Biliyorum, bir çoğumuz saatin her parçasının orijinal olmasından yanayız. Ancak bence kimi zaman bir takım değişimlere ve iyileştirmelere gidilebiriz. Sizlere bununla ilgili bir durumu anlatmak ve sonuçlarını paylaşmak istedim.
Elimde internetten çok ucuz denilebilinecek bir maliyete satın aldığım 2. el bir Mido commander vardı. Saatin eski resmini aşağıda bulabilirsiniz:

Ancak saat malesef her türlü çabayı göstermeme rağmen su alıyordu el yıkama ve vesaire gibi zannediyorum eh, ucuz etin yahnisi de bu kadar olur demişsinizdir. Saat eski de olduğu için su geçirmesini engelleyecek parçalar aşırı yıpranmış ve yenilerinin bulunması çok zordu. Açıkçası içindeki mekanizma (eta 2836-2) iyi bir mekanizma olmasa belki de bu kadar üzerine düşmezdim. Forumdan Bengisaat ile iletişime geçtim, makine su aldığı için biraz oksitlenme yapmış kendisi bakımını güzelce yaptı ve otomatik kurmasındaki problemi giderdi. Yazışmalarımız sonucunda yeni bir kasa ile devam etme kararı aldım, bence ortaya güzel bir sonuç çıktı:

Sağlıcakla kalın,