Bond » 22 Şub 2010, 20:49
Elbette analog karşılığı digital saatler. Mekanik kurmalı, mekanik otomatik yada quartz vb besleme sistemini belirten faktörler.
Diğer konu için ilgili bir eklemede; sektörde genel olarak çalışanların verilen ücretler karşılığında mecburen belli bir eğitim ve bilgi seviyesinde olmaları. Bu durumun geliştirilmesi beraberinde bir çok uygulama değişikliği ve ek maliyet getirecektir. Buda direk olarak satış rakamları ve cirolarla ilgili bir durum sanırsam birçok firma için, burada verilecek karar hangisinin önce tercih edileceğidir.
Ben olsam yüksek maaşlar vermeyi göze alarak çalışanları daha üst eğitim seviyeli gruptan seçip, onlara bilgi seviyesi ve saat kültürü arttırıcı yatırım yapar daha sonra ciro ve satış rakamlarının artmasını beklerdim ama genel bakış açısının yada ülkemizdeki şartlarında bir sonucu bu elbette. Reklam ve tanıtım konularında da birçok değişiklik olmalı gibi görünüyor ama bu ayrıca konuşulması gereken bir konu. Benim düşünceme göre ülkemizde bu sektörde hazırdan faydalanma üzerine kurulu bir bakış açısı mevcut. Genç kuşağın firmalarda üst mevkilere gelmesi ile bu durum yavaş yavaş değişecektir.