Kriz mi? Nerede?

Biz sirket olarak 2 senedir Ispanya, Italya, Portekiz'e ihracati durdurduk. Ödeme diye birsey yok! En kisa ödeme vadesi 90 gün o da alabilirsen. Yunanistan, Romanya gibi ülkelere sadece ön ödemeli satis yapiyoruz.
Avrupa su an, Fransiz devrimi öncesinde ki duruma benzer bir tablo ciziyor. Sosyal sisteme ragmen zenginler daha da zenginlesirken, isci sinifi bir fakirlesme icerisinde. Avrupa Birligi'nin zayif olan ülkelerine yapilan ve büyük ihtimal ile geri dönmeyecek yardimlar nedeni ile özellikle Almanya gibi gelismis ülkelerin gereksiz israflari kendi ekonomik dengelerini bozacak duruma geldi. Vergiler sürekli arttirilirken, halka dönen hizmet sayisinda ciddi gerileme var. Para olmadigi icin sosyal sistem de cökme basladi. Sürekli grevler yapiliyor.
Bunun yaninda politikaci ve sanayicilerin kendi yarattiklari tüketim toplumlarini tatmin edemez hale gelmesi, insanlarin USA'da ki kazanmadiklari paralari harcamalari (kredi ile tatil, kredi ile ehliyet kursu v.s.) yavas yavas tüm ekonomik dengeleri sarsmaya basladi.
Isin kötü tarafi, Fransiz devrimi öncesine tezat olusturur sekilde bu sefer zenginler de hayatlarindan memnun degil. Bankalarin vermis oldugu faizler sifira yakin, sürekli lüks tüketim vergileri icat ediliyor, zaten ticari hayatta yasanan ekstrem rekabetten kaynakli düsen satis fiyatlari ve artan masraflardan kaynakli yükselen giderler sayesinde karlilikta düstü. Bakalim gelismis Avrupa'nin sonu ne olacak?
Benim sahsi tahminim, 3. dünya savasina polarize edilerek hazirlanan dünya sayesinde yine büyük bir savas ve hersey sil bastan yapilacak yada yine bir devrim olacak! Bu tabii ki önümüzde ki 15-20 senelik sürec icin pek mümkün gözükmüyor.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...