TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İsviçre Saati Nede Olsa! Grovana Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

İsviçre Saati Nede Olsa! Grovana Bilgi

Mesaj mustf9 » 10 Ara 2014, 12:50

Arkadaşlar, 4 yıl önce bir grovana otomatik saat almıştım. O ara ne olduysa bu saatten soğudum. İlk başlarda sekmesi çok muydu neydi inanın tam aklımda kalmadı.

Canım sıkıldı gittim bir orient otomatik aldım. O zaman da grovanayı kutusuna bir koydum ki 4 yıldır saati o kutuda unutmuşum ya unutmak derim size. Arkadaş saat nasıl olduysa aklıma bile gelmedi yahu.

Neyse, bizim orient 4 yıl kusursuz hizmet verdi vermesine ya, geçenlerde ne olduysa bir baktım ki saat kafayı yemiş. 3,5 saat geriden gelmeye çalışıyor. Saatçiye götürdüğümde bayağı ciddi sorunları olduğunu öğrendiim ki astarı yüzünü geçeceğe benziyordu.

İşte o zaman aklıma hapsettiğim grovana geldi. Dört yıldan sonra kutusundan çıkardım veeee çalışmaya başladı. Sanırım günlük sekme 15-20 saniye arasında gibi. Mekanizmasına dair birşey bulamadım, arkasında " 1201.2 " yazıyor.

Sizlerden ricam bilen varsa bunun mekanizması nedir söylesin. Bir de bursada iyi bir saatçi önerisi olan varsa makbule geçer. Yani bir baktıralım ayar çektirelim en azından. Yani saat şimdilik gayet hoş orientten çok fazla zevk verdi bana. Kasası, safir camı filan vaktinde iyi de para vermiştik hani.

Ha, bu arada yıllar öncesine dair bu forumda üyeliğim vardı ama ne şifre ne isim aklımda kalmış yeni üyelik açtım.
Kullanıcı avatarı
mustf9

Re: İsviçre Saati Nede Olsa!

Mesaj tachyon » 11 Ara 2014, 16:12

4 Yıl hizmet vermiş bir saat bence güzel bir bakımı hak ediyor. Olmuyorsa verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edip :D Grovana ile yola devam etmekte fayda var. Mekanik saatlerde günlük 15-20 saniye sapma o kadar büyütülmemeli. Ama uzun zamandır kullanılmıyorsa ona da bir bakım şart. Saatçi bakımdan sonra kalibre ederse uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanırsınız.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj mustf9 » 11 Ara 2014, 19:38

Anlamadığım şey, üç saatçiye gösterdim üçü de " bakıma gerek yok." dediler... ancak biri; " bunun mekanizması çin! çok kötü değil ama idare eder işte" dedi. Diğer ikisi ise saatin mekanizmasının japon olduğunu söylediler, hatta bugün gösterdiğim saatçi, " Allah Allah bu saate bu mekanizmayı takmak kendi markasına leke sürmektir" dedi.

Bir yanlışlık var ya kimde bilmiyorum. Bursada bildiğiniz iyi saatçi varsa söyleyin lütfen. Grovana bunu gerçekten de niye yapsın ki anlamadım.
Kullanıcı avatarı
mustf9

Mesaj tachyon » 11 Ara 2014, 23:48

Saatin üzerinde Swiss Made yazıyorsa içindeki mekanizma da mutlaka Swisstir. Yazmıyorsa saatçilere sorun hangi mekanizmayı kullanmış. Üzerinde Swiss yazan Çin-Japon mekanizmalı bir saat kesinlikle sahtedir.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Re: İsviçre Saati Nede Olsa! Grovana Bilgi

Mesaj mustf9 » 12 Ara 2014, 19:21

Tacyhon dostum, saatin üzerinde "swis made" yazıyor saat kuz saatten alındı.Saatin kasası camı filan on numara ve swis olduğunda hem fikirler. Ama mekanizmasına kimisi çin diyor kimisi japon. O yüzden güvenilecek bir usta bilen varsa bursada lütfen söylesin götürüp baktırayım.
Kullanıcı avatarı
mustf9

Mesaj hozburun » 12 Ara 2014, 23:09

"bengisaat" nick li Cengiz Bey size yardimci olacaktir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj raven » 12 Ara 2014, 23:15

hozburun :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj hozburun » 12 Ara 2014, 23:20

raven :thumbup:

Google dan Merkez saat teknik servis olarak da aratip irtibata gecebilirsiniz kendisi ile ;)
Kullanıcı avatarı
hozburun

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425, Dorukeski, Eterna, fsinan, Icarnaceast, kirpi ve 230 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners