Bu konu ile bir aralar bende ilgilenmistim. Bulabildiklerim asagida ki bilgilerdir.
Rekord Watch Company, Soyuz markasinin sahibi ve Rekord sirketinin merkez adresi eski Slava saat fabrikasi. Slava üretimini durdurmus bir sirket ancak halen ithal edilen kasa, mekanizma ve stokta bulunan kendi eski mekanizmalari ile saatler üretmektedir. Bu noktada ki tahminim Slava saatlerinde kullanilan mekanizmalarin bir sekilde Soyuz saatlerine adapte edildigi yönünde. Bunun yaninda komplike makineler Tourbillon ve Chronographlar Tianjin Sea-Gull.
Not: Bu stogun ne kadar büyük oldugu bilinmedigi icin su anki modellerde Rus makinelerinin kullanilip kullanilmadigi konusunda ciddi süpheler var. Belkide bu yüzden mekanizmalar ile ilgili herhangi bir bilgiye ulasmak neredeyse imkansiz....
Bu sirkete ait mekanizmalardan bazilarinin resimleri asagidadir.

Kalite olarak sunu söyleyebilirim ki, bir saati sorun cikmadan senelerce kullanabilirsin diger bir saat sürekli servis gerektirebilir. Bunun nedeni kalite uygulmalarinin cok düsük seviyede olmasi.
Begendigin saatin fiyat olarak hangi seviyede oldugunu bilmiyorum ama sadece optik icin parayi sokaga atmaya degmez diyorum. Illaki senin tatmin edecek bir Isvicreli, Alman yada Avusturyali saat bulacagindan eminim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...