TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Mesaj ptahba » 02 Eki 2014, 11:09

Merhaba, forumu bir süredir zevkle takip ediyorum hatta ikinci el saat alışverişim bile oldu. Son derece bilgili ve ucuz pahalı hatta ultra pahalı ayırt etmeden saatlere değer veren insanlar var ve bunu görmek çok güzel. Sizinle benim için çok değerli olan saatimin hem hikayesini hem resimlerini paylaşmak hem de kayış hakkında yol göstermenizi isterim. Uyariyim geveze bir insanımdır :)

Saatim başlıktanda anlayabileceğinizi gibi 20 Yaşında Şubat 1994 üretimi (Haziran 1994'te almıştım) Seiko Age of Discovery 6M13-0010. Seiko bu seriyi (AOD) Amerika kıtasının Kolomb tarafından keşfinin 500. yılı anısına çıkartmış dolayısı ile saat zaten tarihi bir olayı kutlamak için yapılmış. Benim için onu özel kılan ise üniversitede okurken aynı zamanda çalışıp kazandığım ilk param ile aldığım saat olmasıdır. Özellikle aldığım senede karmaşık yapısı, kadranın çekiciliği ve kolların dansı andıran (Kızımın 4 yaşında iken ismini koyduğu gibi bale yapan saat) yapısı ile çok ilgi çekerdi.
Hani derler ya az kullanılmış saat, kılcal çizik bile yok gibi benim saatim tam tersine çoook çok kullanılmış bir saat :D diyebilirim ki askerlik dışında saat kolumdan hiç çıkmadı. Zaman içinde farklı saatler aldım ama her zaman bir kaç gün sonra Seiko saatime geri döndüm. Bu öyle birşey ki sabah yataktan kalktığımda elim otomatik bu saati alıp koluma takıveriyor. Elimden geldiğince temiz kullanmaya çalışsam da 20 sene aktif kullanımın getirdiği kadranda 3-5 çizik kasa da çizikler (ön yüzde kılcal valla :D ) arka kapakta baya çizikler mevcut. Nedir ki saatimi bunca zaman içinde kullanırken her pil bittiğinde (3-3,5 senede bir) muhakkak Seiko yetkili servisine götürüp pil yenileme ile birlikte saat bakımı, mekanizma yağlama ve conta değişimlerini yaptırttım. Bunca zamandır da ne zaman tutuşunda ne de perpetual takvim işleyişinde en ufak bir sıkıntı yaşamadım. 20 Senedir bakım sonrası ilk hizalama ve ayar dışında saatimin tarih göstergesini hiç dokunmadım o da hiç şaşmayarak perpetual calendar adının hakkını yerine getirdi. Saati bile sadece senede iki kere yaz saati, kış saati değişimlerinde ayarladım. 20 Senedir hala cep telefonumun değil başucumdaki saatimin alarmı ile uyanırım. Hala gün içinde önemli bir saate uyarı koyacaksam günlük alarm fonksiyonunu kullanırım. (Düğmelerine basmayı seviyorum)

Hep saate bakmak için cep telefonu çıkartılmasına sinir olmuşumdur, bu yüzdendir ki kızıma da ilkokula başladığında ilk saatini (bir swatch klik klak turuncu renk) aldım ve o da aynı babası gibi banyo dahil saatini kolundan çıkartmıyor. İlk kez 4 yaşlarındayken saatimin kollarının hareketini izlerken ona bale yapan saat adını koydu, ona ilk saatini aldığımda "babacığım ama sen ölünce bale yapan saat benim olacak dimi" diyerek beni ne kadar sevdiğini dile getirdi :D hala ailede espiri konusudur. O zamandan beridir de ne saat aldıysam (en son forumdan sıfır ayarında Mako XL aldım ama bilin bakalım şu an kolumda hangi saat var) hep kuru bir sesle fena değil deyip sonra gözleri parlayarak bunu takacaksan bale yapan saatin benim olsun mu dedi. Gerçekten de saatin değerini bileceği bir yaşa geldiğinde hala istiyorsa saati kızıma vericem zira saatin çapı kadın bileğine de uygun ve umarım o benden daha iyi bakacak saate. Saatimin resimlerini aşağıda görebilirsiniz son halidir az önce çektim resimlerini.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Anladık tamam ne istiyorsun diyor olabilirsiniz :lol: sadede geliyim. 20 senede inanamayacaksınız ama iki kere kayış değiştirdim. Şu an ikincisi üstünde ve kayış rahatından 10 senelik olmalı (orjinal kayışıdır). Görebileceğiniz gibi kayış artık yırtılmak üzere. En son saatimin bakımını yaptırırken Aydın Saat servisinde kayış sordum ve 110 TL istediler. Parasından öte kayış sert geldi bana ne biliyim çok parlak geldi sanki saatin havasına uygun değilmiş gibi. Benim aradığım/istediğim kayış yeni olsun saatime uyumlu olsun ama sanki eskimiş, kullanılmış bir havası olsun bilmiyorum ne istediğimi anlatabiliyormuyum?
Sabrınız için okuduğunuz için çok teşekkürler. Kayış konusunda fikirlerinizi duymayı çok isterim.
Kullanıcı avatarı
ptahba
 
Mesajlar: 94
Kayıt: 15 Eyl 2014, 07:19

Re: Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Mesaj creeindian » 02 Eki 2014, 12:22

Kayış konusunda fikir veremiyorum ama saatinize olan sevginiz takdire şayan. Güle güle nice seneler kolunuzda kalmadı dileğiyle.
Kullanıcı avatarı
creeindian
 
Mesajlar: 501
Yaş: 44
Kayıt: 17 Mar 2014, 00:09
Konum: Istanbul

Re: Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Mesaj ptahba » 02 Eki 2014, 12:31

creeindian teşekkür ederim gerçekten benim için ailemin bir parçası bu saat
Kullanıcı avatarı
ptahba
 
Mesajlar: 94
Kayıt: 15 Eyl 2014, 07:19

Re: Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Mesaj Cct » 02 Eki 2014, 13:14

Saatiniz ve yazınız çok güzel :champ:

Ben size kahverengi nubuk bir Hirsch kayış öneririm. Hem saatinizin havasına uyacaktır hemde çok kaliteli kayışlardır.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct
 
Mesajlar: 4846
Yaş: 40
Kayıt: 21 Oca 2013, 20:07
Konum: İstanbul

Re: Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Mesaj ptahba » 02 Eki 2014, 15:26

Sayın Cct teşekkür ederim Hirsch kayışları Amazon da görmüştüm Türkiye de yakından görecek yer varmıdır acaba? Aslında 22mm alıp denemek lazım tabi ama yakından görmeyince rengi ekrandan anlayamıyorum maalesef. Bir de lug aralığı 22 mm ama kayış daha sonra 20 mm. oluyor.

Yazıyı ve saatimi beğendiğinize sevindim. :champ:
Kullanıcı avatarı
ptahba
 
Mesajlar: 94
Kayıt: 15 Eyl 2014, 07:19

Re: Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Mesaj Cct » 02 Eki 2014, 15:36

Kuz Saatlerde bulabilirsiniz :thumbup:

Kadıköy'de Tepe Nautilus'ta var.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct
 
Mesajlar: 4846
Yaş: 40
Kayıt: 21 Oca 2013, 20:07
Konum: İstanbul

Re: Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Mesaj Miriel » 02 Eki 2014, 16:55

Foruma hoş geldiniz. :champ: Keyifli bir tanışma yazısı olmuş. Ayrıca bu modeli fazlasıyla beğeniyorum.

Kayış için forum üyelerimiz Mlm ve Hsnmrycl'de güzel kayışlar yapabilir diye düşünüyorum. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel
 
Mesajlar: 3123
Kayıt: 03 Ağu 2011, 20:08

Re: Seiko AOD 6M13-0010 Hikaye ve Kayış Danışma

Mesaj Bond » 02 Eki 2014, 17:41

Güzel hikaye paylaşımı için teşekkürler :champ: Forumda kayış üreten arkadaşlardan hoş ve uyumlu bir kayış almakta alternatif olabilir. EFStraps / LeatherWorksByEmre / AnatoilaStraps gibi :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator
 
Mesajlar: 14346
Yaş: 51
Kayıt: 14 Eki 2009, 21:36

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 89 misafir

   
   
TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista
                                          

     Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      
 

All brand names and trademarks are the property of their respective owners