Bence bu birçok insanın belli yollardan geçip doğru ve yanlış kararlarını paylaşması doğrultusunda bir "mean convergence" olmasından dolayı.
Çok da yanlış sayılmaz...çünkü eğer biri bu veya başka bir forumda bu yazıları okuyosa demekki saatlere ilgi duyuyor ve "yaw iphone'da saat gösteriyor ne gerek var başka saate" evresini geçmiş
Eğer saat bir hobiyse, hobinin zaten tanımı gereği size mutlu eden şeylere çok da mantık çerçevesinde açıklanamayacak paralar vermek. Bence saat ya da araba ne olursa olsun ilgi alanı olunca devamlı değiştirmek, yenisini almak kaçınılmaz bir gerçek. Bir araba severin tamam abi hayalimdeki arabayı buldum 10 yıl değiştirmem demesi, ya da bir saat meraklısının asla ikinci bir saat almaması veya mevcut saati satıp daha iyi bir model / markaya "terfi" etmek istememesi çok mümkün değil.
Eee böyle olunca da ister istemez o saatin ne kadar talebi olduğu, likit olup olmadığı, genel geçer kanılar tecrübeler önemli oluyor.
Çünkü akıl var mantık var

Mesela Rolex hayranlığı olan biri kesinlikle değilim ama buraya biri "Arkadaşlar US$7,000 civarı bütçem var, tek saatim olucak, 2-3 sene kullandıktan sonra başka birşey alabilirim ama şu anda mümkün değil ne tavsiye edersiniz" dese burdan Rolex Submariner / GMT dışında birşey çıkmaz. Çünkü doğrusu o
Ya da time only dress watch istiyorum bütçem max 20,000 dolar diyene ne diicez...en iyi ikinci el değeri arıosan Patek Calatrava hafif farklılık arıyosan Vacheron Patrimony, Jules Audemars, Lange Sohne 1815 / Saxonia, en az aynı kalitede ama çok bileni olmayan ama çok macera dolu birşey arıosan F.P. Journe yada Moser, birazcık param cebimde kalsın ama yine de kült bir saat arıosan Jaeger LeCoultre diyecez

Şimdi bu adama Rolex Cellini al ikinci eli Patek kadar iyi denmezki

Rolex herkeste var, çelik bilezige gerek yok, spor kıyafetlerle takmak istiyorum diyene Panerai / IWC bak, bütçe biraz daha çıkıyorsa Audemars Piguet Offshore bak, çok pahalı ise en ucuzu diver ona bak diyecez

Ben mesela Blancpain FF çok severim ama bilinçli bir şekilde istemeyen kimseye tavsiye etmem çünkü ikinci eli bir Rolex / Panerai değil maalesef.

Sonuçta her alanda bu durum var yani...Alfa Romeo oldum olası çok severim, ama aynı bütçede konu para vermeye gelince herkes gibi BMW / Mercedes / Audi'ye gidiyorsun. Ya da kaçımız vakti zamanında BMW 7 / Mercedes S yerine birçok açıdan daha üstün olan VW Phaeton alırdı. Evet bunlar hobi, para kaybetmek işin doğası, ama gereksiz derecede para kaybetmek de kimse istemez yani