TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vidalı Tepe / Screwed Crown Nedir?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Vidalı Tepe / Screwed Crown Nedir?

Mesaj alltomatic » 11 Oca 2010, 23:45

saatlerde vidalı tepe vidalı arka kapak yazıyor bazen bunun artı ve eksleri nelerdir.ayrıca bazı saatlerin arka kapaklarında saatleri açmak için çıkıntı yerler yok bu dez avantajmıdır yani saatçiler bu saatleri açarken çizmeden nasıl açıyorlar.bunlara dikkat etmek gereklimidir.ya da bir saat alırken kayış girişerine dikat etmek gereklimidir.sonuçta metal kordonlu bir saatten sıkıldıgımız zaman istedigimiz zaman o saate başka bir deri kordon takmak istiyorsak nasıl bir saat seçmeliyiz?
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Re: vidalı tepe?

Mesaj Customs » 11 Oca 2010, 23:59

vidalı tepe ve vidalı kapak genelde su gecrimezlik ozelliginden dolayı tercih edilen bir durum. Eger profosyenel bir saatciyse saati anlayamadım bir sekilde degil cizmek toz bile kacırmadan kapatıyorlar benim vintage bir omega saatim de ben bunu gordum nasıl bir vakumlama yapıyorlarsa tertemiz bir sekilde teslim ediyorlar.
Kullanıcı avatarı
Customs

Mesaj alltomatic » 12 Oca 2010, 00:27

teşekkür ederim (customs ).desene suya düşmezsek sorun yok zaten ben saatin ustunde 1000 m yazsada suya girmem.zaten genelde elektronik eşyalarda da garanti süresi neden 2 yıl anlamış degilim.bir tek arçelik 5 artı 2 yıl ekstra ödemeyle garanti veriyor.demek arçelik ya da vestel beko otomatik bir saat üretse işimize gelirdi artık...(benim 7 yıl garantili dolap bozuldu)
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj Clk » 12 Oca 2010, 01:29

Vidali kurma kolu ve vidali kapak customs arkadasimizin da belirttigi gibi saatlerin su gecirmezlik özelliklerine ekstra katki saglayan özellikler. Genellikle 100 metre ve üzeri WR si olan saatlerde bu özelliklere rastlaniyor.

Saatlerin herhangi bir zarar görmeden tamiri yada bakimi saatin cinsinden yada yapisindan cok, saati teslim ettiginiz kisinin bilgisi ve ekipmanlari ile dogru orantili. Herhangi bir vidali arka kapagi sorunsuz olarak acmak, servisin elinde ki ekipmanin uygunlugu ile dogru orantili. Bazi modellerde o-ring bulunmakta ve kapak gereginden fazla SIKILIR ise saatin su gecirmezlik özelligi tamamen zarar görmektedir. Bu nedenledir ki neredeyse her firma yetkili olmayan servislerin yaptigi bakim yada onarimlardan dogacak sorunlari garanti kapsaminda kabul etmemektedir.

Unutulmamasi gereken bir diger nokta ise yetkili servislerin yapmis oldugu her islem garanti süresinden bagimsiz 1 senelik bir garanti süresine sahip olmasidir. 3 kurus fazla olsun ama dogru olsun ki basiniz agrimasin.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj alltomatic » 12 Oca 2010, 01:35

anladım clk ama ben arka kapaklarında çıkıntı olan saatler ve digerleri arasındaki farkı merak etmiştim.yani ben eski çalışmayan bir saati bıçak tornavida yardımıyla biraz da zorlayarak(sırf içini görmek için)açmıştım.ama yeni saatlerimi açmak istemiyorum arkalarında hiç çıkıntı yok açamıyorum .ustalar bu saatleri nasıl açıyor onu merak etmiştim.teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
alltomatic

Mesaj Clk » 12 Oca 2010, 01:59

Birkac resim ve basit bilgiler ile aciklamaya calisayim.

Eger kapak vidali ise cevirmeden acilamaz. Dolayisi ile saati acmak isteyen kisi tipki bir ingiliz anahtari gibi uyumlu bir takima yada ufak cizikler sorun yaratmayacak ise universal bir takima ihtiyac duymaktadir. Normal sartlarda her markanin Rolex, Breitling, Panerai, Seiko, Baume Mercier v.s. kendi anahtarlari vardir. Amac saate hicbir zarar vermeden saati acmak.

Bu universal bir takim

Resim

Bu da sadece rolex icin (orijinal degil) bir takim

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj alltomatic » 12 Oca 2010, 21:36

evet clk rolex herşeyi düşünmüş adamlar kolay açılsın diye hertarafı tırtıklı yapmışlar.amaçta o olmalı zaten sattıktan sonra müşteri memnuniyeti çok önemli aslında.teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
alltomatic

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 72 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners