TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Paul Newman Daytona Homage Yorum

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Paul Newman Daytona Homage Yorum

Mesaj altıkırkbeş » 15 Nis 2013, 01:48

Bir aç haftadır facebookta karşıma çıkıyordu zamanında beğendiğim Torsten Nagengast sayfasında.Homage güzel gözüküyor,sanırım fiyat olarak 1400 euro civarında bir fiyat yazıyor.Diğer saatlerin mekanizmalarındaki işlemeler pek hoşuma gitmedi benim açıkcası.Ama genel olarak hoş saatler,ama kaliteleri hakkında bir bilgim yok.Homeage saat için iki örnek koymuş.Siz ne düşünüyorsunuz bu saatle ilgili

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.361739230597937.1073741840.327869227318271&type=1

Resim Resim Resim
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Re: Paul Newman Daytona Homage

Mesaj Thevenin » 15 Nis 2013, 02:59

Bu ornek ozelinde: kaliteden bagimsiz olarak baska isimlerde yapilmislari da bulunabilir, Invicta duzey ve fiyatinda. Mot à mot kopyalanmis oldugu icin hicbiri yuzumu eksitmekten oteye gecmedi.

Resim

Bu yaklasim orijinal urune ulasmanin rasyonel olmadigi durumlarda urunu "asagiya" cekmekten farksiz.

Ozetle, uzerinde ziplansa bile horolojik teoride zamandan bagimsiz bir yerel mutluluk noktasi olamaz diye dusunuyorum, yalnizca facepalm terk. :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Re: Paul Newman Daytona Homage Yorum

Mesaj altıkırkbeş » 15 Nis 2013, 03:36

Ben mesela steinhartı cok severim ve takdir ederim hatta bi kaç aya bir modelini almayı düşünüyorum ama sub homageleri için benzer yorumlar duymadım,sadece nedenini merak ediyorum :) steinhart sevgisi mi yoksa varlığı az olan bir modele saygı mı paul newman homagesi için
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj Thevenin » 15 Nis 2013, 04:04

Steinhart Ocean serisi icin de, benzer bir baskasi icin de, daha bircok yorum her yerde bulunabilecegi gibi burada da var.

Kaldi ki tamamen fikir ve yaklasima yorumda bulundum. Atilabilecek bu adim yerine direk olarak atlamayi onerdim, belirttigim sebep dolayisiyla; cunku bu saatle ilgili bunu dusunuyorum sadece. :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj altıkırkbeş » 15 Nis 2013, 09:52

Benim de içime sinmedi en azından bu saat için , vintage daytona'nın alımlılığı pek çok şeyden ötürü farklı. . Homage hep sıkıntılı bir konu.Zaten bu saate bakınca orjinalliğin havasını vermiyor,hatta yanından geçmiyor.Ama gene de bende steinhart sevgisi aldı başını gidiyor,sanki tudors gibi rolex'in almanya'ya verilen küçük kardeşi gibiy,sadece benzerlik açısından ama rolexciler beni yanlıs anlamasın :)
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj fsinan » 15 Nis 2013, 10:01

Bilgisayar çizimine bakıp da saat mi alınır, acaba o metal nasıl işlenecek? Bence önemli.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj SeRxx » 15 Nis 2013, 10:13

Steinhart sevgisinden ziyade, denenmiş/onaylanmış olmasının, ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmanın verdiği rahatlık diyelim ki vergi+kargo ücreti ekleyince 1750€'yu bulacak ve ne olduğu belirsiz bir saatten bahsedince sevgi oluşması gayet normal ;)

Benim tavsiyem bu bütçeyi homage saat yerine, bir saat markasının üretmiş olduğu Chronograph bir model için harcamanız yönünde olacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Frax » 15 Nis 2013, 10:15

Bu paraya bu risk alinmaz. Alman butik markalari gectim bilinen isvicre markalarindan bile 4K fiyata cok guzel saatler bulunabilir.
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 78 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners