TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Mesaj SalihY » 29 Eki 2014, 01:29

Arkadaşlar selam,

Bir süredir aklımı kurcalayan bir soru var, acaba yapmalı mıyım yapmamalı mıyım diye. Sizlerle de paylaşıp fikrinizi almak isterim.

Bildiğiniz üzere koleksiyonumdaki ilk Patek Philippe'im 5550P Advanced Research modeli. 37mm, 300 limitli nadide bir model.

Bu model ile ilgili sıkıntım, bileğime ufak kalması ve çok klasik bir model olması sebebiyle yeteri kadar takamıyor olmam. 3 kere kullanabildim şimdiye kadar sanırım, o da hep takım elbise ile. T-shirtle klasik saat takmayı seven biriyim esasen, ancak bu boyutundan dolayı biraz ufak duruyor, 5270G mesela çok çok güzel duruyor t-shirt ile bile. Tabii 5550P'nin kahverengi kayışı da bu durumu etkiliyor.

Bahsettiğim 5550P modeli (bilmeyenler için) ;

Resim

Şimdi, niyetim bu saat ile 5396G Tiffany & Co modelini takas etmek.

5396G Tiffany & Co :

Resim

Resim

Gördüğünüz üzere boyutuna rağmen (38mm, yine gerçi 5550P'den 1mm büyük), sportif duruşu ve kadranıyla kolda çok güzel durduğu kanaatindeyim. Bu modelde 100 limitli bir modeldir.

Saatleri sadece kasada tutmak amaçlı kullanmayan ancak koleksiyon yönüne de büyük önem veren biri olarak ne yapmam gerektiği konusunda biraz kararsız kaldım. Biraz daha bekleyip direk cash ödeyerek mi almak lazım 5396G'yi, yoksa direk 5550P ile takasa mı girmek lazım? Ne tarz bir takas olacağı konusunda bir fikrim yok henüz, ancak 5396G'yi istenen fiyat ile 5550P'ye benim aldığım zaman ödenen fiyat arasında 5550P lehine yaklaşık %8'lik bir fark var. Yani yakın paralara bir anlaşma olacaktır aşağı yukarı. 5396G anladığınız üzere her halükarda almak istediğim bir model, çok beğeniyorum, tek sorun 5550P feda edilir mi edilmez mi?

Yorumlarınızı bekliyorum :champ:

Salih
Kullanıcı avatarı
SalihY

Re: Bir Dilemma, Patek Philippe İçerikli :)

Mesaj Tolgi06 » 29 Eki 2014, 01:49

Bu Tiffany sanırım John Mayer'de bulunan versiyonun aynısı. Talep gören ve başarılı bir model ki zamanla değerini artıracağı da aşikar gibi. 5550 ise bildiğim kadarıyla kadranında Advanced Research yazan tek model ve de silikon malzemelerin kullanıldığı ilk model. Yani biri 100 limitli olmasından ötürü kazanırken diğeri markanın tarihsel gelişiminde yer tutan önemli ve 300 limitli bir model.

İşin koleksiyon boyutunda 5550P elde tutulması çok mantıklı bir saat gibi geliyor bana. 5396 ise bulması zor, günlük kullanıma dahi uygun ve limitli Tiffany Co. modeli olmasından ötürü koleksiyon açısından çok mantıklı.

Ben olsam eğer imkan varsa ufak bir bekleme süresini göze alıp 5396 yı alırdım, 5550P yi hiç kullanmayacağımı bile bile elimde tutardım.
Sonuç olarak 5550P diğer daha nadide takaslarda artan değeri ile işe yarayabilir. 5396'yı da alır bileğime takar üzerine de boğaza karşı bir kırmızı şarap açardım :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj necati » 29 Eki 2014, 12:44

Hem kullanmayı seviyorsunuz hemde koleksiyon yönüne önem veriyorsunuz. O halde cevap basit. Koleksiyon değeri olsa da kullanmadığınız 5550P yi tutmanın manası yok. Takasa girmek en doğru karar olur.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj asymptote » 29 Eki 2014, 12:55

Ne hoş bir dilemma, bütün dilemmalar böyle olsa keşke.. :)
5550P takasa kurban gidecek bir saat değil.. ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj onatozer » 29 Eki 2014, 13:06

Benim kararım takastan yana olurdu. Sebebi ise hali hazırdaki 5270. Çünkü Kadran itibari ile 5550p ye yakın bir model olduğundan 5550'nin yokluğunu hissettirecegini sanmıyorum. Ayrıca 5396 şahsen oldukça beğendiğim bir saat ve tarz itibari ile 5550 den daha fazla kullanılacağı aşikâr.
İsin enderlik yanından duruma bakarsak da sonuçta biri 100 diğeri 300 limitli olduğundan bir Deger kaybı olacağını kesinlikle düşünmüyorum. 5550 cok güzel bir saat kabul, ancak bilek yerine kasada durması bizler gibi saatseverleri tatmin etmeyecek bir koleksiyonerlik anlayışı:twisted: bu nedenle en yakın zamanda 5396 ile wristshot bekliyorum :thumbup: :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Anesthesia » 29 Eki 2014, 13:25

asymptote yazdı:Ne hoş bir dilemma, bütün dilemmalar böyle olsa keşke.. :)
5550P takasa kurban gidecek bir saat değil.. ;)

+1
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj cagatay10 » 29 Eki 2014, 14:52

Her ne kadar degerli olursa olsun sonucta bu saatleri kullanmak icin aliyoruz. Cok ekstra bir koleksiyon degeri veya vintage durumu olmadikca herhangi bir sebepten kullanilmayan bir saatin, daha cok kullanilacak baska bir saatle degistirilmesi taraftariyim ben. Ha ama nacizane sunu da soylemeliyim ki, bence 5550P, 5396G'den cok daha guzel bir saat.
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj okz » 29 Eki 2014, 16:10

cagatay10 yazdı: Ha ama nacizane sunu da soylemeliyim ki, bence 5550P, 5396G'den cok daha guzel bir saat.

+1
Kullanıcı avatarı
okz

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners