TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tek ve Son Rolex Model Seçimi Öneri

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Tek ve Son Rolex Model Seçimi Öneri

Mesaj hknslmz » 11 Eyl 2013, 23:10

Arkadaşlar herkese merhaba,
Forumu yaklaşık 3 senedir sürekli takip etmekle beraber çok fazla yazma fırsatı bulamıyorum...An itibariyle yardımınıza ihtiyacım var. Son 3 sene içinde (saat virüsü bünyeyi ele geçirdiğinden beri) sırasıyla rolex 16610 sub date, 14060m nodate ve siyah kadran 16570 explorer ii aldım. Şu anda son aldığım exp ii yi de satmayı düşünmeye başladım. Her seferinde tek bir saat alıp bir daha kudurmuyacağıma kendimi inandırıyorum ama bu defa gerçekten noktayı koymak istiyorum. Daha önce aldıklarım hep 2. el olduğu için bu defa sıfır almak istiyorum (böylece tamamen bana ait bir saatim olacağı ve bu defa satmak istemeyeceğim düşüncesi ağır basıyor). Aslında bu kadar değiştirmemin geçerli bir sebebi var..4,5 yaşındaki oğluma 20. yaş gününde (ömrümüz yeterse :)) hediye etmek için hem manevi hem maddi değeri olan bir saat (aslında sadece Rolex) almak istiyorum. 2. el alınca bir süre sonra değerini nedense yitiriyor :(

Şimdi sizden ricam benden görüşlerinizi lütfen esirgemeyin :) Seçeneklerimi ve +/- lerini kısaca yazarsam yardımcı olursanız çoook sevinirim!

i. Rolex 116610 LN: Çok güzel bir saat evet.. belki 10 defa inceleyip kolumda denedim, uzun uzun forumları okudum yorumları inceledim..ama nedense kasanın büyüyen boynuzlar neticesinde daha dörtgensi bir görünüm alması hoşuma gitmiyor :( Seramik bezel de beni çok etkilemedi aslında..
ii. Rolex Milgauss GV: Yeşil camı gerçekten çok orjinal olmakla beraber tarihi yok :(
iii. Rolex Daytona TT: Müthiş bir saat!! Param olsa hiç durmam, ama yok :D Biriktirmeyi beklemek de istemiyorum..

iV. veya yine eski kasalardan (ki sıfır kondisyonda sertifikalı bulsam yeni kaslara tercih etmekte hiç şüphe etmeyeceğim) 16610 sub veya 16710 GMT Mater ii..

Daha önce 16610 kullandığım için bildiğim ve çok sevdiğim bir saat ama her yerde 1001 türlü çakması var, görünce 100 metreden anlıyorum ve gıcık oluyorum!
14060 da harika bir saat ama takvimsiz olunca birşeyler eksikmiş gibi geliyor bana..
Milgauss GV yeşil camlı modeli geçenlerde denedim çok hoşuma gitti..Ama tek ve son saat olmayı hak ettiğinde kararsızım..
Veya hiç kullanmadığım 16710 gmt.. Sub dan daha konforlu bir saat sanırım (zira exp ii yle aynı kasa ve bileziği kullanıyor), ama onu da bulmak çok zor :(
veyaaa, "uğraşma Hakan boşver tak exp ii yi koluna bak yoluna" derseniz, e sıkıldım :D Onun da gözünün üstünde kaşı var :)

Şaka bir yana, çok uzun oldu peşinen özür dileyerek sorayım; siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Tek atımlık kurşunum var, ama vuracak bir sürü de hedef :)
Seramik yeni kasa 116610LN ye alışır mıyım, yoksa yine 2. el sub veya gmt ye mi varayım? Ya da farklı olsun, tek olsun diyerek Milgauss mu alayım?

Okuyan herkese çok teşekkürler! Cevap yazanlara benden çay :)
Kullanıcı avatarı
hknslmz

Re: Ynt: Tek ve son Rolex için yardım!!!

Mesaj Baran » 11 Eyl 2013, 23:14

Yeni kasalarin boynuzlari yassi seramik bezeli beni etkilemiyor diyorsaniz bence elinizdeki saatlerle devam edin bosa masrafa girmeyin derim nacizane.
Kullanıcı avatarı
Baran

Re: Tek ve son Rolex için yardım!!!

Mesaj herofb » 11 Eyl 2013, 23:16

Öncelikle uzun süre kullanım ve sonrası hediye için GV bence hiç uygun değil çünkü yeşilden hem bir süre sonra sıkılabilirsiniz hem de oğlunuzun seveceğinin garantisi yok aynı durum TT modeller için de geçerli belkide altından nefret edecek hiç bilemeyiz

Bu tarz amaçlar için klasiklerden şaşmalı ki modasının geçme riski olmasın bu yüzden benim önerim submariner ya da biraz daha bekleyip Daytona
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Tek ve Son Rolex Model Seçimi Öneri

Mesaj serdarfb » 11 Eyl 2013, 23:22

Tek saatle ömrümü geçireyim, 15 sene sonrada oğlum taksın diyen herkese önerebileceğim tek alternatif 11610LN dir. Hoşunuza gidip gitmemesi tabiki sizin kararınız ama bana sorarsanız üzerinde konuşmakta olduğumuz segmentteki tüm saatler bir süreden sonra sizi sıkacaktır. Dolayısı ile yapılması gereken şey en az sıkacak olanı bulmaktır bence. Bezel ve kasaya birşey diyemiyorum ama yeni kasa submariner ın bileziğini beğenmeyecek biri olmayacağını düşünüyorum. Koldaki rahatlığı ve prestiji düşünülerek tek saate önerebileceğim tek model. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj hknslmz » 11 Eyl 2013, 23:27

Ben de 1. sırada 116610LN yi tutuyorum..Ama bir türlü "budur!" dedirtemedi bana kendileri :(
Kullanıcı avatarı
hknslmz

Mesaj drk » 11 Eyl 2013, 23:30

Yeni kasa hakkında endişelenmekte haklısınız, aynı kafa karışıklığını zamanında ben de yaşamıştım ancak zamanla alışıyorsunuz hatta diğer kasalar gözünüze küçük ve boynuzlar zayıf gelmeye başlıyor. İyiki rolex bu güncellemeyi yapmış bence. Bu cümlenin taban tabana zıttını birkaç sene önce mutlaka yazmışımdır :) Seramik bezele gelince, ona alıştıktan sonra olmazsa olmaz haline geldi yine benim için. Bilezik başlı başına bir sanat eseri. Sırf tokası yüzünden bile tercih edilir. Benim de önerim 116610LN :thumbup:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 11 Eyl 2013, 23:30

hknslmz yazdı:Ben de 1. sırada 116610LN yi tutuyorum..Ama bir türlü "budur!" dedirtemedi bana kendileri :(

Kedidir kedi
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SeRxx » 11 Eyl 2013, 23:39

116610LN diyorum ama tam olarak emin değilseniz bir süre daha bekleyip, netleştirip almak çok daha sağlıklı olacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 91 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners