TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnce Bilekler İçin Saat Tavsiyesi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İnce Bilekler İçin Saat Tavsiyesi

Mesaj veloci » 08 Nis 2015, 13:48

Bileklerim çok ince klasmanında 15 cm bilek çevresine sahibim o yüzden uzun zamandır saat takmıyordum ancak bu yaz çevremindekilerin de etkisiyle günlük kullanım,sportif amaçlı saat almayı düşünüyorum.

Bu bilek ölçüsü için bakmam gereken saat çapları nelerdir.İnce bilekler için deri kayış saatlere mi yönelmeliyim?

Tavsiye edebileceğiniz her türlü saat modeline(digital hariç) açığım.Şu kardeşinizi de bir fikir sahibi yaparsanız çok mutlu olurum :super:
Kullanıcı avatarı
veloci

Re: İnce Bilekler için saat tavsiyesi

Mesaj MelihGS » 08 Nis 2015, 16:31

Nomos Club
Kullanıcı avatarı
MelihGS

Re: İnce Bilekler İçin Saat Tavsiyesi

Mesaj Bond » 08 Nis 2015, 16:34

Bütçeye göre çok farklı öneriler verilebilir ancak genel olarak planlanan bütçede 36-38 mm çapında saatler uygun duracaktır. Biraz büyük durmasını istersen 40 mm kadar çıkılabilir sanırım 15 santim çevreli bir bilek için. Gerçi bilek yapısına göre değişebiliyor bu nedenle en güzeli bir kaç farklı çapta ve yapıda modeli bileğinde denemen.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj veloci » 08 Nis 2015, 21:24

http://www.mywatcheshub.com/seiko-mens-japan-mwh-srp277j1-p-183903/

Şu model benim bileğime olur mu acaba 39mm diyor ama kararsızım
Kullanıcı avatarı
veloci

Mesaj Ahbob » 08 Nis 2015, 22:31

İnce bilekli ve Seiko SNK805 kullanıcısı olarak bu saati gözüm kapalı tavsiye ederim. Seiko SRP273'ü Sirkeci'de görmüştüm, SRP277 de bulunabilir diye düşünüyorum. İstanbulda iseniz bir gezin, deneyin derim.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj zgnclskn » 11 Nis 2015, 21:13

Ben de ince bilekli bir insanım ve örneğin 36 mm lere düşmeyi gerektirecek kadar ince bilekli olduğunuzu sanmam. 38-40 mm leri gayet rahat kullanırsınız, modeline göre 42 ye kadar da yolu olabilir sanırım. Bu iş kasa tasarımına da bağlı olmak kaydıyla bir kaç farklı çapta saat denediğinizde fikriniz netleşir. Gönderdiğiniz saat de gayet hoş bence, siyah kasanın kaplama teknolojisi önemli sadece, kısa sürede hasarlanma ihtimalini bir araştırmanız kafi.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Caner1983 » 11 Nis 2015, 23:34

40 ile 38 mm arası çok fark olur mu sizce bileğim çok ince 38 mm daha mı iyi olur acaba??? Şuan sub kullanıyorum 40 mm ama boynuzlar kalın olduğu için daha büyük duruyor tabi
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 223 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners