Bir süredir aklımı kurcalayan bir soru var, acaba yapmalı mıyım yapmamalı mıyım diye. Sizlerle de paylaşıp fikrinizi almak isterim.
Bildiğiniz üzere koleksiyonumdaki ilk Patek Philippe'im 5550P Advanced Research modeli. 37mm, 300 limitli nadide bir model.
Bu model ile ilgili sıkıntım, bileğime ufak kalması ve çok klasik bir model olması sebebiyle yeteri kadar takamıyor olmam. 3 kere kullanabildim şimdiye kadar sanırım, o da hep takım elbise ile. T-shirtle klasik saat takmayı seven biriyim esasen, ancak bu boyutundan dolayı biraz ufak duruyor, 5270G mesela çok çok güzel duruyor t-shirt ile bile. Tabii 5550P'nin kahverengi kayışı da bu durumu etkiliyor.
Bahsettiğim 5550P modeli (bilmeyenler için) ;

Şimdi, niyetim bu saat ile 5396G Tiffany & Co modelini takas etmek.
5396G Tiffany & Co :

Gördüğünüz üzere boyutuna rağmen (38mm, yine gerçi 5550P'den 1mm büyük), sportif duruşu ve kadranıyla kolda çok güzel durduğu kanaatindeyim. Bu modelde 100 limitli bir modeldir.
Saatleri sadece kasada tutmak amaçlı kullanmayan ancak koleksiyon yönüne de büyük önem veren biri olarak ne yapmam gerektiği konusunda biraz kararsız kaldım. Biraz daha bekleyip direk cash ödeyerek mi almak lazım 5396G'yi, yoksa direk 5550P ile takasa mı girmek lazım? Ne tarz bir takas olacağı konusunda bir fikrim yok henüz, ancak 5396G'yi istenen fiyat ile 5550P'ye benim aldığım zaman ödenen fiyat arasında 5550P lehine yaklaşık %8'lik bir fark var. Yani yakın paralara bir anlaşma olacaktır aşağı yukarı. 5396G anladığınız üzere her halükarda almak istediğim bir model, çok beğeniyorum, tek sorun 5550P feda edilir mi edilmez mi?
Yorumlarınızı bekliyorum

Salih