TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Patek Philippe'in Quartz Modelleri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Patek Philippe'in Quartz Modelleri

Mesaj baskentco » 03 Ağu 2014, 01:28

Arkadaşlar Patek'in quartz modeller üretmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Mekanik saat konusunda en üst klasmandaki PP neden quartz saatler üretiyor, sisteminin bilinen quartzlardan farklılık taşıyan yönleri var mı? En değerli yönü mekanizmaları olan bir markanın quartz modelleri sizce fiyatını hak ediyor mu?
Kullanıcı avatarı
baskentco

Re: Patek Philippe'in Quartz Modelleri

Mesaj herofb » 03 Ağu 2014, 03:17

Cirosunun heralde yarısı bu modellerden geldiği için ticari buluyorum
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj onatozer » 03 Ağu 2014, 05:22

Her Quartz saat nasıl fiyat etiketine gore alıcı buluyorsa yine PP de aynı sekilde alici buluyordur. Sonuçta otomatik saatlerinde de uzay teknolojisi kullanılmıyor, bu saatler alan kişiye keyif vermek icin alınıyor. Kime hangi saat alırken takarken keyif verecekse onu alıyor. Patek Philippe in en değerli yönü de mekanizmalarından once hala bağımsız bir aile şirketi olması vs gibi marka değeri ile ilişkili degerlerdir. Yoksa hepimiz en doğru sapmasiz saate cep telefonlarımızdan salisesine kadar ulaşacak teknolojiye sahibiz :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj baskentco » 03 Ağu 2014, 08:26

jlc, rolex sınıfında dahi quartz kullanımı çok seyrekleşirken pp'nin bu modellerinin yaygınlığı beni biraz şaşırtmıştır hep. alange, rm gibi en yüksek fiyat sınıfından başlayan diğer markalarda quartza rastlamadım, belki nadiren vardır ben rastlamamışımdır. elbette keyif ve zevk tartışılamayacak bişey, fakat zanaat değeri ve markanın deneyim mirasından aldığı payın diğer modellerine göre az olduğunu düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
baskentco

Mesaj mrbars » 03 Ağu 2014, 10:00

Soru: Arkadaşlar Patek'in quartz modeller üretmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
mrbars: ~1 milyar dolar cirolu bir şirketin pazarlama ve stratejik kararlarını yorumlamak bu cirolarda bir firma yönetmeden zor. Quartz saatlerdeki ticari figürlerini (quartz'dan gelen ciro, kar, zarar vs.) bilmeden ise imkansız.

Soru: Mekanik saat konusunda en üst klasmandaki PP neden quartz saatler üretiyor, sisteminin bilinen quartzlardan farklılık taşıyan yönleri var mı?
mrbars: fotolardan en üst kalitede malzeme kullanarak quartz mekanizma ürettikleri anlaşılıyor.

Soru: En değerli yönü mekanizmaları olan bir markanın quartz modelleri sizce fiyatını hak ediyor mu?
mrbars: Şahsen; 1000 USD üzerindeki hiçbir saat (otomatikler dahil) bence fiyatını haketmiyor. Lakin, lüks tüketimde hangi emtia fiyatını hakediyor ki?
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj necati » 03 Ağu 2014, 10:16

mrbars yazdı:Soru: En değerli yönü mekanizmaları olan bir markanın quartz modelleri sizce fiyatını hak ediyor mu?
mrbars: Şahsen; 1000 USD üzerindeki hiçbir saat (otomatikler dahil) bence fiyatını haketmiyor. Lakin, lüks tüketimde hangi emtia fiyatını hakediyor ki?

+1
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj baskentco » 03 Ağu 2014, 10:45

mrbars yazdı:Soru: Arkadaşlar Patek'in quartz modeller üretmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
mrbars: ~1 milyar dolar cirolu bir şirketin pazarlama ve stratejik kararlarını yorumlamak bu cirolarda bir firma yönetmeden zor. Quartz saatlerdeki ticari figürlerini (quartz'dan gelen ciro, kar, zarar vs.) bilmeden ise imkansız.

Soru: Mekanik saat konusunda en üst klasmandaki PP neden quartz saatler üretiyor, sisteminin bilinen quartzlardan farklılık taşıyan yönleri var mı?
mrbars: fotolardan en üst kalitede malzeme kullanarak quartz mekanizma ürettikleri anlaşılıyor.

Soru: En değerli yönü mekanizmaları olan bir markanın quartz modelleri sizce fiyatını hak ediyor mu?

bence 3 taraf var; şirket, müşteri ve sevenleri-meraklıları
Karını, zararını elbette bilemeyiz. normal bir müşteri ise normal olarak -belki marka algısını bu tarz ufak detaylar etkiler ama- ürün ile fiyat-tatmin ilişkisi buluşuyorsa satın alır. oysa biz meraklıları bir ton detayı üzerine boş zamanlarımızı ayırıp yorumlar yapar, konuşur, tartışır inceleriz. bence pp de normal müşterileri yerine bizim grubumuzda olup aynı zamanda müşterisi de olabilenleri daha çok seviyordur. :D
dolayısıyla karına, zararına, milyardolarına bakmadan bu sanata biraz burnumuzu sokup doğru veya yanlış yorumlar yapabiliyoruz. bu forumda bunun için biraz.

çoğu kişinin sanırım ilk saati quartzdır, ancak merakı olsa bile saat sevgisi mekanikler ile tanışınca artmıştır. bu yüzden düşük bütçelerle bile olsa mekanik saat alabilmek için araştıran pekçok insan varken mekanik saatlerin zirvesindeki firmalardan birinde yine quartz ile karşılaşmak ilginç gelmiştir hep bana.

quartz'ın isviçre'yi krize sürüklediği dönemlerde üretilen vintage quartzlara bakınca farklı teknolojiler geliştirmeye çalıştıkları görülüyor. yeni bir teknoloji olduğundan o dönem önem verilmiş gibi, mhz farkıyla sanırım, omega'nın saniye akar şeklinde dizayn ettiği modeller var, farklı kalibrelerde de mhz vb gibi detay özelliklere kadranda yer verilmiş.şimdi unuttum, değişik isimler verdikleri quartz formları var. swatch için dünyanın en pahalı saati, 5 cente mal olmasına karşın 50 dolara satılan tek saat derlerdi, belki pp quartzlarını o fiyat etiketiyle sununca malum malzeme kalitesi dışında da farklı yönleri vardır kalibrelerinin diye sormuştum.
Kullanıcı avatarı
baskentco

Mesaj MrWhite » 03 Ağu 2014, 22:36

Patek'in ürettigi güncel quartz saatler sadece hanimlar icin. Patek temsilcisinin bir aciklamasi buydu: Genelde hanimlar mekanizme deger vermiyor. Saati taki olarak görüyor ve mekanik saat oldugu zaman her durduktan sonra yeniden ayarlamak istemiyorlar. Benim hanim Nautilus'unu ne zaman cikarsa bana ayarlamaya veriyor.

Selamlar,

MW
Kullanıcı avatarı
MrWhite

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Aydn2425 ve 215 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners