TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Daytona Paul Newman ve AP ROO Alım Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Rolex Daytona Paul Newman ve AP ROO Alım Yorum

Mesaj Laz5353 » 06 May 2015, 11:15

herkese merhaba arkadaşlar rolex daytona sarı altın paul newman kadran almak istiyorum bu takası yapmak için 2 panerai 1tane ap offshore 44mm verip karşiliğinda rolex daytona sarı altın ve 42mm royal oak offshore alıcam sizce değermi

vericeğim sattler bunlar
Resim
Resim
Resim

alıcağım saatler ise bunlar
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Laz5353

Re: rolex daytona alım

Mesaj afl » 06 May 2015, 12:38

Laz, benim önüme bu beş saat konsaydı ve seç denseydi, fazla düşünmeden almak istediğin ikiliyi seçerdim. İşin maddi denge kısmına bakmadım, üç saat iki saati karşılar mı, artısı eksisi ne olur bilmiyorum ama sadece saat zevki ve kalite olarak bakarsak sonuç bu olurdu benim için. Tabi bunda Panerai'nin bana hiç hitap etmemesi de büyük etken. Daytonayı konuşmaya gerek yok :super: . AP ROO deyince de ben hala 42mm nin offshoreda en dengeli kadran olduğunu düşünüyorum :thumbup: . Round push buttonlar daha güzel, Mavi Navy de, üstteki 44 den çok daha güzel. Yanılmıyorsam bir tek chrono push button ların plastik olması dert edilebilir (emin değilim) ama buna değer.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj MertYe » 06 May 2015, 12:46

Yine uzunca bir yazı yazma girişiminde bulunmayacağım 8-)

Kişisel olarak komple altın saatlere pek ısınamıyorum. Fakat alacak bile olsam sizde komple altın skydweller da var eğer elden çıkartmadıysanız. Benim görüşüm royal oak offshore gibi vc overseas gibi spor saatlerin olduğu bir koleksiyonda komple altın skydweller bile çok bilek süresi görmüyordur diye düşünüyorum. Bunun yanına 2. bir komple altın saat almak biraz fazla cesurca ve bence gereksiz bir hamle olacağını düşünüyorum. Yanlış anlaşılma olmaması adına söylüyorum ben 2 saatide komple altın olması açısından değerlendiriyorum. Modeli çok seversiniz beğenmişsinizdir almak istersiniz onu bilemem tabiki.

Takas mevzuatına gelirsek. Zaten sizin AP'nin ederi o daytona ile 3 aşağı 5 yukarı aynı arada 2 bin dolardan fazla bir fark çıkmaması lazım 2 sininde 2. el olduğu düşünülünce. Yani siz 2 tane paneraiyi sadece 42mm lik Offshore için vermiş olacaksınız ki bu durumda ciddi zarar edersiniz diye düşünüyorum. Panerai konusunda çok bilgim yok ama sizinkilerin modellerine Chrono24 üzerinden şöyle bir baktım fiyat anlamında fikir vermesi amacıyla ben olsam böyle bir takasa girmezdim kendi adıma.

Burada yazdıklarımın hepsini eğer ben alacak olsaydım diye düşünerek yazdım. Yoksa Paul Newman daytona veya 42 mm Offshore kesinlikle çok güzel saatler 44 mm lik offshore varken onu verip 42 almanın çok akıl karı olduğunu düşünmüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam bileklerinizde ince değildi. Her ne karar verirseniz verin hayırlı olması dileğiyle :champ:

Sanki yine biraz uzun oldu :twisted:
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj Bg17 » 06 May 2015, 13:35

Iki panerai ve bi 44 luk ap roo gidiyor paul newman daytona ve 42 lik ap roo geliyor. Bence guzel takas. Tabii ap roo yerine baska bisey de gelebilir.

Paul newman daytona nin sahip olundugu hic bir takas yanlis olmaz...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Re: Rolex Daytona Paul Newman ve AP ROO Alım Yorum

Mesaj MertYe » 06 May 2015, 18:38

Benim düşünce şeklim paul newman olarak değil ama bu koleksiyona 2. Bir komple altın saat almak nasıl olur diyeydi. Mesela skydweller takasta gidecek olsaydı o zaman kendi düşünceme göre ben düşünebilirdim takası. Tek emin olmadığım kısım dediğim gibi 2. Altın saat ne kadar doğru olur.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj onatozer » 06 May 2015, 20:39

Bence Daytona tarzına gayet uyumlu :thumbup: AP ile PAM arasında tercih yapılabilir, ancak o kısım da tamamen zevk meselesi :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Baran » 07 May 2015, 07:14

Benim en sevdigim Rolex tartismasiz PaulNewman daytona ama bilekte kibar duran bir saat,bence bileginde cılız duracaktir yerinde olsam o saatleri verip onu almazdim.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj cagatay10 » 09 May 2015, 18:43

Fotograflarindan gordugum bilek kalinligini dusununce bence o Daytona'yi severek kullanma ihtimalin cok dusuk. Benim de cok begendim bir seri olmasina ve Submariner, GMT Master vs ile ayni kadran capinda olmasina ragmen Daytona bilekte cok cok cok daha ince ve ufak duran bir model. Baran'a %100 katiliyorum bu konuda. Ayrica koleksiyonundaki diger saatlerin caplarini vs dusununce bence sende bir sure rahatsiz olabilirsin bundan. Bu birincisi. ikincisi bu tamamen subjektif olacak ama takasta alacagin ROO benim cok kisa sure once sattigim modelin aynisi ve cok buyuk hayal kirikligi yasatan bir saatti benim icin. Daha once benzer ROO modelleri kullandigini hatirliyorum ve belki senin tecruben farklidir ama benim bir daha asla elimi surmeyecegim bir seri ROO(Takasta verecegin yeni model daha iyi olabilir tabi, onu dahil etmiyorum). Dolayisiyla bence bu takas gereksiz ve hatta yanlis olur.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Merdo ve 231 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners