TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Katalogda olmayan bir Rolex...

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Katalogda olmayan bir Rolex...

Mesaj Efe » 09 Şub 2010, 12:46

Merhaba arkadaşlar, sabah ilginç bir video izledim. Aşağıdaki videodaki Submariner 40 MM ve seramik bezelli... Aynı zamanda geniş boynuzlu olan yeni kasa ve kordonundaki orta baklalar parlatılmış polisaj... Ve bu saat katalogda yok.

Aftermarket olacağını düşündüm ama boynuzları nasıl genişletebilirlerdi ki? Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

http://www.youtube.com/watch?v=U6KzvLTZV2w&hd=1
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Re: Katalogda olmayan bir Rolex...

Mesaj Clk » 09 Şub 2010, 13:56

Efe merhaba.

Bu tahmin ettigin gibi after market bir saat. Kisacasi replika. Bunu nasil yaptilar dersen. Bir örnek ile aciklayayim.

Basel 2009 fuarinda Tag Heuer cok özel bir Monaco modelini kullanicisina tanitti. Bu saat halen piyasada Tag Heuer orijinal olarak yok ama dünyanin her yerinde replikalari hali hazirda satiliyor :)

Bu videoda izledigimiz saatte aynen bu hesap. Yeni Submariner'in 2010 yilinda Basel fuarinda tanitilmasi bekleniyor ve beklentiler, yeni celik bilezik, genis kasa, maxi dial ve seramik bezel. Bu adamlar saatin orijinalini görmeden üretmisler bile :)

Boynuz meselesine gelince bence bu kasa GMT Master II Replikalarinda kullanilan kasa.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Efe » 09 Şub 2010, 14:05

O kasanın GMT Master'da kullanıldığını Polemik ile Şadan Saat'e gidince öğrendik. Açıkçası ben bu geniş boynuzlu kasayı hiç beğenmiyorum. Parlatılmış orta bakla ve seramik bezele lafım olmasa da o boynuzlara fena halde takmış durumdayım. O yüzden güncel modeli daha çok beğeniyorum.

Bir diğer merak ettiğim konu, bu değişim önceki modellerin fiyatları konusunda ne gibi bir değişikliğe itecek?
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Clk » 09 Şub 2010, 14:44

Türkiyede ki piyasayi bilmiyorum ama bu modelin cikmasi ve güncel modelin piyasadan kalkmasi ile yeni durumdaki Sublarin fiyatlari kesin artacaktir. Ancak dedigim gibi Türkiye piyasasini bilmiyorum.

Birde sunu eklemek lazim, eminim ki senin gibi güncel modeli cok daha fazla begenen ve 2. el olarak almak isteyenlerde yeni model ile birlikte eski modelin piyasasini yukariya cekebilir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Efe » 09 Şub 2010, 15:44

O zaman bir an önce yeşil bezellisini bulmak lazım :)
Dün gidip Mesa'da inceledim, güzel bir Submariner vardı. Lakin siyah bezeldi.
Yeşil bezellisini o kadar çok beğeniyorum ki şimdi bunu alırsam aklım onda kalacak. Sanırım biraz daha beklemek daha doğru...
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj razz » 09 Şub 2010, 16:59

Efe yazdı:O zaman bir an önce yeşil bezellisini bulmak lazım :)
Dün gidip Mesa'da inceledim, güzel bir Submariner vardı. Lakin siyah bezeldi.
Yeşil bezellisini o kadar çok beğeniyorum ki şimdi bunu alırsam aklım onda kalacak. Sanırım biraz daha beklemek daha doğru...

Mesa'da 16613 Mavi var mıydı acaba?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj polemik » 09 Şub 2010, 17:02

Ben cevap vereyim: Efe de, ben de altından pek hazzetmediğimiz için altın modelleri genelde sormuyoruz.
Kullanıcı avatarı
polemik

Mesaj Clk » 09 Şub 2010, 17:04

Beklemek en mantiklisi bence de. Her zaman yazdigim gibi en iyisi bekleyip dogru olan, icinize sinen saati almak. Sonucta aldigimiz sey T-Shirt gibi ucuz birsey degil.

LV bencede cok iyi bir secim olur. Baska hangi alternatifler var senin icin Efe? Rolex veya baska bir marka!!!
Kullanıcı avatarı
Clk

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: sphinx ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners