TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatte Platin Kullan覺m Mant覺覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saatte Platin Kullan覺m Mant覺覺

Mesaj MertYe » 28 Haz 2015, 23:52

Merhaba deerli forum 羹yeleri,

Akl覺ma tak覺lm覺 bir konudan dolay覺 size dan覺ma ihtiyac覺 duydum. Ge癟enlerde Platin bir Day-Date II inceleme ans覺 buldum. Komple Platin kasa ve bilezii vard覺. Ice Blue kadranda 癟ok g羹zel g繹z羹k羹yordu. imdi gelelim soruma yanl覺 olmas覺n alaca覺mdan deil ama merak ettim a癟覺k癟as覺 :lol: . 218206 referansl覺 Day-Date II gereinden 癟ok 癟ok a覺r bir saat tamam platin a覺r bir materyal bunu biliyorum ama a癟覺k癟as覺 bu kadar a覺r olabileceini tahmin etmiyordum. Saati de GMT-Master II bakarken tesad羹fen g繹rd羹m ve inceleme ans覺m oldu.

Dediim gibi gereinden 癟ok fazla a覺r bir saatle kar覺lat覺m. Sahibi olduum Raymond Weil Nabucco Carbon i癟in a覺r derdim herzaman i癟in ben. Bu Day-Date II ondan daha a覺rd覺 gibi geldi bana o an elime al覺nca. imdi Rolexin b繹yle bir saat yapmas覺n覺n mantalitesini biri bana a癟覺klayabilirse 癟ok sevinirim :lol: . Tamam eyvallah ice blue kadran muazzam. Platin 癟ok deerli bir madde ve olabilecek son noktalardan biri ama ortaya b繹yle a覺r bir saatin 癟覺kt覺覺 d羹羹n羹l羹nce bunu almak takmak ne kadar mant覺kl覺 sizce.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Re: Saatte Platin Kullan覺m Mant覺覺

Mesaj Thevenin » 29 Haz 2015, 01:44

Mantigi " Trabzon hasir bilezik kullanim mantigi " ile ayni :D

Cok kere dile getirildigi gibi, " mantik " arayan basliklar forumun temasina uygun degil maalesef :D
Thevenin
Kullan覺c覺 avatar覺
Thevenin

Ya: 37
Kay覺t: 31 Eki 2010, 04:30

Mesaj nicholaihel » 29 Haz 2015, 02:45

Baz覺lar覺 a覺r sever :lol:
Kullan覺c覺 avatar覺
nicholaihel

Kay覺t: 14 Mar 2012, 19:10

Mesaj Ka癟mazfb » 29 Haz 2015, 03:15

Mert kardeim sizi tenzii ederek s繹yl羹yorum.
Bence at sahibine g繹re kiner,yani konu saat olduuna g繹re saatten gidelim kiinin bilek 癟ap覺na al覺kanl覺覺na istiap hattine vs vs lere g繹re uygun olan bi 羹r羹n farkl覺 yap覺daki bir kii i癟in tabiki sorun oluturabilir ancak bu sorunlar esas kii i癟in (kullanan ve yak覺t覺ran) belki uygun ve yok h羹km羹ndedir olabilir.
Asl覺nda daha ilgin癟 olay mesela kalem gibi bilei olan bir kiinin b羹y羹k size li bir saat i癟in veya bu size deki t羹m saatler i癟in olumsuz yakla覺m yapmas覺 " ya ite g羹n羹m羹zde saatlerde art覺k nekadar kaba yok 癟ok kal覺n yok tepesi 繹yle kaba tac覺 b繹yle b羹y羹k" ; gibi gibi veya tam tersi bir kiininde ortalama boyutdaki bir saat i癟in de, s覺rf kendi size 覺na uygun olmamas覺 yani bileinde kol d羹mesi gibi duraca覺 i癟in olumsuz d羹羹nce ve yorumlar i癟inde olmas覺 diye d羹羹n羹yorum.
K覺saca kii kendine yak覺t覺rm覺sa kullan覺m覺da art覺 ve eksileri ile o kiiye uyuyorsa s覺n覺rlar i癟inde ise ,羹r羹n o kiiye uygundur :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
Ka癟mazfb

Ya: 47
Kay覺t: 27 ub 2015, 12:12

Mesaj mturann » 29 Haz 2015, 08:23

Alt覺ndan saatler var. Alt覺n saat mi olur :) Yani mant覺覺 yok. Thevenin'e kat覺l覺yorum :)
Kullan覺c覺 avatar覺
mturann

Kay覺t: 13 Kas 2014, 18:00

Mesaj platinum » 29 Haz 2015, 09:58

20.000 TL'lik platin yada alt覺n bir saat, 20.000 TL'lik 癟elik saatten daha mant覺kl覺d覺r. :)

Ben ahsen bir saate 15-20.000 hatta 癟ok daha fazlas覺n覺 verecek olursam kasas覺n覺n alt覺n yada platin olmas覺n覺 isterim. Saat benim i癟in ayn覺 zamanda bir m羹cevher.

Eer mant覺k arayacak olursak, tourbillon'a yada baka komplikasyonlara otomobil paras覺 繹demenin mant覺覺n覺 kimse bana anlatamaz.
Kullan覺c覺 avatar覺
platinum

Ya: 42
Kay覺t: 04 Haz 2015, 09:15

Mesaj tachyon » 29 Haz 2015, 13:07

Saat takman覺n da bir mant覺覺 yok iken deerli, az bulunan bir meteryal veya komplikasyonlu bir saat takmak, d羹z saat takmaktan daha mant覺kl覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
tachyon

Kay覺t: 23 Eki 2010, 23:29

Mesaj Archimed » 29 Haz 2015, 13:14

Rolex 繹zelinde konuursak; Rolex'in 癟覺kartt覺覺 baz覺 platin ve beyaz alt覺n saatler bana "limited edition" gibi geliyor ve bu saatlerin belirli bir s羹re sonra koleksiyoncular taraf覺ndan talep g繹receini d羹羹n羹yorum. Zira platin veya beyaz alt覺n kullan覺l覺nca saatin maliyeti de y羹kseliyor, bu anlamda da ayn覺 modelin pahal覺 olan versiyonu haline gelip y羹ksek say覺da sat覺覺n 繹n羹 kesiliyor.

Misal; Daytona'覺n 50. y覺l覺na 繹zel 羹retilen modeli, mavi Day-Date 2, mavi bezelli Submariner, Pepsi bezelli GMT Master 2.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Proscd ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners