TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Markalarının Doğuşu ve Tarihçesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Markalarının Doğuşu ve Tarihçesi

Mesaj montrehomme » 11 Nis 2010, 00:24

Arkadaşlar, sanırım bu konu forum sitesinde eksik kalmış ki bence olması gereken ve saate esas anlam ve derinliği kazandıran, tecrübeyi, yeniliği veya gelenekselliği, aykırılığı-sıradanlığı, muhafazakarlığı-çılgınlığı anlatması açısından saatlerin marka olarak ilk defa ortaya çıkışları,tarihleri, yaşadığı olaylar, vs vs.

Bence ilkler çok önemli; mesela benim bildiğim seiko ile casionun doğuşu şöyle olmuştur: her yıl isviçrede düzenlenen saat fuarında gezerken iki japon, fuara iştirak eden yaratıcı bir insan ilk defa dijital saati üretmiş koca bir duvar saati büyüklüğünde ve fuardaki diğer stand sahipleri ve büyük şirketler adamı aşağılamışlar '' yuh bu ne! böle saatmi olur! saat dediğin akrebi olacak yelkovanı olacak cebe sıgacak ya da kola takılacak'' diye adamda dayanamamış kaldırıp tam çöpe atacak olmuş o esnada orada dolaşmakta olan iki japon, biri (okunuşu ile yazıyorum isimlerini) gazyo diğeri zeyko demişlerki '' dur napıyorsun neden atıyorsun çöpe'' üreticide demişki '' fuarda herkes aşağıladı beni kimse benim saatime ilgi göstermiyor bende atıp standı kapatıyorum'' demiş ve o esnada o iki japon atılaccak olan o saati proje ve patenti ile beraber satın almışlar, şu an bildğiniz üzere seiko ve casio bir dünya markası ve ağırlıklı olarak dijital çalışırlar,... Bu bir saatin doğuş hikayesiydi, tüm arkadaşlarımın paylaşımını bekliyorum. swatch saatin doğuşu da enteresandır, bildiğiniz üzere swatch lar tek kulanımlık,kullan at saatlerdir sadece pil değişebilir arızada çöpe atarsın, bu saat yardımı ile bir dönem kriz yaşayan isviçre nin ileri gelen saat firmaları her kesime hitap eden bu saatlerle batmaktan kurtulmuşlardır...

Sadece bir markanın doğuşu ve tarihçesine de bağlı kalmayabiliriz herhangibir markanın herhangibir modelinin çok anlamlı bir doğuş hikayesi vardır bu da çok etkileyici olabilir, mesela buna da örnek cartierin santos saatidir....Tüm saat severlerin bilgilerine sunulur 8-)
Kullanıcı avatarı
montrehomme

Re: saat markalarının doğuşu ve tarihçesi

Mesaj Frax » 11 Nis 2010, 00:28

Sayin montrehomme bircok markayla ilgili tanitim ve tarihce icin buyrun:

viewforum.php?f=82

Tek tek cevirip duzenledik.Her marka yok ancak yine de doyurucu bilgiler var :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Re: saat markalarının doğuşu ve tarihçesi

Mesaj montrehomme » 11 Nis 2010, 00:59

üstad emeğine sağlık, aslında burayı dolaştığımda büyük bir çoğunluğun içeriğini boş görmüştüm ama şimdi tek tek baktığımda olanlarda var ve bilgiler doyurucu, eline sağlık. frax1 kardeş bunlar güzel bilgiler ancak bu kitabi bilgilerin hani bazen dışında kitaplarada yansımayan daha masalsı bir durum vardır ya bunlarıda varsa ortaya koymak çok daha etkileyici olur. mesela cartier in çok güzel tam cuk diye oturmuş, eline sağlık teşekkürler
Kullanıcı avatarı
montrehomme

Re: Saat Markalarının Doğuşu ve Tarihçesi

Mesaj Clk » 14 Nis 2010, 00:22

Montrehomme, TSF içerisinde emeği olan herkes bu işi bir hobi olarak görüyor ve buna rağmen değerli olan zamanlarının ciddi bir kısmını bu tip çalışmalara ayırıyor. Markaların Tarih ve Tanıtım kısmına ilgi az gibi gözükse de bizlerin amacı ilgili arkadaşlarımızı bu konuda biraz olsun doyurmak ve markaların geçmişleri hakkında bilgiler vermekti. Bunu da az da olsa başardığımızı düşünüyoruz.

Türkiye'de daha önce bu kadar kapsamlı yapılmamış ve tek başlık altında toplanmamış bu çalışmayı hazırlamak ta sunmakta ciddi bir emek ve zaman gerektiriyor. 6 aylık bir geçmişe sahip TSF için bu çalışmanın sadece bir başlangıç olduğunu belirterek zaman içerisinde forum üyelerinin fikirleri, eleştirileri ve yönlendirmeleri ile daha da güzel işlere imza atacağımızı umuyoruz.

Düşüncelerini açık şekilde paylaştığın için teşekkür ederiz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], sphinx ve 81 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners