TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Güzel forumumuzda saat satışları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Güzel forumumuzda saat satışları

Mesaj Ground » 06 Oca 2019, 12:40

moccleather yazdı:
Doya doya güzelce muhabbetler, fotoğraflar, yeni kutu açılışları, merhabalar görelim derim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alış veriş bölümünün olması bu yazdıklarınızın gerçekleşmesi için nasıl bir engel teşkil ediyor acaba?

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj manil » 06 Oca 2019, 12:56

Forumda maalesef fonksiyonel bir bölüm olan satış kısmının kapanması bence iyi olmamış ama bir zorunluluk icabı olduğunu da gözününde tutmak gerekiyor.

Bu tabi biraz satış bölümünün amacına ilişkin farklı bakış açısının getirdiği bir şey. Forumda yaklaşık 8-9 saat sattım, bugüne kadar ne sattığım saatler ne de alışveriş konusundaki tavırlarım ve de saat alışverişi yaptığım ve çoğunu da şahsen tanıma fırsatı bulduğum arkadaşlarımdan yana ne şikayet ettim ne de benden şikayetçi olundu.

Her seferinde, saatlerin durumuyla ilgili (ki benden saat almış arkadaşlar çizik vs konusunda saplantımı bilir) iki saat izahatte bulundum. Öyle ki, bir arkadaşım 'sen saati satmak istemiyor musun' diye açık açık söyledi.

Saatleri her zaman faturası ile birlikte yollamaya gayret ettim ve de saat alan arkadaşların güvenine teşekkürümü ifade etmek amacıyla çoğu kez bunun belirtisi olan önemsiz maddi değere sahip hediye de verdim. Bu hem hediye vermeyi sevmemden hem de saati alacak kişinin bana olan güvenine karşılık vermekten kaynaklanıyor idi.

Saatleri satma sebeplerimi de her seferinde açık açık belirtmişimdir, ki genelde ağırlıkla sıkılmak yüzünden satmışımdır. Benden saati alan kişinin de büyük ihtimalle tekrar satacağını (saatte doyum noktasına ulaşana kadar) bildiğimden, o kişinin de daha sonra mağdur olmasını ve arkamdan laf etmesini gözeterek bu alışverişi tamamladım.

Bunları, tevazu adı altında gizli gösteriş için yazmıyorum. Tanıdığım forum üyelerinin hemen hepsi bu anlayışta ama onların adına dile getirmek bana düştü.

Şimdi ise görüyorum ki, herşeyi açık açık en baştan söylemek yerine, gizli gizli 3 koyup 5 almak, gerilla marketing uygulamak, "benden onu alırsan bunu da alırsın" demek, anlamsız hareketlerle kısa süreli kâr elde etmek anlayışında hareket edilmesinin ve de bunları horolojik sevda ve de elit zevk sahibi olma kisvesi altında ambalajlamanın sonucu olarak saat satışları bence de mantıklı olarak kapatıldı. Şimdi bunun iyi bir şey olduğunu söyleyip insanları lütfen gerizekalı yerine koymayın. Kişisel olarak sorumluluğumuzu kabul edip, buna dayanarak şahsi hal ve tavır değişikliği sağlanmasına umarım vesile olur. Hem daha iyi bir birey hem de daha sağlıklı bir toplum olması adına.

Sent from my E6633 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Mandos » 06 Oca 2019, 13:02

EnderE yazdı:Forum bu konuda güvenli liman. Forum satış bölümü olmasa üyeler sahibindenin kucağına atılmış olur. Eğer bir oylama olsa idi reyim kalsın yönünde olurdu.

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Katılıyorum. Satış bölümü kapandığından beri malum sitede “Bu saatler Beşiktaş’ta daha ucuz (Saat Türkiye’de bile satılmıyor)” , “Benim saatle takas edelim (markasız sokaktan alınma)” , “700₺ye alırım ben al satçıyım kar bırakmaz yoksa” mesajlarını görmekten bıkkınlık geldi. Abuk subuk her şeyle takas mesajı aldım. Elden teslimde ben senin ayağına mı geleceğimler duydum (ki gayet evime 40 dk ortamız bir mesafe söylemiştim). Bir an önce forum bölümü açılsın diye bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
Mandos

Mesaj ibrahim223 » 06 Oca 2019, 13:05

Resim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj afl » 06 Oca 2019, 13:11

Arkadaşlar forumda Duyurular bölümünde " satış bölümü ve ilanlar geçici olarak gösterime kapandı" başlığında Bond'un açıklamaları var. Son bölümü aşağıya kopyalıyorum.

" Bölüm en geç hafta başı açılmış olacaktır [emoji106] 2019 yılı itibari ile ticari olmayan ikinci el bölümde artık T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı mevzuatlarına istinaden faturasız sıfır saat satışı mümkün olmayacaktır. Sadece kullanılmış ikinci el saatler satılabilecektir. Detaylı bilgi satış bölümü içerinden ayrı konuda verilecektir. Satışlarda güvenliği arttırıcı diğer geliştirmeler bölüm kapatılmadan yapılmaya gayret edilecektir. Herkese teşekkürler, iyi alışverişler."

Konu tamamen 1 ocak 2019 da yürürlüğe giren kanunla ilgili teknik ve hukuki altyapının eksiksiz ve doğru olarak tamamlanmasıyla ilgilidir.

Konunun tamamen kapatılmasını isteyenler satış bölümüne hiç girmeyerek hayatlarına devam edebilir, buna bir engel yok.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj ekdellal » 06 Oca 2019, 13:11

Evet, haftabaşı açılacak dendi, worst case olur da açılmazsa, kısır döngüye girmiş forumun tadı tuzu kalmaz, inşallah açılır diyorum.

Sent from Mi 8 6/128 via Tapatalk
"Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmekdir"
Kullanıcı avatarı
ekdellal

Mesaj copycat » 06 Oca 2019, 13:31

Arkadaşlar son zamanlarda şahit olduğum bir tatsizligi acizane dile getirmek ve bir öneri sunmak istiyorum.

Bazi değerli kullanicilar forumun alışveriş ortamında yaşadıkları olumsuzluklari haklı olarak dile getiriyor. Ancak bu yapılırken genelleyici bir dil kullanılması beni üzüyor. Bugüne kadar ben de birçok alışveriş yapmış ve elimden geldiğince kimseyi kırmamaya ve yanıltmamaya özen göstermiş biri olmama rağmen zaman zaman uzerime alınıyorum. Bu forumun kullanıcılarınin ağırlıklı kısmı çok hassas ve samimi insanlar gördüğüm kadarıyla.

Benim acizane önerim forumun alışveriş kismi devam ederken, ilan verecek kullanıcıların belirlenme kriterlerinin bir seviye yukarı çekilmesi. Elbette akıl akıldan üstündür. Benim bilgim eksikse kimse kusura bakmasın. Demek istediğim sadece ticaret amacıyla foruma üye olmanın önüne geçmek faydalı olabilir.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj Ground » 06 Oca 2019, 13:34

ekdellal yazdı:Evet, haftabaşı açılacak dendi, worst case olur da açılmazsa, kısır döngüye girmiş forumun tadı tuzu kalmaz, inşallah açılır diyorum.

Sent from Mi 8 6/128 via Tapatalk
"Tırtılın kaderi kelebek olmak ve güzel ölmekdir"

Forumların tadı da tuzu da üyelerdir. Sohbettir , aracıdır, gerçek hayattaki dostlukların. Salt mal alım satım yeri olarak görenler için açılmasa sanki daha iyi..

Kullanıcı avatarı
Ground

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 208 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners