Umutt » 24 Haz 2018, 07:07
Hocam konu hakkında teknik bilgisi yüksek arkadaşlar, daha doğru bilgi vereceklerdir ama benim bildiğim kadarı ile anti refle uygulaması yansımayı azaltıp okunabilirliği artırırken, kadran üzerindeki ışık kırılımını da azaltıyor ve kadranın parlamasını engelliyor. Hali ile saat kolda ışıl ışıl parlamıyor. Rolex in ar kaplama kullanmaması, saatin kadranının gün ışığını toplayıp parlamasını ve metrelerce uzaktan fark edilmesini sağlıyor. Açıkçası Rolex in satış başarısında, ar kaplama kullanmamasını da bir etmen olarak görüyorum.
Çift ar kaplama olayına gelirsek, şüphesiz kadranın netliği ve görsel kalite algısını artırmasına karşılık, çizilmeye açık olduğu için gereksiz. buluyorum. Üzerinde tatbik edildiği safir camı da işlevsiz hale getiriyor, kaplamanın kalkabilir olması. Yılşar önce bir saatimde benzer bir problem yaşadım ve çözümde bulamadım. İçerideki ar kaplamanjn zamanla döküldüğüne dair bir şey duymadım bugüne kadar, böyle bir şey teknik olarak mümkün mü bilmiyorum.
Bü üç varyasyon arasında benim şahsi tercihim, iyi bir içeriden ar uygulamasının daha rasyonel olduğu yönünde.