TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sirkeci Saat Esnafının Tavrı

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sirkeci Saat Esnafının Tavrı

Mesaj fortis » 24 Ara 2016, 20:46

Merhabalar,

Bugün Sirkeci'de gezerken Seiko'nun Presage modellerine biraz bakayım istedim. İlk önce Seiko Gong Ticaret'e girdim. Presage serisinden 2 model beğendim ve deneme faslını geçtikten sonra pazarlık faslına geldim. Pazarlık faslında 1 dakika bile geçmeden satıcının huysuzlanmaları ve garip tavırları başlayıverdi. Biraz sonra satıcı beyefendi "benim zamanım çok kıymetli, almayacaksanız zamanımı çalmayın" deyiverdi. Bu arada içerideki tek müşteri bendim, beyefendi benden önce vitrine bakan müşterilere kedinin ciğere baktığı gibi bakıyordu. Beyefendinin bu tepkisi üzerine neye uğradığımı şaşırdım. Sanki beyefendinin işi saat satıcılığı değilmiş ve sanki içerde nükleer füzyon başlık üretiyormuş gibi abuk tavırlar epey garibime gitti ve "ben senin zamanını çalmayım abi" diyerek o dükkandan çıktım.

Aynı caddede biraz ilerledikten sonra Seiko Vanlılar Ticaret'i gördüm. Satıcı beyefendi dükkanının dışına çıkmış ve vitrinde saat bakan bir çifti fırçalıyordu. Ancak buna rağmen ben de daldım içeri. Yine aynı saatleri denedim. Sonra satıcının verebileceği fiyatı bekledim. İnternetten biraz araştırma yaptım ve internetteki fiyatı emsal göstererek biraz daha indirim bekledim. Ancak yine satıcının huysuz tavırları baş gösterdi. "Bu fiyatı şimdi veriyorum, kapıdan çıkarsan bi daha gelemezsin, alacaksan şimdi al, neyini düşüneceksin" dedi. "Olsun abi, sen bana bi kartını ver, ben biraz araştırayım, sonra yine gelicem" dedim. Amacım forum vasıtasıyla siz değerli üstatlardan incelediğim saatler hakkında biraz fikir almadan hareket etmemekti. Satıcıdan kartını istemem üzerine, satıcı beyefendinin "yok kart mart, biz kart vermiyoruz" şeklindeki sert mizaçlı bir yanıtıyla karşılaştım.

Ya arkadaş, vitrinden saat bakarken kedinin ciğere baktığı gibi müşteriye bakıyorsunuz ki içeri girse de bir saat satabilsem diye. Hatta bazılarınız dışarı kadar çıkıp "Buyur abi içeri, içerde bakalım beğendiğiniz modellere" diye içeri davet ediyorsunuz ama iş müşterinin sizle pazarlık etmesine ve biraz araştırmak istemesine gelince garip garip tavırlara giriyorsunuz.

Nerede kaldı o eski esnaf kültürü?!

Nerede kaldı o duvarında "müşteri daima haklıdır" yazan, pazarlığı sünnet bilen o esnaf kültürü?!

O iyi esnaflar o güzel atlara binip gitmişler sanırım :)

Hayır çok sıkı pazarlık yapan, işi çirkinleştiren bir tip de değilim. Tek yaptığım internetten fiyat ve kullanıcı yorumu araştırması yapmadan saatleri almamak. Çünkü küçük rakamlardan bahsetmiyoruz. Ve genelde de mağazaya ilk girdiğimde beğendiğim ürünü almam, beğendiğim modeli ve duyduğum fiyatı biraz araştırırım ve eğer kafama yatarsa birkaç gün sonra o mağazaya tekrar gidip alırım. Valla bugün yaşadıklarım çok garip geldi bana. Yani her müşteri hemen her denediği saati almak zorunda mı?

Not: Normalde firma ismi vermeyecektim, ancak hem büyük bir camiayı temsil eden Sirkeci saat esnaflarının tamamına haksızlık etmemek, hem de bu tavırları nedeniyle çok sinirlendiğim bu firmaları ifşa etmek için isim vermek istedim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
fortis

Re: Sirkeci Saat Esnafının Tavrı

Mesaj Ground » 24 Ara 2016, 20:54

Bence bu çirkin durumu aydın saat ile paylaşman gerek.

Tsf forumda da ayrıntılı yazdığını ve bu başlığın linkini de vererek belirt bence.

Geçmiş olsun. Esnaflık zor zanaat, sirkecide bazı dükkanlar turist avlama hevesinde hep.

