TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat癟ilerin K覺skac覺nda Saat Piyasas覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Saat癟ilerin K覺skac覺nda Saat Piyasas覺

Mesaj baskentco » 07 Nis 2013, 00:31

Merhaba sevgili arkadalar,
Saat ve kalem piyasas覺n覺 takip ederim, ald覺覺m da olmutur, satt覺覺m da.
Fakat saat al覺m ve sat覺m d繹ng羹s羹n羹n gitgide s覺k覺c覺lat覺覺n覺, internetin salad覺覺 faydalar覺n saat癟iler taraf覺ndan saatseverlerin elinden al覺nd覺覺n覺 g繹zlemliyorum. Elbette bunlar benim g繹zlemlerimdir, ikinciel saat癟iler de 癟ok farkl覺 a癟覺lardan yaklaabilir.

Saat癟iler ile al覺veriim Ankara'da iwc mark xv almam ile balad覺. Birs羹r羹 saati bu 繹le k繹t羹, u 繹le gibi klasik ikincielci sat覺c覺 taktiklerini umursamadan 癟ok ucuza takas yap覺p d羹羹k olmayacak bedele alm覺t覺m, nas覺lsa bilindik yer diye de internetten alsam saatlerce incelerim, incelemedim, fakat makineyi k覺sa bir a癟覺p kapam覺t覺 ve yanl覺 hat覺rlam覺yorsam b羹y羹k harfler ile IWC yaz覺yordu. Daha sonra bu durum enteresan gelmi olacakt覺 ki, o bi anl覺k belleimdeki fotoraf i癟ime kurt d羹羹rd羹. Karum'daki hem sat覺 hem de tamir yapan baka bir ikinciel saat癟iye g繹sterdim, orjinal deyip kapatt覺 tekrar. Ama i癟ime sinmemiti. Sonra saatin arkas覺nda UTC yazd覺覺n覺 farkettim, internetten olsa her detay覺 k覺yaslard覺m ama saat癟iden ald覺覺m i癟in orjinal 繹nkabulu olumutu kafamda. Oysa saat utc modeli deil mark xv idi, neyse paray覺 geri istedik, gittik geldik yok takastaki saatlere rodaj yapt覺rd覺m bu orjinal ama memnun deilsen deitirelim baka model se癟 - tabi yine u癟uk fiyatlar- neyseki sonras覺nda saolsun s覺f覺r bir iwc mark xvi getirdi de onla deitirdik 羹zerine fark vererek.Saat癟inin de bilerek yapt覺覺 birey deildi, o da Ankara'daki asl覺nda dupont癟u ama saat tamirinde de isim yapm覺 tamirciye g繹stermi, rodajlar覺 falan da orada yapt覺r覺yordu. Ben de ona da sordum, o bana da orjinal demiti.
Bu m羹spet bir olay denebilir, ama u an 癟ok bilindik, internette hep ilanlar覺 olan bir saat癟inin ebay'de de sat覺 denemesinde orjinal diye yollad覺覺 Cartier bileklik veya bileklik linkine sahte diye olumsuz yorum ald覺覺n覺 da tesad羹fen eski bir zenith'i arat覺r覺rken rastlam覺t覺m 癟ok yak覺n s羹re 繹nce.
YAN襤 SAAT襤DEN 襤K襤NC襤EL RN ALMAK ORJ襤NAL襤TES襤NE GARANT襤 OLAMIYOR, HATTA SATICININ RN P襤YASA F襤YATINA KAR EDEREK SUNAB襤LMES襤 GEREKT襤襤NDEN BAINDAN OK EY GEM襤 襤K襤NC襤ELLER襤N ORALARA DMES襤 DE OLASI.

Elbette yukar覺da belirttiim olay genel bir durum deil, konuyu esas a癟ma sebebim ise saat piyasas覺.
Zaman boluklar覺nda, g羹nl羹k olarak saat sat覺lan internet platformlar覺n覺 takip ederim. Bir anlamda hobiye ve al覺kanl覺a d繹n羹t羹, internette yapacak biey olmad覺覺 anlar bununla oyalan覺yorum.

Sevgili saatseverler, art覺k saatini satan baka bir kullan覺c覺dan saat alabilmenizi neredeyse imkans覺z hale getirdiler. Kim bir saati piyasa fiyat覺n覺n biraz alt覺na sat覺yorsa iin simsarlar覺 birka癟 saat i癟inde al覺p piyasa fiyat覺n覺n 羹zerine hemen ertesi g羹n tekrar listeliyorlar. 襤in enteresan taraf覺 ise, bazen aylarca sat覺lamayan saatleri de al覺p, tekrar aylarca sat覺lamad覺覺 fiyat覺n daha da 羹zerinde listeliyorlar. Elbette bu durum belki satabilmesi s羹re癟 isteyen 羹r羹nleri elden 癟覺kartmak isteyen kullan覺c覺lar覺n lehine, ama genel anlamda piyasay覺 bir balon gibi yukar覺 癟ekiyor. Korkar覺m yak覺nda distribit繹r'羹n satt覺覺 fiyatlar覺 da ge癟ecekler. rnein aylarca sat覺lamayan quartz bir JLC'yi bir sat覺c覺dan baka bir sat覺c覺 ald覺 ve daha da yukar覺 br fiyata tekrar listeledi. Bir saatseverin satt覺覺 otomatik JLC ise ondan al覺n覺p 1200 dolar yukar覺 癟ok k覺sa s羹re sonra tekrar sat覺ld覺. 羹zld羹羹m nokta asla ucuz, hatta ucuzu da ge癟tim normal bir fiyattan bir saatsever bu 羹r羹nlere ulaam覺yor, daima bu arada bir duraa urat覺larak fiyat覺 y羹kseltiliyor. Elbette pahal覺 羹r羹nler, liste fiyat覺n覺n belli oranda alt覺 olduktan sonra etmez diyemeyiz, fakat bari y羹ksek fiyatlar satan kullan覺c覺lara kalabilse.

Asl覺nda internet t羹m al覺c覺lar覺 ve sat覺c覺lar覺 ayn覺 platformda buluturuyor. B繹yle olunca arada duraklara ne gerek var diye d羹羹n羹yorum. Zaten iknciel 羹r羹n piyasas覺ndan kar elde edebilmek, galerideki ara癟lar gibi biraz sorunlu bir durumdur. Mesela s覺f覺r 羹r羹n al覺rken fab. fiyat覺 bellidir, bayi kar覺 bellidir, belirli oranda esner. Oysa ikinciel piyasas覺 al覺c覺-sat覺c覺 ve esnaf覺n ayn覺 ortamda olduu bir alan. galerideki araba gibi, ya 癟ok ucuza d羹羹rd羹羹 sorunlu bir 羹r羹n羹 s羹sleyip satabilmesi laz覺m, veya bir saatseverden 癟ok ucuza kapat覺p dier saatsevere piyasa rayici-rayi癟 羹st羹 satabilmesi laz覺m. Dolay覺s覺yla esnaftan 羹r羹n al覺nd覺覺nda daima saatseverin madur olduunu d羹羹n羹yorum.

Saat癟i arkadalar al覺nmas覺n, elbette serbest piyasa, herkes istedii fiyattan al覺p satmakta serbest ancak herkesin istedii g繹r羹羹 de dile getirebilmesi de serbest. Ve gereksiz yere al覺m sat覺mlar覺nda zarara urayan taraflar覺nda daha fizibil bir yol aramas覺 serbest diye d羹羹n羹yorum.

Ben kendi ad覺ma ikinciel 羹r羹nleri arada kar eden birisi olmadan almaya 癟al覺覺yorum, 癟羹nk羹 aksi durumda daima pahal覺 olmak durumunda olaca覺n覺 biliyorum. Eskiden bu ekilde deildi, saat癟iler de satar fakat normal saatseverlerin de internetten bazen ilk kullan覺c覺dan saatlere daha uygun fiyatl覺 ulaabildii olurdu. Saatsever arkadalar覺m da b繹yle g羹zel siteler, platformlar oluturdular burada da sat覺 b繹l羹m羹 var ancak son d繹nemde ikinciel piayas覺nda olumaya balayan zevksiz durumu belki daha da etkili bir yap覺 yada belki bilin癟lenme ile giderebilir miyiz acaba diyorum?
Kullan覺c覺 avatar覺
baskentco

Kay覺t: 15 Kas 2010, 04:24

Re: Saat癟ilerin K覺skac覺nda Saat Piyasas覺

Mesaj basto » 11 Nis 2013, 17:37

Bence al覺c覺lar覺n da s羹rekli ve aral覺ks覺z indirim beklentisi sat覺c覺 taraf覺nda g繹r羹n羹rdeki br羹t fiyatlar覺 yukar覺ya ta覺yor. Ama bazen realitede sat覺覺n ger癟ekletii fiyatlar 癟ok daha altta olabiliyor. zellikle de forumdan deil de ilan sitesinden herhangi bir ilan verdiinizde onlarca 癟akal 癟ukela mesaj at覺p, aray覺p hep yazd覺覺n覺z覺n yar覺 fiyat覺n覺 teklif ediyorlar.

Bu al覺m-sat覺m ii garip hakikaten. son 4 ayda 19 tane saat satt覺m web sayesinde, 7-8 tane de al覺m yapt覺m. Al覺c覺lar fiyat覺 繹ld羹rmek peinde, sat覺c覺lar da s覺f覺r覺ndan sadece %10 az fiyata kakalama peinde oluyor genelde.

Valla ben deeri ederi ne ise saat beenmisem 癟ok uzatmadan paras覺n覺 verip al覺yorum. Ama satarken kimse benden o ekilde alm覺yor. Ettiim zarar覺n had var hesab覺 yok. :)
Murat
Kullan覺c覺 avatar覺
basto

Kay覺t: 03 Ara 2012, 14:02

Mesaj adamentium » 14 Nis 2013, 18:38

basto yazd覺:Bence al覺c覺lar覺n da s羹rekli ve aral覺ks覺z indirim beklentisi sat覺c覺 taraf覺nda g繹r羹n羹rdeki br羹t fiyatlar覺 yukar覺ya ta覺yor. Ama bazen realitede sat覺覺n ger癟ekletii fiyatlar 癟ok daha altta olabiliyor. zellikle de forumdan deil de ilan sitesinden herhangi bir ilan verdiinizde onlarca 癟akal 癟ukela mesaj at覺p, aray覺p hep yazd覺覺n覺z覺n yar覺 fiyat覺n覺 teklif ediyorlar.

Bu al覺m-sat覺m ii garip hakikaten. son 4 ayda 19 tane saat satt覺m web sayesinde, 7-8 tane de al覺m yapt覺m. Al覺c覺lar fiyat覺 繹ld羹rmek peinde, sat覺c覺lar da s覺f覺r覺ndan sadece %10 az fiyata kakalama peinde oluyor genelde.

Valla ben deeri ederi ne ise saat beenmisem 癟ok uzatmadan paras覺n覺 verip al覺yorum. Ama satarken kimse benden o ekilde alm覺yor. Ettiim zarar覺n had var hesab覺 yok. :)

Yoruma tamamen kat覺l覺yorum :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
adamentium

Kay覺t: 27 ub 2012, 02:38

Mesaj girvenella » 15 Nis 2013, 16:34

valla tespitlerin 癟ok g羹zel sat覺c覺lar覺 paylamal覺s覺n m覺 acaba !
Kullan覺c覺 avatar覺
girvenella

Kay覺t: 26 Tem 2010, 14:47

Mesaj baskentco » 15 Nis 2013, 22:29

襤stanbul'da baz覺 saat癟iler var, saatseverlerin aralar覺ndaki ilemlerine tenezz羹l etmeyip, sergiledikleri 羹r羹nler ile piyasada model ve se癟enek 癟oalmas覺na katk覺 yap覺yorlar. ama dierlerinin 癟ou internetten saatseverin elinden ucuza kapay覺m, biraz koyup satay覺m anlay覺覺. ee internetten saat bulduktan sonra ben de bulurum, o zaman sen ne i yap覺yorsun? onlar saat癟i bile deil, arbitrajc覺, fiyat y羹kseltici
Piyasa ederinin alt覺na zor sat覺l覺r diye d羹羹neceiniz zor, pahal覺 bir model listeleyin.. Akbaba gibi 24 saat i癟inde 羹羹ecekler.
Bunlar覺n m羹teri potansiyelinin 繹nemli bir k覺sm覺 da koleksiyonerler.
Biraz bilin癟lenilse 癟ok ey deiebilir. Mesela satarken yok 繹yle k覺ymetli b繹yle ederi var dedikleri saati tekrar onlara geri g繹t羹r羹nce bu sefer 癟ok daha az bir mebla eder dediklerinde nas覺ll kabullenip satabiliyorlar anlayam覺yorum.
Yaz覺dda bahsettiim 繹rnekteki Jaeger'in sat覺c覺s覺 sahibindende s羹rekli ilan giren levent'teki bir bu iin simsar覺na satt覺, ondan 繹nce de antalyadan u arad覺 uradan bu arad覺 diye bahsetmiti bana tel.de.... Bu kadar 癟ok telefon olunca bird羹羹n ya fiyat覺 artt覺r veya en az覺ndan normal bir al覺c覺lara ver, bu forumda bir ilan ver.. Herkes satma psikolojisi olunca ucuz da olsa, saat癟i de alacak olsa biran 繹nce satmak isteyip baka ey umursamayabiliyor.
Kullan覺c覺 avatar覺
baskentco

Kay覺t: 15 Kas 2010, 04:24

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 79 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners