Daha önce forumda veya başka platformlarda mutlaka Ennebi'yi duymuş, görmüşsünüzdür. İtalyan menşeili marka iri, kaba ve sert tasarımlarıyla biliniyor.

Başta çakma Panerai gibi algılanıyor marka çünkü en çok bilinen modellerinden Fondale aslında bir Panerai konsepti

1985 yılında Panerai tarafından İtalya ordusu için hazırlanan bu yaşıtım konsept o dönemde kabul edilmemiş ve rafa kaldırılmış. Bahsettiğim yıllarda Panerai perakende satış yapan bir marka değil, sadece İtalyan ordusuna özel siparişle üretim yapıyor. O dönemlerde Panerai'ın tasarımcısı ise Alessandro Bettarini. Bu isim size tanıdık gelecektir zira Bettarini Case olarak bilinen Luminor kasalar kendisinin eseri

Panerai Richemont gruba satıldıktan sonra kendi yoluna ayrılan Bettarini tasarladığı bu konsepti unutmuyor ve Panerai'ın patenti olan tepe korumasını kaldırarak kendi markasını kuruyor : Ennebi
Ennebi çok küçük adetlerde saat üretiyor. Saatlerin benzeri markalardan ayrılan bazı özellikleri var. Bunlardan birincisi vidalı olmamasına rağmen 1000M WR sunan tepesi

Bir diğeri ise modellerin tamamen sipariş üzerine hazırlanması. Google'da Ennebi diye arattığınızda çok farklı modeller görebilirsiniz zira hepsi kullanıcılarının özel isteklerine göre hazırlanmış. Kasa materyali, kollar, kadran tipi, kadran üzerinde kullanılan logo, arka kapağa yazılacak isim hatta logo ve şaşırtıcı biçimde bezelde 12 yönünde kullanılan materyal bile (Tungsten, Tantalum, Altın, Platin, Çelik) kişiselleştirilebilir durumda.

Son olarak tüm saatler kasaları da dahil olmak üzere el işçiliğiyle hazırlanıyor

Mekanizmalarda ise çok bir numara yok

Ennebi, Paneristi gibi hardcore marka bağımlılarının bulunduğu bir platformda bile çok fazla tercih ediliyor ve saygı görüyor bunun nedeni ise markanın tıpkı Panerai gibi bir yandan İtalya ordusuna saat ve techizat tedariğinde bulunuyor olması

Bir diğer ilginç nokta ise bir kaç sene öncesinde 2000 - 2500 Dolar gibi fiyatlara sipariş verilen saatler bugün 4000 - 4500 Dolargibi rakamlara el değiştiriyor.
Benim bu tip butik markalara karşı ayrı bir zaafım mevcut. Küçük çaplı, karakteristik ve saatsever odaklı Ennebi artık gözümde başka bir yerde

Bu başlık edindiğim bilgiler bende kalmasın paylaştıkça çoğalsın amacıyla açılmıştır