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj TSayiR » 24 Ara 2016, 20:56

Aradiginiz model Evren Saatte varsa Evren saat Tahtakale şubesine sorun bir bayan vardi adini unuttum o yardimci olacaktir. Alternatif olarakta Abt saat Turan Bey'e sorun. Ellerinde varsa emin olun En iyi fiyati vereceklerdir. İkisinden de en iyi fiyatlarla çok müteşekkir ayrildim,kesinlikle tavsiye ederim. (Kesinlikle ticari bir rant icin yazmadim, taniyan tanir beni, eger oyle goruluyorsa yorumum silinebilir.)
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Mesaj fortis » 24 Ara 2016, 21:15

Ground yazdı:Bence bu çirkin durumu aydın saat ile paylaşman gerek.

Tsf forumda da ayrıntılı yazdığını ve bu başlığın linkini de vererek belirt bence.

Geçmiş olsun. Esnaflık zor zanaat, sirkecide bazı dükkanlar turist avlama hevesinde hep.

Teşekkürler üstat. Soğuk havada bana soğuk duş etkisi yaşattılar sağolsunlar. :)

Mail atacağım Aydın saate. Özellikle vanlılar ticarete çok şaşırdım ki kendileri bildiğim kadarıyla aydın saat bayisi.

Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj fortis » 24 Ara 2016, 21:20

TSayiR yazdı:Aradiginiz model Evren Saatte varsa Evren saat Tahtakale şubesine sorun bir bayan vardi adini unuttum o yardimci olacaktir. Alternatif olarakta Abt saat Turan Bey'e sorun. Ellerinde varsa emin olun En iyi fiyati vereceklerdir. İkisinden de en iyi fiyatlarla çok müteşekkir ayrildim,kesinlikle tavsiye ederim. (Kesinlikle ticari bir rant icin yazmadim, taniyan tanir beni, eger oyle goruluyorsa yorumum silinebilir.)

Evren saate bakacaktım ancak yetişemedim üstat. Kapatıyorlardı dükkanı. Haftaya bakarım artık. Abt'ye de bakacağım yolum düştüğünde. İlginiz için çok sağolun.

Kullanıcı avatarı
fortis

Mesaj Tgm » 24 Ara 2016, 21:48

Batsın arkadaş böyle esnaf.. Net! Batsın.. Ağzının payını vereceksin ya da ilgili yerlere anında şikayet edeceksin.

Next Level Rolex'de başıma bir benzeri geldi. Ilk once uğur saat yonetim kurulu başkanına şikayet ettim. O da beni tatmin etmedi, aldım elime kağıdı kalemi yazdım mektubu gönderdim Rolex Cenevre'ye.. Rolex İsvicre iyice bir haklarından geldi bunların.. Sonra sözkonusu firma bana telefon edip 5 dakika içinde 100 kere özür diledi..

Şikayet edin.. Gerekirse Japonya'ya kadar
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj kiwi21 » 24 Ara 2016, 22:05

fortis öncelikle geçmiş olsun. can sıkıcı bir durum.

TSayiR yazdı:Aradiginiz model Evren Saatte varsa Evren saat Tahtakale şubesine sorun bir bayan vardi adini unuttum o yardimci olacaktir. Alternatif olarakta Abt saat Turan Bey'e sorun. Ellerinde varsa emin olun En iyi fiyati vereceklerdir. İkisinden de en iyi fiyatlarla çok müteşekkir ayrildim,kesinlikle tavsiye ederim. (Kesinlikle ticari bir rant icin yazmadim, taniyan tanir beni, eger oyle goruluyorsa yorumum silinebilir.)

bu arada hazır konusu geçmişken sormak istedim. yaklaşık son bir aydır evren saat'in online satış sitesine giremiyorum. bu sıkıntı sadece bende mi var acaba?
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj rtalhaustun » 24 Ara 2016, 22:17

"Bu fiyatı şimdi veriyorum, kapıdan çıkarsan bi daha gelemezsin(kabaca olmuş bu fiyata veremem deseymiş daha ince olurmuş), alacaksan şimdi al, neyini düşüneceksin?" tabiri bir tezgahtar tekniği aslında ama sonrasında ahlaksızca "kart mart yok" demesi esnaflığın bitmiş olduğunun, iradesinin zayıf olduğunun yakında batacak olduğunun bir işareti aslında.. Çok yazık.
in love w/ Cartier
Kullanıcı avatarı
rtalhaustun

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners