Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.
Bir aç haftadır facebookta karşıma çıkıyordu zamanında beğendiğim Torsten Nagengast sayfasında.Homage güzel gözüküyor,sanırım fiyat olarak 1400 euro civarında bir fiyat yazıyor.Diğer saatlerin mekanizmalarındaki işlemeler pek hoşuma gitmedi benim açıkcası.Ama genel olarak hoş saatler,ama kaliteleri hakkında bir bilgim yok.Homeage saat için iki örnek koymuş.Siz ne düşünüyorsunuz bu saatle ilgili
Bu ornek ozelinde: kaliteden bagimsiz olarak baska isimlerde yapilmislari da bulunabilir, Invicta duzey ve fiyatinda. Mot à mot kopyalanmis oldugu icin hicbiri yuzumu eksitmekten oteye gecmedi.
Bu yaklasim orijinal urune ulasmanin rasyonel olmadigi durumlarda urunu "asagiya" cekmekten farksiz.
Ozetle, uzerinde ziplansa bile horolojik teoride zamandan bagimsiz bir yerel mutluluk noktasi olamaz diye dusunuyorum, yalnizca facepalm terk.
Ben mesela steinhartı cok severim ve takdir ederim hatta bi kaç aya bir modelini almayı düşünüyorum ama sub homageleri için benzer yorumlar duymadım,sadece nedenini merak ediyorum steinhart sevgisi mi yoksa varlığı az olan bir modele saygı mı paul newman homagesi için
Steinhart Ocean serisi icin de, benzer bir baskasi icin de, daha bircok yorum her yerde bulunabilecegi gibi burada da var.
Kaldi ki tamamen fikir ve yaklasima yorumda bulundum. Atilabilecek bu adim yerine direk olarak atlamayi onerdim, belirttigim sebep dolayisiyla; cunku bu saatle ilgili bunu dusunuyorum sadece.
Benim de içime sinmedi en azından bu saat için , vintage daytona'nın alımlılığı pek çok şeyden ötürü farklı. . Homage hep sıkıntılı bir konu.Zaten bu saate bakınca orjinalliğin havasını vermiyor,hatta yanından geçmiyor.Ama gene de bende steinhart sevgisi aldı başını gidiyor,sanki tudors gibi rolex'in almanya'ya verilen küçük kardeşi gibiy,sadece benzerlik açısından ama rolexciler beni yanlıs anlamasın
Steinhart sevgisinden ziyade, denenmiş/onaylanmış olmasının, ne olduğu hakkında bilgi sahibi olmanın verdiği rahatlık diyelim ki vergi+kargo ücreti ekleyince 1750€'yu bulacak ve ne olduğu belirsiz bir saatten bahsedince sevgi oluşması gayet normal
Benim tavsiyem bu bütçeyi homage saat yerine, bir saat markasının üretmiş olduğu Chronograph bir model için harcamanız yönünde olacaktır