manil » 06 Oca 2019, 12:56
Forumda maalesef fonksiyonel bir bölüm olan satış kısmının kapanması bence iyi olmamış ama bir zorunluluk icabı olduğunu da gözününde tutmak gerekiyor.
Bu tabi biraz satış bölümünün amacına ilişkin farklı bakış açısının getirdiği bir şey. Forumda yaklaşık 8-9 saat sattım, bugüne kadar ne sattığım saatler ne de alışveriş konusundaki tavırlarım ve de saat alışverişi yaptığım ve çoğunu da şahsen tanıma fırsatı bulduğum arkadaşlarımdan yana ne şikayet ettim ne de benden şikayetçi olundu.
Her seferinde, saatlerin durumuyla ilgili (ki benden saat almış arkadaşlar çizik vs konusunda saplantımı bilir) iki saat izahatte bulundum. Öyle ki, bir arkadaşım 'sen saati satmak istemiyor musun' diye açık açık söyledi.
Saatleri her zaman faturası ile birlikte yollamaya gayret ettim ve de saat alan arkadaşların güvenine teşekkürümü ifade etmek amacıyla çoğu kez bunun belirtisi olan önemsiz maddi değere sahip hediye de verdim. Bu hem hediye vermeyi sevmemden hem de saati alacak kişinin bana olan güvenine karşılık vermekten kaynaklanıyor idi.
Saatleri satma sebeplerimi de her seferinde açık açık belirtmişimdir, ki genelde ağırlıkla sıkılmak yüzünden satmışımdır. Benden saati alan kişinin de büyük ihtimalle tekrar satacağını (saatte doyum noktasına ulaşana kadar) bildiğimden, o kişinin de daha sonra mağdur olmasını ve arkamdan laf etmesini gözeterek bu alışverişi tamamladım.
Bunları, tevazu adı altında gizli gösteriş için yazmıyorum. Tanıdığım forum üyelerinin hemen hepsi bu anlayışta ama onların adına dile getirmek bana düştü.
Şimdi ise görüyorum ki, herşeyi açık açık en baştan söylemek yerine, gizli gizli 3 koyup 5 almak, gerilla marketing uygulamak, "benden onu alırsan bunu da alırsın" demek, anlamsız hareketlerle kısa süreli kâr elde etmek anlayışında hareket edilmesinin ve de bunları horolojik sevda ve de elit zevk sahibi olma kisvesi altında ambalajlamanın sonucu olarak saat satışları bence de mantıklı olarak kapatıldı. Şimdi bunun iyi bir şey olduğunu söyleyip insanları lütfen gerizekalı yerine koymayın. Kişisel olarak sorumluluğumuzu kabul edip, buna dayanarak şahsi hal ve tavır değişikliği sağlanmasına umarım vesile olur. Hem daha iyi bir birey hem de daha sağlıklı bir toplum olması adına.
Sent from my E6633 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”
Bob Marley