TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj Baran » 05 Mar 2016, 11:49

Deepsea deneyin mutlaka.Cok seveceksiniz.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj eyimen » 05 Mar 2016, 12:20

Mertk, harika bir yazi dizisi olacak anladigim kadariyla, beklemedeyiz :D
Simdiden eline saglik :champ:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj zafeer » 05 Mar 2016, 12:38

Mertk elinize sağlık :champ:
Her saatin herkese aynı hissi vermesi mümkün değil
Yeni denemeleri bekliyoruz
Kullanıcı avatarı
zafeer

Mesaj Anesthesia » 05 Mar 2016, 12:54

Role hakkında aynı şekilde düşündüğüm ilk insan :) ama daytona da deneyin lütfen
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Mesaj o2o » 05 Mar 2016, 13:41

Mertk abi bende bir ara sub bileziği rahatsız zamnediyordum meğer hata bendeymiş, sonra ağzıma odunla kendim vurdum [emoji2][emoji2][emoji2] diğer denemeleri bekliyoruz[emoji2]
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj hakan1970 » 05 Mar 2016, 13:55

Arkadaşlar , Rolex'i bileğe takıp dükkandan bir kere çıkışdı mı, başka markalara geri dönüş pek mümkün olmuyor. Ben de Sub aldıktan sonra Aqua Terra yı bir daha takamadım ve sattım. Omega da kaliteli saatler yapıyor ancak Rolex'in hissettirdiği duyguyu vermiyor.
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

Mesaj mertk » 05 Mar 2016, 14:16

Şimdiki markamız IWC

İki model denedim. Biri yeni çıkan Mark XVIII; daha satışa başlamamışlar, içerden yeni modellerin bulunduğu bir kutuda çıkarttılar.

Saat 40mm, bence yeni model güzel olmuş. IWC'ye giriş için güzel bir seçenek olabilir. Kayış dana derisi, yeni moda oldu galiba bu tip kayışlar, ben pek kaliteli bulamadım açıkcası. Ama görünüş olarak saatin genel yapısını güzel tamamlıyor.

Yabancı forumlarda 3.950 $ diye belirtilmişti liste fiyatı, genelde Türkiyede $ direekt euro yapıyorlar zaten ama 4.300 veya 4.600 euro dediler liste fiyatı için. Ama daha pek bilmediklerini yanlış söyleyebileceklerinide belirttiler. Eski modele göre fiyatı ucuzlatmışlardı diye hatırlıyorum.

Saatin lugları uzun olduğundan bence 40mm bir saate göre daha büyük gözüküyor. Bence genel olarak tercih edilebilecek bir model, benim hoşuma gitti.

Arkadaki kabartma biraz soru işareti olabilir ama jelatini çıkartıp bakmadım tam, nasıl bir kalitede diye.Genelde sade IWC arka kapaklara alıştığımız için, bu biraz farklı.

Kayış dışında işçilik genel olarak yüksek kalitede diyebilirim. Bana göre daha kaliteli bir kayış olmalıydı.

Mekanizma bildiğimiz eta 2892-2 olması lazım öyle hatırlıyorum ama selitta'da olabilir.

Pekte indirim fazla olucağını düşünmüyorum yeni model olduğundan, o yüzden bence biraz yüksek bir fiyat eta makine için onu geçtim kayış benim hiç içime sinmedi açıkcası.

Şimdi ikinci modelimiz; Bildiğimiz IWC Big Pilot 46mm

Mekanizma inhouse, 7 gün güç rezervli, bu güzel bir olay ancak genelde yabancı forumlarda da ıwc'nin kalibreleri ile ilgili sıkıntı çekenlerin çok olduğunu okumuştum. Ama ıwc almışken inhouse bir model almak bence daha mantıklı.

Saat baya büyük, bu kadar büyük saatlerden hoşlanmadığım için benim için zor bir tercih olur. Bileğimde çok da sırıtmadı ama bildiğimiz big pilot işte, iwc'nin kült modeli sayılır bana göre. O yüzden yinede bir kredisi var gözümde.

11.000 euro olması lazım liste fiyatının. Fiyat bence çok yüksek.

Son olarak da denemedim ama bence portugiese serisi çok güzel gözüküyordu, inhouse kalibreli power reserve göstergeli modelleri gerçekten inanılmaz gözüküyor. Fiyatları 12.000 euro civariydı.

Butiğin görüntüsü değişmiş, eski haline göre çok daha şık olmuş. İncelemem için 2015-2016 kataloğunuda verdiler, kataloğun kalitesi muazzam gerçekten.

Şimdide fotoğraflar gelsin...

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj MertYe » 05 Mar 2016, 14:42

Iwc'nin seramik kasalarını çok beğeniyorum. Genel olarak kaibrelerden sikayetler olduğunu forumda çeşitli konularda da okumuştum ama optik olarak incelediğimde seramik kasaları muazzam :champ:
Kullanıcı avatarı
MertYe

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: depechemode, Google [Bot] ve 205 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners