TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Babalar覺n覺z覺n Eski Saatlerini Sakl覺yor Musunuz ?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Babalar覺n覺z覺n Eski Saatlerini Sakl覺yor Musunuz ?

Mesaj oldsabre » 19 Nis 2015, 19:04

Bu soruyu sordum ama benim cevab覺m;

Ne Evet Ne de Hay覺r

1970 li Y覺llar覺n ba覺yd覺.. Daha k羹癟羹kt羹m...Babam覺n VIALUX marka kurmal覺 ve alarml覺 bir saati vard覺.
襤ten eve d繹nd羹羹nde saatini 癟覺kar覺r 繹zenle salondaki b羹fenin 羹zerine b覺rak覺rd覺.
Benim saat tutkum ite bu g羹nlerde balam覺t覺r.
Saatin alarm sesine b羹y羹k bir hayranl覺覺m vard覺...Babamdan hep alarm sesini dinletmesini isterdim....
Babam da her istediimde olmamakla birlikte zaman zaman saatin alarm覺n覺 kurup bana dinletirdi...
Ancak saati elime almama izin yoktu.

Birg羹n yine Babam iten d繹nd羹羹nde saatini her zamanki yerine b覺rakt覺 ve odadan 癟覺kt覺 ....
Evet o an bu and覺...saati al覺p bir de ben kurmal覺yd覺m...bir sandalyenin 羹zerine 癟覺kt覺m ve saati almaya 癟al覺t覺m...ancak yetiemiyordum ..
Tam ald覺m derken birden saat parmaklar覺m覺n aras覺ndan kay覺p yere d羹t羹....evet sonum gelmiti art覺k.
Evimiz eski bir evdi...yerler marley, parke filan deil direk tat覺...
Saat parampar癟a olmutu.... sonras覺n覺 hat覺rlam覺yorum.

Babam覺n sonras覺nda bir 癟ok saati olmutu...ancak hi癟 biri ne o'nun i癟in ne de benim i癟in parampar癟a olan bu VIALUX'un yerini tutmam覺t覺.

Y覺llar sonra (belki de 30 y覺l sonra) Babam覺n saatinin bire bir ayn覺 modelini buldum..epey k繹t羹 bir durumda idi..bak覺m覺 yap覺ld覺 kurma kollar覺 eksikti tamamland覺...癟elik olmad覺覺 i癟in kasa i癟in yapacak 癟ok bir ey yoktu...ama sonu癟ta bir an覺y覺 canland覺rm覺t覺m.

Sonra saati Babama hediye etmek istedim ancak 'saatim bu g羹nlere kadar gelseydi zaten ben de sana verecektim' dedi ve saati bana geri verdi.
Ve benim de baba yadigar覺 bir saatim vard覺 art覺k....

ite b繹yle: Var m覺 babas覺n覺n eski saatini/saatlerini ger癟ekten saklayabilen ?

Resim
En son oldsabre taraf覺ndan 20 Nis 2015, 23:39 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
"oldsabre" ZS
.
Kullan覺c覺 avatar覺
oldsabre

Ya: 56
Kay覺t: 03 Kas 2010, 23:15

Re: Babalar覺n覺z覺n eski saatlerini sakl覺yormusunuz ?

Mesaj Anesthesia » 19 Nis 2015, 19:58

Duygu yuklu bir an覺

ocuunuz i癟in emaneten kullanaca覺n覺z saatiniz hay覺rl覺 olsun
zg羹r kalana kadar imza mimza yok
Kullan覺c覺 avatar覺
Anesthesia

Ya: 49
Kay覺t: 16 Kas 2012, 17:24

Re: Babalar覺n覺z覺n eski saatlerini sakl覺yormusunuz ?

Mesaj mlm » 19 Nis 2015, 20:18

Duygu y羹kl羹 payla覺m覺n覺z i癟in 癟ok teekk羹rler, okurken babac覺覺m akl覺ma geldi.
Ben babam覺 11 ya覺nda iken kaybettim, o hayata g繹zlerini yumduunda 38 ya覺ndayd覺. lmeden birka癟 sene evvel hayal meyal hat覺rlad覺覺m k覺rm覺z覺(bordo) kadranl覺 otomatik bir saati vard覺, belki de kurmal覺yd覺. Sonra ne oldu bilmiyorum saate, ama babam hastayd覺, yaayamad覺.
Senelerdir hep ayn覺 r羹yay覺 g繹r羹r羹m, asl覺nda 繹lmemi, Ankara'ya tedavi i癟in gitmi, bize s繹ylememiler, bir g羹n 癟覺k覺p geliyor, 繹ylesine ger癟ek ki, ''ben iyiletim olum'' diyor.. "olum" diyor. Sar覺l覺yorum, sar覺l覺yorum, sar覺l覺yorum...

G羹le g羹le saklay覺n, 癟ok g羹zel bir hat覺ra..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Re: Babalar覺n覺z覺n Eski Saatlerini Sakl覺yormusunuz ?

Mesaj oldsabre » 19 Nis 2015, 22:42

mlm,
Sizin ki benimkinden 癟ok daha fazla duygu y羹kl羹 bir payla覺m.
Baban覺z覺n topra覺 bol olsun mekan覺 cennet olsun.
Hat覺ralar覺m覺z en deerli varl覺klar覺m覺zdan biri...
iyi dilekleriniz i癟in 癟ok teekk羹rler.
"oldsabre" ZS
.
Kullan覺c覺 avatar覺
oldsabre

Ya: 56
Kay覺t: 03 Kas 2010, 23:15

Mesaj Noodles » 19 Nis 2015, 22:53

Babam da mekanik saat d羹k羹n羹. 1950 li y覺llar覺n saatlerini 繹zellikle takip eder, g羹zel de bir koleksiyonu vard覺r. Tarz olarak houma gitmese de arada takas yapar覺z, benimkileri o takar, onunkileri ben.

Cengiz abi Allah gani gani rahmet eylesin. Nur i癟inde yats覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
Noodles

Ya: 41
Kay覺t: 10 ub 2013, 22:23

Mesaj onatozer » 20 Nis 2015, 09:24

Duygusal bir konu olmus, bir Payla覺m da benden gelsin. Ben de bir suredir babam覺n ilk kendi Kazand覺覺 para ile ald覺覺 otomatik saati kullan覺yorum. Resim
Bir patek calatrava b覺rakmad覺 ama en az onun kadar keyifle kullan覺yorum. st羹ndeki her 癟izik 40 y覺ll覺k bir mazinin 羹r羹n羹, kadrani 癟izik icinde, tarih 癟ark覺 deimi, orjinal bilezii kendini salm覺... Her kusuru oyle deerli ki S覺f覺r halde olan覺 G繹z羹me bu kadar guzel g繹z羹kmezdi. :)
Bu saatin alim s羹recini anlat覺rdim ge癟enlerde, aai yukar覺 ayni fiyatta kurmal覺 bir Omega alacakm覺 tam bu seiko yerine, ama o yillar tam Japon mallar覺n覺n teknolojik geldii yillar, 羹st羹ne Omega'da ne tarih var ne bilezik, sadece uc kol, 羹stelik kurmal覺! Ama seiko ona gore tam bir teknoloji devi, tarih var gun var, P覺r覺l P覺r覺l bir bilezik var, 羹st羹ne otomatik, kolunda asla durmuyor. Bu artlar覺 gorunce k繹hne Omega yerine fiyat performans devi seikoyu Al覺p cikiyor. :) bir de dugun saati hikayesi var ki i癟ler ac覺s覺, kay覺npederi t羹m damatlar覺na birer Omega al覺yor, ikisi gayet sal覺kl覺, biri sahte cikiyor :shocked: tabi sahte 癟覺kan bizim bahts覺z pedere denk geliyor :D kavga d繹v羹 geri veriyorlar ama o paralara saat almak yerine catir catir yiyor :lol: kendisi pek bilgili olmasa da hala saatlere ilgili, arada saatlerime goz at覺yor, fiyatlar覺 konusunda bilgisi olmasa da genelde en yuksek fiyatliyi beeniyor :lol: imdiye kadarki en beendii saat Omega Planet Ocean oldu, o nedenle yak覺n zamanda benden s覺ra gelirse bir seamaster hediye etmeyi dusunuyorum.
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj Tgm » 20 Nis 2015, 09:47

Hikaye ger癟ekten etkileyici :(

Benim de 30 y覺ll覺k Citizen'im var. Rahmetli dedem babama d羹羹n hediyesi olarak alm覺. Babam 2 y覺l 繹ncesine kadar kullan覺yordu. 30 y覺lda pil deiimleri d覺覺nda usta eli demedi. Haftada bir elime al覺r, siler tekrar koyar覺m. Benim i癟in kolumdaki rolex'ten deerlidir.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj Clk » 20 Nis 2015, 14:30

Oldsabre, g羹zel bir soru ve etkileyici bir hikaye :thumbup:

Cengiz dostum 羹zme bizi :( Nur icinde yatsin.

OnatOzer yazd覺:Bu artlar覺 gorunce k繹hne Omega yerine fiyat performans devi seikoyu Al覺p cikiyor. :)

Onat, babaya benden selam olsun. En dogru karari vermis :D

Ben babamin elinde bulunan en eski saate el koydum. Bu saatin 繹ncesi var midir yok mudur bilmiyorum! Ama Seiko LM yaklasik 43 sene sonra bile hic bakim yapilmadan tikir tikir calisiyor.

Kiz kardesim sosyete cikti. O babamin Rolex'lerinden birine el koydu (Dark Blue Dial, Fluted Bezel, Jubilee Bracelet, Open Numbers DateJust) 8-)
TRK'羹m!!! lkem TRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullan覺c覺 avatar覺
Clk

Kay覺t: 17 Kas 2009, 02:03

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners