TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix Day/Night Tarih Değişim Sorunu

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Maurice Lacroix Day/Night Tarih Değişim Sorunu

Mesaj gica » 01 Oca 2014, 21:43

Arkadaşlar bir yıldır Maurice Lacroix PT6316 kullanıyorum.

Saatin resmi http://www.mauricelacroix.com/Watch/Entry/Collection/pontos-1/Id/pontos_decentrique_phase_de_lune-146.sls bu adreste var.

Resim

Saatin day/night yani gece gündüz plağı var. Saati ayarlarken saat 7 am ise beyaz güneş ışığı fakar 7 pm ise gece yıldızlı bir görüntü oluşuyor. Ancak saati çok kulanmadığımdan yeni fark etttiğim bir sorun var. Saatin tarih özeliği saat 12 de bir gün ilerliyor ancak bu gündüz 12 de yani gece gunduz plağı gündüzdeyken oluyor. Bügün saat&saat e gittim ordaki elemanda yapamadı. Vitrinlerinde aynı saattin grisi vardı o benimki gibi çalışmıyor tarih gece 12 de bir ilerliyor. Bunun bir ayarla olması mümkün mü ben değiştirmiş olabilirmiyim ? yada bir üretim hatası mı söz konusu. Böyle bir şey mümkün müdür bu akdar büyük bir firma gece ile gündüzü ters yerleştirir mi ki ?

Birde sormak istediğim bu saatte ay takvimi özeliğide var fakat nasıl kulanıldığı ve ayarladığımı bilmiyorum örneğin bugün ay takvimine göre 29. ama nasıl ayarlama yapmam gerekiyor arada sırada ayara göre ay resmi çıkıyor ekranda. Saati ayarlarken saatler ilerleken takvimde ilerliyor ve günden bağımsız oalrak ay takvimindede oynama oluyor ancak ay takvimindeki gün 24 saatte bir değil bazen 24 saatte 2-3 kez ilerliyor. Bu ay takvimini ayarlamak için üstte bir tuş var her basmada bir gün ilerliyor ay resmide kayıyor ancak bazen bastığımda hiç kıpırdamıyor. Saatin bu mekanizması bozuk olabilir mi?

Cevaplar için teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
gica

Re: Maurice Lacroix Day/Night Tarih Değişim Sorunu

Mesaj gica » 01 Oca 2014, 22:20

Saat le oynaya oynaya şöyle bir hale getirdim :) bugun gun boyunca takvim attığı anda gosterge full guneş ışıgındaydı. Su an ise guneş ışığı gece arası bir hal aldı. Ancak tam 12 de gün attığında full gece olması gerek diye düşünüyorum.

Ayrıca gece gunduz çarkı ile saat çarkı bir birine bağlı gibi dönüyor yani ben akrep yelkovanı dönderdikçe oda haraket ediyor. Ancak nasıl olduysa ben ikisinin arasında kısa süre liğine bağlantıyı kestin yani akrep yelkovan donerken gece gunduz gostergesi dönmemiş olacak ki bir kayma oldu bu kaymayı tam 12 saat yapabilirsem sorun ortadan kalkacak ama kaymayı nasıl yaptım bilmiyorum.
Kullanıcı avatarı
gica

Mesaj SeRxx » 01 Oca 2014, 22:35

Merhaba,

Saatinizde herhangi bir hata söz konusu değil. Anladığım kadarıyla gece 12'de değişmesi gereken takvim gündüz 12'de değişiyor.Bu tür karmaşıklıkların yaşanmaması için takvim ayarını her zaman sabah 10'dan önce yapmanızı tavsiye ederim. :thumbup:

(Anlatacağım ayarı sabah 9'da yapınız)Çözüm olarak ise; yarın ayın 2'si olacak ama siz sabah takvimi ayarlayarak 1'e getirin. Sonra kurma kolunu(tepeyi) saat ayarlama konumuna getirerek saati ilerletip manuel olarak takvimin değişmesini sağlayın, siz ayar yaparken saat 12'yi geçtiğinde takvim 2'yi gösterecektir. Takvim 2'yi gösterdiği anda saati ilerletip 12'yi bir daha geçmeden sabah 09:XX'da ayarlamayı brakın. Bundan sonra takviminiz gece 12'den sonra değişecektir.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj gica » 01 Oca 2014, 22:44

Oncelikle ilginiz için teşekkürler ;

Ancak sizin bu dediğiniz klasik tarih ayarlama yöntemi bu ayarlamayı yapabiliyorum. Saatin takvimi gece 12 de atmasını sağlayabiliyorum. Ancak benim saatimde ekstra olarak gece gündüz gostergesi var resimde gorundüğü üzere.

Saat takvimi atıığı anda yani mantıksal olarak gece 12 yi gösterdiği anda , gece gündüz göstergesi sabahı gün ışığını gösteriyor. Bunu düzeltemiyorum çünkü akrep yelkovanı çevirdiğimde gece gündüz skalasıda eş zamanlı donuyor.
Kullanıcı avatarı
gica

Mesaj SeRxx » 01 Oca 2014, 22:58

Rica ederim. Gece 12'de göstergede güneş tam olarak mı görünüyor yoksa görünmeye mi başlıyor?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj gica » 01 Oca 2014, 23:09

şimdi bu sorunuzun iki cevabı var bu sabah saatle oynamaya başladığımda bir durum vardı , şu anda biraz kurcaladım farklı bir durum oluştu :)

ilk durum: saat tarihi bir ilerlettiğinde yani mantiken gece 24 te tam olarak gosterge bembeyaz güneş tam ortada. ( halbuki tam tersi karanlık ve yıldızlar olması gerektiği an :( )

şuanki durum: saat tarihi bir ilerlettiğinde yani mantiken gece 24 te gostergenin üst yüzde 75 i beyaz alt yüzde 25 i siyah bu yüzde 25 lik kaymayı nasıl yaptım bilmiyorum. ( aslında yapamamam gerekirdi çünkü gece gündüz gostergesi ben ayarlarken akrep yelkovanla eş zamanlı donuyor)

bugun saat and saat e gittim ordaki elemanda yapamadı , viitrindeki saati kontrol ettik tam benim istediğim gibi. takvim attığında ekran tamamen karanlık oluyor, gündüz 12 ye getirdiğinde ekran tamamen beyaz oluyor.
Kullanıcı avatarı
gica

Mesaj SeRxx » 01 Oca 2014, 23:26

Saat&Saat mağazasında bu işlemi yapılacak personel bulmak neredeyse imkansız :thumbup: Ben saatte problem olduğunu düşünmüyorum, sadece ayarlamada bir sorun var. Teknik servisten telefonla yardım alma şansınız var mı :?:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj gica » 01 Oca 2014, 23:31

YArın sabah arayacağım ancak bu sorunu kime anlatsam ilk tepki klasik saat ayarlama taktiğini anlatmak oluyor. Aslında ben o yontemi biliyorum bu farklı bir durum. Maurice Lacroix in çoğu modelinde zaten gece gunduz gostergesi yok , teknik servis telefonda nasıl yardım eder bilmiyorum :( , mesai saatlerinde oraya gitmemde imkansız.

Ama bir şekilde yüzde 25 lik bir kayma elde ettim. Bunu yüzde yüze getirirsem sorun hallolacak ancak daha fazla kurcalamak istemiyorum sürekli ayarlama yapmak makineyi bozar belki...

Sanırım teknik servisden başkası çözemeyecek çünkü makinayi bilen biri olması lazım :(
Kullanıcı avatarı
gica

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners