Arkadaşlar, 4 yıl önce bir grovana otomatik saat almıştım. O ara ne olduysa bu saatten soğudum. İlk başlarda sekmesi çok muydu neydi inanın tam aklımda kalmadı.
Canım sıkıldı gittim bir orient otomatik aldım. O zaman da grovanayı kutusuna bir koydum ki 4 yıldır saati o kutuda unutmuşum ya unutmak derim size. Arkadaş saat nasıl olduysa aklıma bile gelmedi yahu.
Neyse, bizim orient 4 yıl kusursuz hizmet verdi vermesine ya, geçenlerde ne olduysa bir baktım ki saat kafayı yemiş. 3,5 saat geriden gelmeye çalışıyor. Saatçiye götürdüğümde bayağı ciddi sorunları olduğunu öğrendiim ki astarı yüzünü geçeceğe benziyordu.
İşte o zaman aklıma hapsettiğim grovana geldi. Dört yıldan sonra kutusundan çıkardım veeee çalışmaya başladı. Sanırım günlük sekme 15-20 saniye arasında gibi. Mekanizmasına dair birşey bulamadım, arkasında " 1201.2 " yazıyor.
Sizlerden ricam bilen varsa bunun mekanizması nedir söylesin. Bir de bursada iyi bir saatçi önerisi olan varsa makbule geçer. Yani bir baktıralım ayar çektirelim en azından. Yani saat şimdilik gayet hoş orientten çok fazla zevk verdi bana. Kasası, safir camı filan vaktinde iyi de para vermiştik hani.
Ha, bu arada yıllar öncesine dair bu forumda üyeliğim vardı ama ne şifre ne isim aklımda kalmış yeni üyelik açtım.