TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tudor Markası ve Saatleri Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tudor Markası ve Saatleri Bilgi

Mesaj Clk » 23 Şub 2010, 09:20

Arkadaslar merhaba,

dün Lukas arkadasimizin acmis oldugu konu üzerine genel anlamda Tudor markasi ile ilgili bir bilgi eksigi oldugunu gördüm. Bu baslik Tudor markasi, gecmisi, Rolex ile baglantisi ve modelleri ile ilgilidir.

Tudor markasinin dogusunu anlamak icin Rolex'in kurucusu Wilsdorf'un ilk sirketini 1905 yilinda Ingilterede kurdugunu bilmek gerekiyor. Rolex markasi 1908 yilinda Isvicrede tescil ettiriliyor ve 1920 yilinda Wilsdorf sirketini Genf'e tasiyor.

Wilsdorf 1946 yilinda Rolex markasinin yaninda düsük bütce ile yüksek kaliteli saatler talep eden müsteriler icin Tudor markasini tescil ettiriyor. Markanin isminin Tudor olmasinin nedeni Rolex efsanesinin baslangic yeri olan Ingiltere'yi onure etmek ve Ingiliz tarihinin en önemli gelisimlerine ve degisimlerine ön ayak olan ve Tudor dönemi olarak anilan dönemi ölümsüzlestirme amaci idi.

Ilk Tudor amblemi asagida da görülecegi üzere Tudor döneminin gül amblemi seklinde belirlenmisti. 1960'li yillarda bu amblem yerini günümüzdede kullanilmakta olan "Shield of England" amblemine birakti.

Resim
Eski Amblem

Tudor üretilmeye basladigi yillardan 1990'li yillara kadar Rolex Kasasi kullandi. Arada ki tek fark mekanizma, bilezik (kilit mekanizmasi Rolex) ve kadranlari idi. Mekanizmalar yüksek kaliteli Rolex mekanizmalar yerine Ebauches SA (ETA) tarafindan tedarik edilen makinelerdi.

Satis stratejisi basitti. Marka ismini güclendirmek ve markaya güvenilir bir imaj vermek adina Tudor saatleri sadece Rolex bayilerinde satiliyordu. Kim ki, Rolex alacak kadar paraya sahip degildi yine ETA bazli Omega yolunu tutacagina Rolex bayisinde bir alternatif bulacakti. Stratejinin dogrulugu firmanin yüksek karlilik ile 70 yasina gelmesinden anlasiliyordur herhalde.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Re: Tudor Markasi ve Saatleri

Mesaj Clk » 23 Şub 2010, 09:30

1960'li yillarin sonlarinda Fransiz Donanmasi dalgiclari icin Tudor Submarineri secmis, akabinde Amerikan donanmasida bünyesinde bulunan UDT ve The Navy Seals icin Tudor Submariner'i resmi saat olarak belirlemisti.

Marka ismi taninir olmus artik Rolex'ten bagimsiz sekilde ayakta durma zamani gelmisti. 1990'larin 2. yarisinda Tudor kasalari ve bileziklerinde ki Rolex yazilari kaldirildi, dizayn olarak ciddi degisiklikler yapilarak Rolex dizaynindan uzaklasildi. 1997 yilinda Tiger Woods ile anlasma yapilarak Rolex Tudor Chronograph icin büyük bir reklam kampanyasi gerceklestirildi. Bu kampanyanin amaci Tudor Chronographta ki farkli dizayni ve Rolex'te olmayan cesitli renk seceneklerini vurgulamak Tudor markasinin bagimsizlastigini Tudor müsterileri ve dünya pazarina anlatmakti.

Tudor ismi gecmisinden dolayi halen Rolex ismini animsatsa da, bugün Tudor kasalari, mekanizmalari ve dizaynlari ile Rolex ile hicbir baglantisi olmayan ve neredeyse hicbir ortak parca paylasmayan saatler üretmektedir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 23 Şub 2010, 09:44

Bazi Tudor modelleri

Resim
Tudor Prince Day-Date

Resim
Tudor Chronograph

Resim
Tudor Submariner

Resim
Tudor Grand Tour (Porsche Resmi Saati)

Resim
Tudor Hydronaut II
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj darknight » 23 Şub 2010, 11:10

Ben de Tudor markasını Hong Kong'da görmüştüm.
Rolex mağazalarının yanında mutlaka bir Tudor mağazası var.
En az onun kadar şık ve kaliteli imajı var.
Uzakdoğu'da çok tutulan ve prestijli bir marka.
Yalnız Avrupa'da çok sık karşılaşmadım.
Sanırım Avrupa'da Rolex ağır basıyor.
Kullanıcı avatarı
darknight

Mesaj Frax » 23 Şub 2010, 21:10

Modeller neredeyse aynı ilginç bir politika izlemişler gerçekten.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj 2fast4u » 27 Şub 2010, 14:39

ben bu markayi akmerkez ilk acildiginda otap magazasinda gorup bu nedir demistim kendi kendime yani rolex in birebir benzeri ama fiyati makul bir saat fakat otap'da ne isi var demistim.Bir arkadasim hatta almisti.Mana veremedigim bir marka .Soruyorum o zaman diger rolex i taklit edenlerin gunahi nedir ,Sadece rolex bayilerinden iceri sokulmadiklari icin mi gunah kecisi ilan ediliyorlar.Bence haksizlik .Omega bunu yer yutar beyler
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Clk » 27 Şub 2010, 14:59

Tudorlarin ayni fiyat klasmaninda ki Omegalardan hicbir farki yok ki. Co_axial olan modellerin fiyatlari zaten Omegalari ucuruyor. Tudor fiyat klasmaninda ki Omegalarda ETA makine kullaniyor. Arada ki fark ne ki? Tekrar edeyim sadece ayni fiyat klasmaninda ki Omegalardan bahsediyoruz. 1500-2500 Euro.
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 27 Şub 2010, 15:01

Soruyu yönelttim ama bu sorudan sakin Tudor'u korudugum cikmasin ortaya :) Yok öyle birsey...
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 92 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners