TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Sirkeci Saat Esnaf覺n覺n Tavr覺

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Sirkeci Saat Esnaf覺n覺n Tavr覺

Mesaj fortis » 25 ub 2017, 19:34

orientmako yazd覺:Sirkeci esnaf覺 evet biraz dik ama hani m羹teri g繹r羹yor adamlar. Yahu Beylikd羹z羹 5M Migros Asal Saat' te size 繹nce saati al覺p almayaca覺n覺z覺 sorup ona g繹re fiyat覺 s繹yl羹yorlar, kardeim sen sinek avl覺yorsun ya, m羹teriye katlanamamak alacaksan fiyat konuuruz ne demek.

Telefonumda fotoraf覺 olan seiko'nun presage modeli bir saatini sorduumda "benzeri var, fiyat覺 da uygun" deyip otomatik saat diye quartz saat g繹stermilii vard覺r kendisinin bana. [emoji23]

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
fortis

Kay覺t: 29 Eyl 2016, 16:54

Mesaj Yavuz41 » 25 ub 2017, 23:25

turist olsayd覺n baka olurdu maalesef durum bu istanbulda
Kullan覺c覺 avatar覺
Yavuz41

Ya: 39
Kay覺t: 24 ub 2017, 00:53

Mesaj Mandos » 06 Tem 2018, 13:17

2 sene ge癟mi ama deien bir ey yok maalesef. Evren Saat, Alsa Saat ve Teyfik Ayd覺n'覺 tamamen farkl覺 yerlere koyuyorum onlarda b繹yle bir ey yok. 1-2 tanesinden de hi癟 al覺veri yapmad覺m onlar覺 da ayr覺 tutuyorum. Ama dierleri hala ayn覺. Vitrinden saat getirirken surat asmalar, fiyat sorunca liste fiyat覺n覺 vermeler, indirim sorunca imdi alacaksan yapar覺m demeler. Ben Teyfik Ayd覺n'a girip ilerisi i癟in Meistersinger d羹羹n羹yorum imdi almam imkans覺z deneyebilir miyim demitim. Yar覺m saat benimle uram覺t覺 adam No:1 No:3 farklar覺, kay覺 se癟enekleri vs her eyi anlatt覺 ve denetti. Ge癟en hafta onlardan 2 tane saat ald覺m tan覺d覺klar覺m i癟in. Belki bu davran覺覺n etkisiyle. Evren Saat pazarl覺k bile yapmadan uygun fiyat覺 verir, ilgilenir. Almadan gidersen sorun etmez bir dahaki geliinde yine ayn覺 davran覺r. Tamam baz覺 insanlarla uramak ger癟ekten 癟ileden 癟覺kar覺yor ve bu adamlar say覺s覺z insanla ura覺yorlar g羹n i癟inde ama merak ediyorum sat覺lar覺 hi癟 mi d羹m羹yor bu davran覺larla.
Kullan覺c覺 avatar覺
Mandos

Ya: 45
Kay覺t: 10 May 2013, 14:33

Mesaj braveagle72 » 07 Tem 2018, 16:56

Konuyla alakas覺 yok ama yaz覺n覺z覺 okuyunca yazmak istedim. Bir belgeselde izlemitim hat覺rlad覺覺m kadar覺yla yazay覺m; Anadolu oban K繹pei sadece Kangal i癟in kullan覺lmaz, asl覺nda birbirine benzer iki t羹r.Anadolu 癟oban K繹pei de t覺pk覺 Kangala ekil olarak benzemekle birlikte kangal覺n heybetli duruu, kafa yap覺s覺 gibi farkl覺l覺klar var. Bildiiniz gibi Kangal saf kan k繹pekler literat羹r羹ne giren bir k繹pek olmas覺 yan覺s覺ra yurtd覺覺ndan bile 繹zel ama癟lar i癟in 繹zellikle istenilen bir k繹pek. omarsa genellikle sokakta dolaan, uyuz k繹peklere denir.(tabirimi mazur g繹r羹n). omarla Kangal veya Anadolu oban K繹peini birlikte d羹羹nmeyin

sedir yazd覺:Bu bal覺kta bahsi ge癟en kalitesiz sat覺c覺 deneyimleri ve olumsuz yorumlar覺n ekserisine kat覺lmakla birlikte "癟omar" tan覺mlamas覺n覺 ho bulmuyorum. Hernekadar T羹rk Dil Kurumu B羹y羹k T羹rk癟e S繹zl羹k'te 癟omar kelimesinin iki anlam覺 var ve burada "kaba davranan kii" anlam覺 kasdediliyorsa da ben 癟omar denilince hep 癟oban k繹peklerini, 癟oban k繹pei denilince de Kangal k繹peini hat覺rl覺yorum. Bu durumda olumsuz bir tan覺mlama ile Kangal k繹pei yanyana gelince houma gitmiyor, genelde 癟oban k繹peklerine, 繹zelde akl覺ma gelen Kangal k繹peine haks覺zl覺k edildiini d羹羹n羹yorum. Olumsuz g繹r羹 aktarmak i癟in bir癟ok kelime var, bu kiiler i癟in 癟omar kelimesini kullanmasak hem daha g羹zel olur, hem de hakaret etmeyerek, hakl覺 iken haks覺z konuma ge癟memi oluruz.
Youtube'daki bir癟ok Kangal k繹pei filminden k覺sa biriyle s繹zlerimi kapatay覺m.
Kullan覺c覺 avatar覺
braveagle72

Ya: 53
Kay覺t: 02 Haz 2018, 18:45

Mesaj MertYe » 08 Tem 2018, 02:18

Daha 繹nce konuya post atm覺覺m ama bu olay akl覺ma gelmemi o zaman.imdi ismini vermeyeyim ama bir saat癟ide ba覺ma 繹yle bir olay gelmiti. Liseye giderken hep vitrinine bakt覺覺m ve 2-3 kere saat sormak i癟in girdiim bir maaza vard覺. Bilinirliinden olsa gerek o d繹nem Tag Heuerler acaip houma gidiyordu. L羹ks gorunumlude bir magazayd覺 zaten Ulysse Nardin, Franck Muller, Corum, Bovet, Breguet gibi markalar sat覺yorlard覺. 3. gidisimde "sende hep soruyon soruyon hi癟 alma giriimi yok" gibi bir c羹mleyle kar覺la覺nca bir daha 繹n羹nden ge癟erken dahi vitrinine bakmad覺m ve bu c羹mle maaza sahibi taraf覺ndan kurulmutu.

zellikle forumda b覺rak覺n benden b羹y羹k olmay覺 ben daha domadan ticaret yapmaya balam覺 olan 羹yeler vard覺r. Bundan dolay覺 burda t羹ccarl覺k, esnafl覺kla alakal覺 癟ok bisey yazmam doru olmaz belki ama kendi d羹uncemi 繹yle birka癟 c羹mle ile aktarmak istiyorum.

L羹ks bir saat sat覺c覺s覺s覺n覺z ve 羹zerinde lise 羹niformas覺yla ara ara vitrininize bakan ve size birkac defa model 繹zellii soran bir gen癟 var ve sorduu saatler maazan覺zda sat覺lan Tissot'tan sonra fiyat anlam覺ndaki en uygun marka(Tag Heuer). Belli ki bu yata bu ie merak salm覺 ve bireyler 繹renmeye 癟al覺s覺yor. Bu genci gelecekte potansiyel bir m羹teri olarak deerlendirerek kazanmaya 癟al覺mak yerine neden yukarda yazd覺覺m tarzda bir c羹mle ile soutursunuz ki. Hadi potansiyel m羹steri olma olay覺ni ge癟tim, 10 defa vitrine bakarak ge癟tiysem 1 defa dahi m羹teri g繹rmedim i癟eride yani younluk gibi bir probleminizde yok.

Iste malesef esnafl覺k mantalitesi bu olunca (tabiki b羹t羹n esnaflar i癟in bir genelleme deil bu) daha ucuz olduunu bile bilsem buradan al覺veri ne yaparim ne yaptiririm diye d羹羹n羹yorum.

SM-G955F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Cres » 08 Tem 2018, 05:03

Konuyla yak覺ndan ilgisi olduunu d羹羹nd羹羹m ve hayat覺m boyunca unutamayaca覺m bir olay覺 anlatmak istiyorum. Forumla ilk tan覺t覺覺m g羹nlerin sonras覺nda ilk otomatik saatimi almak i癟in aray覺a koyulmutum. 2014 y覺l覺nda siz deerli forum 羹yelerinin ilgileri, tavsiyeleri neticesinde b羹t癟eyi de hesaba katarak ilk otomatik saatimin Orient Mako olmas覺 gerektiine karar vermitim. Kocaelide ya覺yorum ve Gebze 癟ar覺da birka癟 saat d羹kkan覺n vitrininde saati g繹rd羹m. Gerek incelemek gerek fiyat almak amac覺yla d羹kkanlara s覺ras覺yla girmeye 癟al覺t覺m. Bir iki d羹kkan gezdikten sonra Gebzede 襤smet Paa caddesinde bulunan 襤svi癟re Saat Galerisi adl覺 d羹kkana girdim. D羹kkana girip vitrinde bulunan arad覺覺m saat hakk覺nda bilgi almak istediimi belirttim. Ya覺ndan ve tav覺rlar覺ndan dolay覺 d羹kkan sahibi olduunu d羹羹nd羹羹m kii yemek yiyeceim imdi saat falan g繹steremem vs. diyerek yemeine giriti. Ben 繹nce k覺sa bir ok ge癟irdim ve sonras覺nda s繹ylenerek 癟覺kt覺m. Yine Gebzede bulunan Can Saat adl覺 d羹kkandaki tevazu sahibi iletmecinin hatta o esnada orada bulunan iletme sahibi validesinin ho sohbetleri ve ilgileri eliinde ilk otomatik saatimi ald覺m. Hala severek kullan覺yorum. 襤lgileri i癟in bir kez daha buradan teekk羹r ediyorum.

oku yaad覺覺m d羹kkan覺n tabelas覺nda 1918den beri... diye bir ibare de vard覺, hat覺rl覺yorum. Ger癟ekse durum daha da vahim. Ka癟 kuakt覺r ne esnafl覺k ne de insanl覺k hi癟bir ey 繹renememeleri daha da 羹z羹c羹! S繹ylenecek 癟ok ey var lakin gerisini siz deerli forum 羹yelerinin vicdan覺na b覺rak覺yorum. Keke bu ve benzeri durumlar sadece saat d羹kkanlar覺na yahut belli b繹lgelerdeki esnaflara mahsus olsa. Fakat 繹yle deil. Bozulma toplumun her kesiminde 癟ok h覺zl覺 ger癟ekleiyor ve her yerde ahit oluyoruz. Birey olarak son derece rahats覺z olsak da eletirsek de hi癟bir eyin deimediini g繹rmek insan覺 her ge癟en g羹n daha da yaral覺yor.

Umuyorum ki yar覺nlar, 羹lke ve toplum olarak ge癟mite yaad覺覺m覺z her tats覺z olay覺 unutturacak g羹zellikte olur.
Kullan覺c覺 avatar覺
Cres

Ya: 33
Kay覺t: 14 Eyl 2013, 01:18

Mesaj Skywalker87 » 08 Tem 2018, 08:19

Sirkeci esnaf覺 olarak genellemeyelim [emoji16] Rolex maazalar覺n覺nda pek aa覺 kal覺r yan覺 yok en son 36mm datejust denerken o olmaz b羹y羹k olan覺 verelim abime gibi bir tav覺rla kar覺lam覺t覺m [emoji16] hi癟 olmazsa bizim esnafla pazarl覺k yap覺labiliyor, en son yurt d覺覺nda saat almaya kalk覺覺rken adam kutuyu hediye veriyorum deri, bende o zaten i癟inde deilmi diyip 癟覺kt覺m d羹kkandan [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
Skywalker87

Ya: 36
Kay覺t: 19 May 2014, 23:08

Mesaj odeon » 08 Tem 2018, 13:55

Skywalker87 yazd覺:Sirkeci esnaf覺 olarak genellemeyelim [emoji16] Rolex maazalar覺n覺nda pek aa覺 kal覺r yan覺 yok en son 36mm datejust denerken o olmaz b羹y羹k olan覺 verelim abime gibi bir tav覺rla kar覺lam覺t覺m [emoji16] hi癟 olmazsa bizim esnafla pazarl覺k yap覺labiliyor, en son yurt d覺覺nda saat almaya kalk覺覺rken adam kutuyu hediye veriyorum deri, bende o zaten i癟inde deilmi diyip 癟覺kt覺m d羹kkandan [emoji16]

O da bir sey mi... BLNR icin imkansiz, bulamazsiniz diyen bir Rolex dukkani vardi. Patek 5711 bile istense bulunur sozume, onu bilmiyorum dedi. Cehalet kotu, cehaleti cesaretle harmanlamak daha da kotu.
Kullan覺c覺 avatar覺
odeon

Kay覺t: 04 May 2016, 13:32

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Akmareul26, DgknAk, doukan1997 ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners