TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Soyuz Saat Bilgi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Soyuz Saat Bilgi

Mesaj 009selcuk » 22 Oca 2010, 14:59

arkadaşlar soyuz saatlerin otomatik mekanizmaları nasıldır bilgilendirirseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
009selcuk

Re: soyuz saat

Mesaj Bond » 22 Oca 2010, 15:23

Soyuz markası Rusyada Rekord adı altında satılıyor. Kesin emin olmamakla birlikte bir çok modelde asya mekanizmalar kullanılıyor. Rekord markasında Poljot mekanizmalar kullanılıyordu eskiden fakat şu an yok, diğer yabancı forumlarda da bu konu tartışılmış. Kompilikasyon modellerde asya üretimi mekanizmalar var fakat kurmalı 20 taşlı olarak belirtilen chrono modellerde belki Venus/Seagull mekanizmalarda olabileceği söylenmiş. RP kodlu bir mekanizma yok temelde. En kesin bilgi firmaya e-mail atarak öğrenilebilir. Bazı modeller güzel çizgilere sahip ama fiyatlarına oranla mekanizma ve işçilik kalitesi düşük benim fikrime göre. Bu miktarlara çok daha iyi bir marka alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Clk » 22 Oca 2010, 15:29

Bu konu ile bir aralar bende ilgilenmistim. Bulabildiklerim asagida ki bilgilerdir.

Rekord Watch Company, Soyuz markasinin sahibi ve Rekord sirketinin merkez adresi eski Slava saat fabrikasi. Slava üretimini durdurmus bir sirket ancak halen ithal edilen kasa, mekanizma ve stokta bulunan kendi eski mekanizmalari ile saatler üretmektedir. Bu noktada ki tahminim Slava saatlerinde kullanilan mekanizmalarin bir sekilde Soyuz saatlerine adapte edildigi yönünde. Bunun yaninda komplike makineler Tourbillon ve Chronographlar Tianjin Sea-Gull.

Not: Bu stogun ne kadar büyük oldugu bilinmedigi icin su anki modellerde Rus makinelerinin kullanilip kullanilmadigi konusunda ciddi süpheler var. Belkide bu yüzden mekanizmalar ile ilgili herhangi bir bilgiye ulasmak neredeyse imkansiz....

Bu sirkete ait mekanizmalardan bazilarinin resimleri asagidadir.

Resim

Resim

Kalite olarak sunu söyleyebilirim ki, bir saati sorun cikmadan senelerce kullanabilirsin diger bir saat sürekli servis gerektirebilir. Bunun nedeni kalite uygulmalarinin cok düsük seviyede olmasi.

Begendigin saatin fiyat olarak hangi seviyede oldugunu bilmiyorum ama sadece optik icin parayi sokaga atmaya degmez diyorum. Illaki senin tatmin edecek bir Isvicreli, Alman yada Avusturyali saat bulacagindan eminim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 22 Oca 2010, 17:47

Belirtmeyi unuttugum nokta, yukarida verilen resimlerin Sea Gull makinelere ait oldugu.

Belki Rus saatleri ile ilgili daha fazla fikir verebilecegi fikrinden yola cikarak asagida ki linkleri paylasmak istiyorum.

http://www.vostok-watches.com/movements ... tches.html Bu linkten özellikle Vostok ve Pljot saatlerinin mekanizmalari ile ilgili detayli bilgiye ulasabilirsiniz.

http://stores.ebay.com/zenitar-store Bu Ebay store, Rus saatleri konusunda uzman. Dolayisi ile fiyat konusunda fikir sahibi olmak acisindan güzel bir kaynak.

www.burantime.ru Belkide en karizmatik Rus saat markasi.

www.aviatorwatch.ru Bende de bir Aviator var ve senelerdir hicbir problem cikartmadi. Ama ben mekanizmaya güvenmedigim icin quarz olan modelini satin aldim. Ucakta verdigim ücret 99 Euro idi.

Not: Aviator 31679/2806432 modeli inanilmaz güzel ve ilginc bir saat. Farkli olmak isteyenlerin kacirmamasi gereken bir saat modeli.

Asagida tüm Rus saat markalarinin isimlerine ulasabilirsiniz. Internetteki aramalarda size kolaylik saglayacaktir. Arama yaparken sonuna watches eklerseniz dogru sonuca ulasmak daha kolay olur.

Aviator
Buran
Chaika
Denissov
Luch
Maktime
Moscow Classic
Molnija
Nika
Orion
Poljot
Raketa
Rekord
RChZ
Right Move
Slava
Sturmanskie
Tsedro
Volmax
Vostok
Vostok-Europe
Zolotoe Vremya

Umarim ilgilenenler icin yararli olur.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners