Ne Evet Ne de Hay覺r
1970 li Y覺llar覺n ba覺yd覺.. Daha k羹癟羹kt羹m...Babam覺n VIALUX marka kurmal覺 ve alarml覺 bir saati vard覺.
襤ten eve d繹nd羹羹nde saatini 癟覺kar覺r 繹zenle salondaki b羹fenin 羹zerine b覺rak覺rd覺.
Benim saat tutkum ite bu g羹nlerde balam覺t覺r.
Saatin alarm sesine b羹y羹k bir hayranl覺覺m vard覺...Babamdan hep alarm sesini dinletmesini isterdim....
Babam da her istediimde olmamakla birlikte zaman zaman saatin alarm覺n覺 kurup bana dinletirdi...
Ancak saati elime almama izin yoktu.
Birg羹n yine Babam iten d繹nd羹羹nde saatini her zamanki yerine b覺rakt覺 ve odadan 癟覺kt覺 ....
Evet o an bu and覺...saati al覺p bir de ben kurmal覺yd覺m...bir sandalyenin 羹zerine 癟覺kt覺m ve saati almaya 癟al覺t覺m...ancak yetiemiyordum ..
Tam ald覺m derken birden saat parmaklar覺m覺n aras覺ndan kay覺p yere d羹t羹....evet sonum gelmiti art覺k.
Evimiz eski bir evdi...yerler marley, parke filan deil direk tat覺...
Saat parampar癟a olmutu.... sonras覺n覺 hat覺rlam覺yorum.
Babam覺n sonras覺nda bir 癟ok saati olmutu...ancak hi癟 biri ne o'nun i癟in ne de benim i癟in parampar癟a olan bu VIALUX'un yerini tutmam覺t覺.
Y覺llar sonra (belki de 30 y覺l sonra) Babam覺n saatinin bire bir ayn覺 modelini buldum..epey k繹t羹 bir durumda idi..bak覺m覺 yap覺ld覺 kurma kollar覺 eksikti tamamland覺...癟elik olmad覺覺 i癟in kasa i癟in yapacak 癟ok bir ey yoktu...ama sonu癟ta bir an覺y覺 canland覺rm覺t覺m.
Sonra saati Babama hediye etmek istedim ancak 'saatim bu g羹nlere kadar gelseydi zaten ben de sana verecektim' dedi ve saati bana geri verdi.
Ve benim de baba yadigar覺 bir saatim vard覺 art覺k....
ite b繹yle: Var m覺 babas覺n覺n eski saatini/saatlerini ger癟ekten saklayabilen ?