TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Tamircisi Terörü Hakkında

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Saat Tamircisi Terörü Hakkında

Mesaj Umutt » 17 Eyl 2016, 00:18

Arkadaşlar artık canıma tak dedi,bu saat tamircilerinden kendimi kurtarmam lazım.Kordon değişimi vb.. basit şeyler için saati götürdüğümde aklım çıkıyor, adamlar sanki inadına yaparmış gibi hoyrat davranıyorlar saate.Saati kordondan bir tutuşu var,gözüm gibi baktığım saat sallanıyor bir o tarafa bir bu tarafa.Altı üstü bir çelik kordon kısaltacak, altını vurmazsa üstünü vuruyor hiç bir şey yapamazsa tornavida ile çiziyor üstelik uyarmama rağmen. Kaç tanesine gittim, hep bana mı denk geliyor bilmiyorum ama benim gittiklerimin hepsi böyle özensiz böyle hoyrat ..

Neyse uzatmayayım lafı, kendime bir saat tamir seti alıp en azından şu kordon değişimi, çelik bilezik uzatma/kısaltma gibi basit işlemleri öğrenmem gerekiyor ve bu konuda yardımınızı rica ediyorum.Tamir setinde tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mı ve nereden alabilirim.İkincisi ve daha önemlisi bu işlemleri öğrenmem, el becerisi hiç olmayan bir insan olarak mümkün mü ve mümkünse nasıl öğrenebilirim ?

Hepinize iyi hafta sonları ve iyi tatiller diliyorum.

Sent from my iPad using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Umutt

Re: Saat tamircisi terörü hakkında

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2016, 00:32

Bu işlemler için saatçiye gitmenize gerek yok. Kendiniz çok kolay halledersiniz.. :thumbup:

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=21698#p423860
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Saat tamircisi terörü hakkında

Mesaj creeindian » 17 Eyl 2016, 01:03

Bahsettiğiniz şeyler saat ustalığı veya yetenek isteyen şeyler değil, biraz dikkat ve özen, sağlam birkaç kaliteli takım ile kolayca yapabileceğiniz işlemler.
Ancak bir saatseverseniz ve hep böyle kalacaksanız bunların dışında saat bakımı, tamir gibi şeyler için iyi bir ustaya veya servise hep ihtiyacınız olacak. Benzer şeyleri büyük saat firmalarının teknik servislerinde de duyduk ve gördük, maalesef bitecek gibi de görünmüyor.
Forumda kısa bir arama yaparak daha önceden olumlu tecrübeler edinmiş kullanıcıların birlikte çalıştığı ustaları bulabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
creeindian

Re: Saat Tamircisi Terörü Hakkında

Mesaj Umutt » 17 Eyl 2016, 08:05

asymptote ve creeindian yorumlarınız için teşekkürler.asymptote, verdiğiniz linki okudum çok da faydalı oldu,yanlız ben sadece çelik kordon/deri kayış uzatma kısaltma ve kordon/kayış değiştirme işlemi yapmak istiyorum.bu durumda bergeon 6767 nin dışında hangi aletlerin siparişini vermem gerek ? yazdığınız listeyi de gördüm ama bunların içinden hangilerini seçmeliyim tam olarak emin olamadım.

Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2016, 13:31

Spring Bar Tool (Fine Ends), Bergeon 6767F
AF Swiss Bracelet Screw In Pin Remover
60mm (40gms), A*F hammer
Standard Slots, Bergeon Swiss

Asgari almanız gerekenler bunlar.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Umutt » 17 Eyl 2016, 14:08

çok teşekkürler üstad

Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2016, 14:14

Bu aletleri nasıl kullanmanız gerektiğini öğrenin ama. Tavsiyem önce metak bilezikli ucuz bir saat üzerinde pratik yapın, daha sonra pahalı saatlere girişin.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj TSayiR » 17 Eyl 2016, 14:41

kuyur yazdı:Arkadaşlar artık canıma tak dedi,bu saat tamircilerinden kendimi kurtarmam lazım.Kordon değişimi vb.. basit şeyler için saati götürdüğümde aklım çıkıyor, adamlar sanki inadına yaparmış gibi hoyrat davranıyorlar saate.Saati kordondan bir tutuşu var,gözüm gibi baktığım saat sallanıyor bir o tarafa bir bu tarafa.Altı üstü bir çelik kordon kısaltacak, altını vurmazsa üstünü vuruyor hiç bir şey yapamazsa tornavida ile çiziyor üstelik uyarmama rağmen. Kaç tanesine gittim, hep bana mı denk geliyor bilmiyorum ama benim gittiklerimin hepsi böyle özensiz böyle hoyrat ..

Neyse uzatmayayım lafı, kendime bir saat tamir seti alıp en azından şu kordon değişimi, çelik bilezik uzatma/kısaltma gibi basit işlemleri öğrenmem gerekiyor ve bu konuda yardımınızı rica ediyorum.Tamir setinde tavsiye edebileceğiniz bir marka model var mı ve nereden alabilirim.İkincisi ve daha önemlisi bu işlemleri öğrenmem, el becerisi hiç olmayan bir insan olarak mümkün mü ve mümkünse nasıl öğrenebilirim ?

Hepinize iyi hafta sonları ve iyi tatiller diliyorum.

Forum ortamında yine efendiliğinizi korumuşsunuz -canıma tak etti, hoyratlar- filan. Aslında bu tip sözde ustalar!! ağız dolusu ve en vurgulusundan ... (boşluğu sen dolduru) hakediyorlar. neyse...
@WatchesTNC
Kullanıcı avatarı
TSayiR

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners