Şimdiki markamız
IWCİki model denedim. Biri yeni çıkan Mark XVIII; daha satışa başlamamışlar, içerden yeni modellerin bulunduğu bir kutuda çıkarttılar.
Saat 40mm, bence yeni model güzel olmuş. IWC'ye giriş için güzel bir seçenek olabilir. Kayış dana derisi, yeni moda oldu galiba bu tip kayışlar, ben pek kaliteli bulamadım açıkcası. Ama görünüş olarak saatin genel yapısını güzel tamamlıyor.
Yabancı forumlarda 3.950 $ diye belirtilmişti liste fiyatı, genelde Türkiyede $ direekt euro yapıyorlar zaten ama 4.300 veya 4.600 euro dediler liste fiyatı için. Ama daha pek bilmediklerini yanlış söyleyebileceklerinide belirttiler. Eski modele göre fiyatı ucuzlatmışlardı diye hatırlıyorum.
Saatin lugları uzun olduğundan bence 40mm bir saate göre daha büyük gözüküyor. Bence genel olarak tercih edilebilecek bir model, benim hoşuma gitti.
Arkadaki kabartma biraz soru işareti olabilir ama jelatini çıkartıp bakmadım tam, nasıl bir kalitede diye.Genelde sade IWC arka kapaklara alıştığımız için, bu biraz farklı.
Kayış dışında işçilik genel olarak yüksek kalitede diyebilirim. Bana göre daha kaliteli bir kayış olmalıydı.
Mekanizma bildiğimiz eta 2892-2 olması lazım öyle hatırlıyorum ama selitta'da olabilir.
Pekte indirim fazla olucağını düşünmüyorum yeni model olduğundan, o yüzden bence biraz yüksek bir fiyat eta makine için onu geçtim kayış benim hiç içime sinmedi açıkcası.
Şimdi ikinci modelimiz; Bildiğimiz IWC Big Pilot 46mm
Mekanizma inhouse, 7 gün güç rezervli, bu güzel bir olay ancak genelde yabancı forumlarda da ıwc'nin kalibreleri ile ilgili sıkıntı çekenlerin çok olduğunu okumuştum. Ama ıwc almışken inhouse bir model almak bence daha mantıklı.
Saat baya büyük, bu kadar büyük saatlerden hoşlanmadığım için benim için zor bir tercih olur. Bileğimde çok da sırıtmadı ama bildiğimiz big pilot işte, iwc'nin kült modeli sayılır bana göre. O yüzden yinede bir kredisi var gözümde.
11.000 euro olması lazım liste fiyatının. Fiyat bence çok yüksek.
Son olarak da denemedim ama bence portugiese serisi çok güzel gözüküyordu, inhouse kalibreli power reserve göstergeli modelleri gerçekten inanılmaz gözüküyor. Fiyatları 12.000 euro civariydı.
Butiğin görüntüsü değişmiş, eski haline göre çok daha şık olmuş. İncelemem için 2015-2016 kataloğunuda verdiler, kataloğun kalitesi muazzam gerçekten.
Şimdide fotoğraflar gelsin...