1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Babalarınızın Eski Saatlerini Saklıyor Musunuz ?

MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2015, 19:04
oldsabre
Bu soruyu sordum ama benim cevabım;

Ne Evet Ne de Hayır

1970 li Yılların başıydı.. Daha küçüktüm...Babamın VIALUX marka kurmalı ve alarmlı bir saati vardı.
İşten eve döndüğünde saatini çıkarır özenle salondaki büfenin üzerine bırakırdı.
Benim saat tutkum işte bu günlerde başlamıştır.
Saatin alarm sesine büyük bir hayranlığım vardı...Babamdan hep alarm sesini dinletmesini isterdim....
Babam da her istediğimde olmamakla birlikte zaman zaman saatin alarmını kurup bana dinletirdi...
Ancak saati elime almama izin yoktu.

Birgün yine Babam işten döndüğünde saatini her zamanki yerine bıraktı ve odadan çıktı ....
Evet o an bu andı...saati alıp bir de ben kurmalıydım...bir sandalyenin üzerine çıktım ve saati almaya çalıştım...ancak yetişemiyordum ..
Tam aldım derken birden saat parmaklarımın arasından kayıp yere düştü....evet sonum gelmişti artık.
Evimiz eski bir evdi...yerler marley, parke filan değil direk taştı...
Saat paramparça olmuştu.... sonrasını hatırlamıyorum.

Babamın sonrasında bir çok saati olmuştu...ancak hiç biri ne o'nun için ne de benim için paramparça olan bu VIALUX'un yerini tutmamıştı.

Yıllar sonra (belki de 30 yıl sonra) Babamın saatinin bire bir aynı modelini buldum..epey kötü bir durumda idi..bakımı yapıldı kurma kolları eksikti tamamlandı...çelik olmadığı için kasa için yapacak çok bir şey yoktu...ama sonuçta bir anıyı canlandırmıştım.

Sonra saati Babama hediye etmek istedim ancak 'saatim bu günlere kadar gelseydi zaten ben de sana verecektim' dedi ve saati bana geri verdi.
Ve benim de baba yadigarı bir saatim vardı artık....

işte böyle: Var mı babasının eski saatini/saatlerini gerçekten saklayabilen ?

Resim

Re: Babalarınızın eski saatlerini saklıyormusunuz ?

MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2015, 19:58
Anesthesia
Duygu yuklu bir anı

Çocuğunuz için emaneten kullanacağınız saatiniz hayırlı olsun

Re: Babalarınızın eski saatlerini saklıyormusunuz ?

MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2015, 20:18
mlm
Duygu yüklü paylaşımınız için çok teşekkürler, okurken babacığım aklıma geldi.
Ben babamı 11 yaşında iken kaybettim, o hayata gözlerini yumduğunda 38 yaşındaydı. Ölmeden birkaç sene evvel hayal meyal hatırladığım kırmızı(bordo) kadranlı otomatik bir saati vardı, belki de kurmalıydı. Sonra ne oldu bilmiyorum saate, ama babam hastaydı, yaşayamadı.
Senelerdir hep aynı rüyayı görürüm, aslında ölmemiş, Ankara'ya tedavi için gitmiş, bize söylememişler, bir gün çıkıp geliyor, öylesine gerçek ki, ''ben iyileştim oğlum'' diyor.. "oğlum" diyor. Sarılıyorum, sarılıyorum, sarılıyorum...

Güle güle saklayın, çok güzel bir hatıra..

Re: Babalarınızın Eski Saatlerini Saklıyormusunuz ?

MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2015, 22:42
oldsabre
mlm,
Sizin ki benimkinden çok daha fazla duygu yüklü bir paylaşım.
Babanızın toprağı bol olsun mekanı cennet olsun.
Hatıralarımız en değerli varlıklarımızdan biri...
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler.

Re: Babalarınızın Eski Saatlerini Saklıyormusunuz ?

MesajGönderilme zamanı: 19 Nis 2015, 22:53
Noodles
Babam da mekanik saat düşkünü. 1950 li yılların saatlerini özellikle takip eder, güzel de bir koleksiyonu vardır. Tarz olarak hoşuma gitmese de arada takas yaparız, benimkileri o takar, onunkileri ben.

Cengiz abi Allah gani gani rahmet eylesin. Nur içinde yatsın.

Re: Babalarınızın Eski Saatlerini Saklıyormusunuz ?

MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2015, 09:24
onatozer
Duygusal bir konu olmus, bir Paylaşım da benden gelsin. Ben de bir suredir babamın ilk kendi Kazandığı para ile aldığı otomatik saati kullanıyorum. Resim
Bir patek calatrava bırakmadı ama en az onun kadar keyifle kullanıyorum. Üstündeki her çizik 40 yıllık bir mazinin ürünü, kadrani çizik icinde, tarih çarkı değişmiş, orjinal bileziği kendini salmış... Her kusuru oyle değerli ki Sıfır halde olanı Gözüme bu kadar guzel gözükmezdi. :)
Bu saatin alim sürecini anlatırdim geçenlerde, aşaği yukarı ayni fiyatta kurmalı bir Omega alacakmış tam bu seiko yerine, ama o yillar tam Japon mallarının teknolojik geldiği yillar, üstüne Omega'da ne tarih var ne bilezik, sadece uc kol, üstelik kurmalı! Ama seiko ona gore tam bir teknoloji devi, tarih var gun var, Pırıl Pırıl bir bilezik var, üstüne otomatik, kolunda asla durmuyor. Bu Şartları gorunce köhne Omega yerine fiyat performans devi seikoyu Alıp cikiyor. :) bir de dugun saati hikayesi var ki içler acısı, kayınpederi tüm damatlarına birer Omega alıyor, ikisi gayet sağlıklı, biri sahte cikiyor :shocked: tabi sahte çıkan bizim bahtsız pedere denk geliyor :D kavga dövüş geri veriyorlar ama o paralara saat almak yerine catir catir yiyor :lol: kendisi pek bilgili olmasa da hala saatlere ilgili, arada saatlerime goz atıyor, fiyatları konusunda bilgisi olmasa da genelde en yuksek fiyatliyi beğeniyor :lol: şimdiye kadarki en beğendiği saat Omega Planet Ocean oldu, o nedenle yakın zamanda benden sıra gelirse bir seamaster hediye etmeyi dusunuyorum.

Re: Babalarınızın Eski Saatlerini Saklıyormusunuz ?

MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2015, 09:47
Tgm
Hikaye gerçekten etkileyici :(

Benim de 30 yıllık Citizen'im var. Rahmetli dedem babama düğün hediyesi olarak almış. Babam 2 yıl öncesine kadar kullanıyordu. 30 yılda pil değişimleri dışında usta eli değmedi. Haftada bir elime alır, siler tekrar koyarım. Benim için kolumdaki rolex'ten değerlidir.

Re: Babalarınızın Eski Saatlerini Saklıyormusunuz ?

MesajGönderilme zamanı: 20 Nis 2015, 14:30
Clk
Oldsabre, güzel bir soru ve etkileyici bir hikaye :thumbup:

Cengiz dostum üzme bizi :( Nur icinde yatsin.

OnatOzer yazdı:Bu Şartları gorunce köhne Omega yerine fiyat performans devi seikoyu Alıp cikiyor. :)


Onat, babaya benden selam olsun. En dogru karari vermis :D

Ben babamin elinde bulunan en eski saate el koydum. Bu saatin öncesi var midir yok mudur bilmiyorum! Ama Seiko LM yaklasik 43 sene sonra bile hic bakim yapilmadan tikir tikir calisiyor.

Kiz kardesim sosyete cikti. O babamin Rolex'lerinden birine el koydu (Dark Blue Dial, Fluted Bezel, Jubilee Bracelet, Open Numbers DateJust) 8-)