saatler mi ?

şimdi ben seiko astronda resmen cam düşmüş mü diye elle yoklayıp kontrol ettiğimi biliyorum ama rolex bunu kullanmıyorsa illa ki bir nedeni vardır

bazen rolex saatleri birinin kolunda gördüğümde kadranın içini yansımadan seçemiyorum nerdeyse

bilgisi veya yorumu olan ? yoksa zamanla bu iç kaplamalar saat içine dökülüyor mu ?

dış kaplamanın çizilmeye neden olduğunu duymuştum
Kullanıcı avatarı
görkemk

Re: antirefle kaplama tercihiniz nedir

Mesaj Umutt » 24 Haz 2018, 07:07

Hocam konu hakkında teknik bilgisi yüksek arkadaşlar, daha doğru bilgi vereceklerdir ama benim bildiğim kadarı ile anti refle uygulaması yansımayı azaltıp okunabilirliği artırırken, kadran üzerindeki ışık kırılımını da azaltıyor ve kadranın parlamasını engelliyor. Hali ile saat kolda ışıl ışıl parlamıyor. Rolex in ar kaplama kullanmaması, saatin kadranının gün ışığını toplayıp parlamasını ve metrelerce uzaktan fark edilmesini sağlıyor. Açıkçası Rolex in satış başarısında, ar kaplama kullanmamasını da bir etmen olarak görüyorum.

Çift ar kaplama olayına gelirsek, şüphesiz kadranın netliği ve görsel kalite algısını artırmasına karşılık, çizilmeye açık olduğu için gereksiz. buluyorum. Üzerinde tatbik edildiği safir camı da işlevsiz hale getiriyor, kaplamanın kalkabilir olması. Yılşar önce bir saatimde benzer bir problem yaşadım ve çözümde bulamadım. İçerideki ar kaplamanjn zamanla döküldüğüne dair bir şey duymadım bugüne kadar, böyle bir şey teknik olarak mümkün mü bilmiyorum.

Bü üç varyasyon arasında benim şahsi tercihim, iyi bir içeriden ar uygulamasının daha rasyonel olduğu yönünde.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj khef » 24 Haz 2018, 11:14

Kullandığım çift taraflı ar olan saatlerde dikkat ettiğim husus, dış yüzeye normalden daha fazla toz zerreciği yapışıyor olmasıydı. :geek: Evet çift ar estetik olarak güzel gözüküyor ve önceliği kadrana veriyor fakat artık ilk tercihim, sadece içten kaplama olması ya da hiç olmaması yönünde. :thumbup:

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj anywhere » 24 Haz 2018, 12:34

IWC ve Breitling modellerindeki netlik çok hoşuma gidiyor. Sanırım çift AR kullanılıyor her iki markada da :)
Kullanıcı avatarı
anywhere

Mesaj eyimen » 24 Haz 2018, 13:14

Tabi ki çift taraflı antirefle. Kaplama çizilmeye ne kadar dayanıklı bilemiyorum ama henüz herhangi bir saatimde kaplamayı cizdiremedim. Antirefle olmadığı zaman belli açılardan saat camı gri gibi görünüyor, bence hoş bir görüntü değil. Benim düşüncem madem ki bu kadranlar üzerinde bu kadar detaylı çalışılıyor, en net şekilde görmek isterim :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Skywalker87 » 24 Haz 2018, 22:32

Bu özellik benimde çok hoşuma giden ve Breitling ile tanıştığım bir özellik, ne güzelmiş cam yok gibi sanki deyip, araştırarak öğrenmiştim. Ama Rolex nedense kullanılmıyor, bling faktörünü zayıflatıyor diye kullanmıyormuş diye rivayetlerle beraber sadece tarih penceresinde kullanıyorlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

Mesaj Skywalker87 » 24 Haz 2018, 22:39

Orient'in bir modelinde SAR(Super Antireflective Coating) diye bir cam kullanılıyor, o baya YÖK ötesi gibi, ama kaplama dökülürmü bilemiyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

Mesaj hlkshnr » 24 Haz 2018, 23:40

Çift anti refle kullanmadım ama içten anti reflective kaplamanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Rolex eğer kullanmıyor ise bunun eksikliğini kapatan başka birşey vardır bence.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 70 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners