Aynen...sonuçta bir saate niçin dünyanın parası verilir diyince bence marka imajı, tarihçe, işçilik, movement decoration gibi kriterler geliyor.
Hublot'a da tarihçe desen yok, işçilik desen eh, in-house veya çok tarihi önemi olan bir kalibre desen yok...ama gel gör ki AP / PP / VC fiyatları istenio nerdeyse.
Bir de marka imajı bence çok negative çünkü genellikle büyük, kaba saatler yapıyorlar ve gidip o parayı "understated elegance" diye tabir edeceğimiz bir JLC / PP / ALS gibi bir markaya vermektense Hublot'ya vermeyi tercih eden kişilerle bir tutulmak istenmemesi de bir faktör bence.
Mesela ben saatlerle bu kadar ilgili değilken çok gittim geldim...hatta Carbon olan Big Bang'i nerdeyse alıyordum...biraz işin içine girdikçe bu saatin nesi değerli diye sordukça iyice soğudum markadan.
Sonuçta Hublot'da o parayı yukarda saydığım kriterlere değil, F1 / Dünya Kupası sponsorluğuna, boy boy reklamlara veriyorsunuz bence.
Fiyatı daha makul olsa belli amaçlar için alınır bence ama o paraların saati gerçekten değil yazık günah