TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Resco Insturments The Gen 2 Patriot Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Resco Insturments The Gen 2 Patriot Yorum

Mesaj bordo » 21 Şub 2015, 22:06

Öncelikle herkese merhaba.. Yaklaşık olarak iki senedir forumu maalesef kullanamıyorum aklımda biriktirip unuttuğum bi sürü soru bilgi vs herşeyi paylaşmamamı engelleyen bi süre oldu bu.. Sınav hazırlıkları okulların dış dünyaya kapalılığı (kastım ünv. değil) vs. gibi nedenlerle saat konusunda sohbet edilebilecek yegane insanların bulunduğu bu forumu kaçırdım.. Neyse önemli olan ilerisi diyorum ve başlıkta da dediğim gibi ancak bu forumun saat bilgelerinin :) bileceği soruma geçiyorum..

Bu saati (fiyatına bi sürü alternatif olup kendi sınıfında bile eşit-daha iyi markalar olmasına rağmen nedenini bilmeyerek) deli gibi almak istiyorum.. RESCO INSTRUMENTS The Gen 2 Patriot... Ancak sizlerinde bildiği gibi Türkçe bir bilgi kaynağı yok.. Satın almamı sağlayacak bi aracı siteden bahsetmiyorum bile.. Nedir ne değildir parasına değer mi nasıl temin edilir bilgisi olan biri beni aydınlatırsa çok ama çok sevinirim.. Tekrar herkese merhaba.. İyi forumlar..

(Küçük bir düzeltme 2010 yılında Bond un paylaştığı yazı hakkında bilgim var konusu var denmemesi için söylüyorum).

Resim
Kullanıcı avatarı
bordo

Re: Ancak Siz Bilirsiniz

Mesaj zgnclskn » 21 Şub 2015, 22:41

Çok benzer tasarımlarda başka alternatifleri olan ilginç bir tercih, markayı sizle tanımış oldum. Sizi rescoya yönelten nedir mesela tercih olarak?
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj bordo » 21 Şub 2015, 22:49

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Aynen öyle haklısınız belirtmiştim bunu. Ancak Bond hocamın söylediğim 2010 tarihli mesajında saatin testlerini etkileyici buldum. Fosfor saatte beni bi sürü dijital özellikten daha fazla etkiler mesela ve bu Resco da gayet başarılı. Kasa tasarımı kordonuna kadar çok orijinal geldi.

Bi de Luminox a çok benzer bi yapısı var. Tasarım olarak amaç olarak US Navy Seals için tasarlanıyo olmasına kadar. Ancak Luminox kadar fazla kitleye ulaşamamış reklam eksiği midir artık bilemem ama biraz da bu şekilde geri planda olması bence daha ilgi çekici hale getiriyo saati. Diye düşünüyorum :)
Kullanıcı avatarı
bordo

Mesaj mermertaş » 21 Şub 2015, 22:59

O fiyatları vermezdim ben olsam, ileride sıkılırsanız elden çıkarması da zor olacaktır. Mesele dayanıklılık test vesaire ise Marathon lar daha uygun olur. Yok saniye koluna vuruldu iseniz Christopher Ward trident serisi var.

Ama kötü saatler değil kesinlikle, orijinal
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj zgnclskn » 21 Şub 2015, 23:04

Evet mesajınız sonrası ben de biraz baktım nedir ne değildir diye, böyle daha kıyıda köşede kalmış markaların bir cazibesi olduğunu ben de düşünüyorum :) Mekanizma eta 2824 muadili, seagull st2130dan swiss standartlarına göre devşirme val 24 imiş. Saat güzel ama ederi bu mudur ben de pek emin olamadım, zaten saat hakkında olumlu yorumların yanında en çok tartışılan konu başlığı da bu görebildiğim kadarıyla.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj bordo » 21 Şub 2015, 23:15

mermetaş Hocam size de teşekkürler cevabınız için öncelikle. Söylediğinizde haklısınız o fiyata gerçekten çok alternatif var elden çıkarma konusunda da doğru söylüyosunuz ama dediğim gibi tamamen ilgi. Ama aynı tarz bi kasa bez/silikon kordon ve tabi ki fosfor ve dayanıklılık olan farklı bi saat bulabilirsem onada yönelirim. Mesela Christopher Ward a baktım o tarz Rolex ve daha bi sürü o şekli veren marka var ama amacım o şekil değil sadece.

zgnclskn hocam kesinlikle bi cazibe söz konusu. Ederinden bende emin olamıyorum. Mekanizma kısmından pek anlamam ama yapılan testlerin kapsamı nedir ve kasa malzemesi nedir ayrıntı bilgi sahibi olsam belki bi yorum yapabilirim. Ama bana soracak olursanız tahminim Resco nun yapılan testlerde dayanıp 1000 lira civarı bir Luminox un dayanamayacağı bir test yoktur diye düşünüyorum haksız mıyım?. Acaba belli bi müşteri kitlesi olan arka plan bi marka olmasından ve markayı bilenlerin alternatifleri de bilmelerine rağmen o parayı vermeye çekinmeyecek kişiler olmasından dolayı mı fiyat ve reklamsızlık sıkıntısı var diye düşünmeye başladım.
Kullanıcı avatarı
bordo

Mesaj zgnclskn » 21 Şub 2015, 23:44

Mekanizmanın İsviçre standardında devşirme olması demek "Swiss Made" ibaresini hakedebilecek biçimde, yanlış bilmiyorsam %50 parçanın Swiss olacak şekilde ve İsviçre'de yapımına dayanan bir durum. Yani Çin üretimi Seagull'ı alıyorsunuz İsviçre'de modifiye edip swiss made hale getiriyorsunuz. Onun haricinde özellikleri açısından saniye durdurma, elle kurma gibi stanadart diyebileceğimiz işlevler sunan, 4 hz de çalışan bir mekanizma kendisi.
Firmanın üretim adetleri az, adamlar resmen dükkanda saat yapıyorlarmış :) Bu kadar butik bir durum söz konusuyken fiyatlar da bu sebeple yüksek herhalde.
En son zgnclskn tarafından 22 Şub 2015, 01:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Aleksey » 21 Şub 2015, 23:46

Ancon suya mı düştü :D :D

Fiyat olarak 3te1, tasarım olarak bence daha iyi. Kayış deseniz, paketin içeriğinde deri kayışa eşlik ediyor. Tek eksiği mavi artistik saniye kolu, e o kadar kusur kadı kızında bile olur demişler.

EDIT: viewtopic.php?f=233&t=17292#axzz3S5kGAFtb
Kullanıcı avatarı
Aleksey

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 217 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners