TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Markalarda Montaj Kalitesi ve Darbelere Kar覺 Dayan覺kl覺l覺k

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Markalarda Montaj Kalitesi ve Darbelere Kar覺 Dayan覺kl覺l覺k

Mesaj ahpaka » 16 Eyl 2013, 21:52

Merhabalar.daha 繹nce forumda Tsf se saatlerinden birinin yanl覺 hat覺rlam覺yorsam yere d羹mesi sonucu akrep ve yelkovan覺n yerinden 癟覺kt覺覺n覺 biliyorum.steinhart覺 k繹t羹lemek istemiyorum ama nav b uhr chrono modeline fazlasiyle kafay覺 takm覺 durumday覺m.ama dayan覺kl覺l覺覺 benim i癟in soru iareti...markalar覺n darbe dayan覺kl覺l覺klar覺 ile ilgili bilgiye imdiye kadar rastlamad覺m,hat覺rlad覺覺m kadar覺 ile...siz 羹statlardan bu konu ile ilgili bilgisi olanlar覺n paylamas覺n覺 rica ederim...
Kullan覺c覺 avatar覺
ahpaka

Ya: 47
Kay覺t: 28 Au 2011, 11:42

Re: Markalarda montaj kalitesi ve darbelere kar覺 dayan覺kl覺l

Mesaj herofb » 16 Eyl 2013, 22:14

ahpaka yazd覺:Merhabalar.daha 繹nce forumda Tsf se saatlerinden birinin yanl覺 hat覺rlam覺yorsam yere d羹mesi sonucu akrep ve yelkovan覺n yerinden 癟覺kt覺覺n覺 biliyorum.steinhart覺 k繹t羹lemek istemiyorum ama nav b uhr chrono modeline fazlasiyle kafay覺 takm覺 durumday覺m.ama dayan覺kl覺l覺覺 benim i癟in soru iareti...markalar覺n darbe dayan覺kl覺l覺klar覺 ile ilgili bilgiye imdiye kadar rastlamad覺m,hat覺rlad覺覺m kadar覺 ile...siz 羹statlardan bu konu ile ilgili bilgisi olanlar覺n paylamas覺n覺 rica ederim...

Merhaba bahsettiiniz saat benim , evet ufak bir darbe ile hat覺rlam覺yorum ama ya akrep ya yelkovan yerinden 癟覺km覺t覺 ama basit bir ekilde hallettik sonra da hi癟 bir sorun yaamad覺m , ta gibi saat ve severek kullan覺yorum forumda tsf se + dierleri olarak 60 civar覺 steinhart var ve memnun olmayan duymad覺m
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Re: Markalarda Montaj Kalitesi ve Darbelere Kar覺 Dayan覺kl覺l

Mesaj ahpaka » 17 Eyl 2013, 15:18

Ben sadece steinhart覺 kastetmedim.Genel olarak markalar覺 kastettim.Steinhart sadece bir 繹rnekti.Zaten saatlerimiz k覺ymetli ve pahal覺 aletler;m羹mk羹n olduu kadar 繹zenle kullan覺r覺z.Dolay覺s覺yle 癟ok fazla darbeye maruz kalaca覺n覺 zannetmiyorum.Olurda elimizden kayar,d羹erse saatimin ba覺na bir ey gelmesini istemiyorum.Sizlerden ricam bilindik markalar覺n(tissot,certina,hamilton,longines vs.)kendilerine 繹zel salaml覺k kriterleri var m覺d覺r?
Kullan覺c覺 avatar覺
ahpaka

Mesaj herofb » 17 Eyl 2013, 15:37

G-Shock tarz覺 saatler hari癟 hi癟 bir saatin 繹yle bir kritere sahip olduunu sanm覺yorum ve hepsi yakla覺k olarak ayn覺 zarar覺 g繹recektir.
Kullan覺c覺 avatar覺
herofb

Ya: 44
Kay覺t: 11 Nis 2010, 16:12

Mesaj asymptote » 17 Eyl 2013, 16:35

Akrep ve yelkovan覺n 癟覺kmas覺 癟ok nadir g繹r羹nen ve her saatte g繹r羹lebilecek bir durum. Bunu salaml覺k kriteri olarak deerlendirmek yanl覺 olur. Ayr覺ca salaml覺k bahsi de marka 羹zerinden deil, model 羹zerinden konuulmas覺 gereken bir husus. Diver saatler genelde daha salam olur. Mekanik saatlerde darbelerden en kolay etkilenecek k覺s覺m saatin mekanizmas覺d覺r. Mekanizmada da 繹zellikle balans direi ve saat otomatikse rotor zemberek balant覺s覺 zarar g繹rmesi en olas覺 yerler. G羹n羹m羹zde kaliteli mekanizmalarda balans direini korumak i癟in Incabloc, Kif, Parashock gibi ok emici sistemler vard覺r. Rotorlar i癟in de farkl覺 d羹zenekler olmakla birlikte genelde bilyeli oluyor bunlar. rnein 2892'nin rotoru 2824'ten daha salamd覺r. Mekanizmalar genelde 3 farkl覺 a癟覺dan deerlendirilir; hassasiyet, g羹venilirlik ve salaml覺k (accuracy, reliability and durability). Baz覺 kalibrelerde ender kronik sorunlardan bahsedilse de Rolex mekanizmalar genel olarak bu 羹癟 繹zellii de b羹nyelerinde bar覺nd覺r覺rlar.. Salaml覺k a癟覺s覺ndan bir dier 繹nemli husus kukusuz saatin cam覺. Bombeli safir cam darbelere kar覺 en iyi korumay覺 salar, ancak y羹zey bombeli olduu i癟in 癟izilme ihtimali de artar (ger癟i bunun ger癟eklemesi i癟in cam覺 癟izme konusunda kararl覺 olmak laz覺m..) Mika camlar da kolay kolay k覺r覺lmaz ama onlar 癟izilmeye 癟ok daha m羹saittirler. Konu mekanik oklar ise kasa materyali de 繹nem kazan覺yor. Kaza 癟izilmesin diye seramik kasa tercih edebilirsiniz ancak bir 癟arpma ya da d羹me sonucu kasan覺n 癟atlamas覺 ya da pul atmas覺 iten bile deildir..
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj ahpaka » 17 Eyl 2013, 16:59

ok teekk羹r ederim.renmek istediim bunlard覺.Hepinize iyi forumlar...
Kullan覺c覺 avatar覺
ahpaka

Mesaj altanos » 17 Eyl 2013, 18:07

Asymptote hocam, 繹yle bir bak覺yorum da, kalemi k覺rmasaym覺s覺n iyiymi :)
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullan覺c覺 avatar覺
altanos

Ya: 45
Kay覺t: 04 Au 2010, 17:33

Mesaj zaijian » 17 Eyl 2013, 20:58

Dayan覺kl覺l覺k dediin zaman akl覺ma direk u video geliyor. Daha da 繹tesi yok zaten san覺r覺m.

Kullan覺c覺 avatar覺
zaijian

Kay覺t: 30 Au 2013, 13:00

Sonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 108 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners