TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Gelir Seviyesine G繹re Kol Saati Al覺m覺?

Mesaj Toygar » 16 Ara 2015, 06:36

gelir gucuyle direk baglantilida olsada bence saatin heveslisi istedigi saati para biriktiripte alabilir.
sonucta kaliteli saatler ikinci el temiz bulundugunda ve temiz kullanildiginda elden cikarmak istediginde cokta fazla deger kaybetmeyen cihazlar.
$5000 a rolex alip 3-4 sene sonra $4200-4500 araliginda satsan ardaki kayip miktari aylik saat kira geliri diye dusun :)
Kullan覺c覺 avatar覺
Toygar

Kay覺t: 15 Ara 2015, 01:38

Mesaj o2o » 02 Nis 2016, 23:12

襤htiya癟,yat覺r覺m ve belli bir orandaki birikim sonras覺 kalan fazla b羹t癟emi bana keyif veren eylere harcar覺m diye d羹羹n羹yorum. Bu bazen saat,motosiklet,antika vs gibi hobilerim olabilecei gibi bazen t羹m arta kalan paray覺 ba覺lamak bile olabilir. z羹nde fazla b羹t癟eyi beni mutlu edecek hereye harcayabilir. Hayat覺m boyunca, hobilerimi h覺rsa 癟evirerek keyfi, zehire d繹nd羹rmem umar覺m. :)

zetle gelir seviyesinden daha ziyade, BENCE ''belirtilen b羹t癟e fazlas覺yla'' saat hobisine ne kadar ay覺rmak mutlu ediyorsa o kadar ay覺r覺p ona g繹re saat al覺nmal覺. :) :)
Kullan覺c覺 avatar覺
o2o

Kay覺t: 17 Kas 2015, 18:53

Mesaj ThunderbolT » 04 Nis 2016, 14:50

Saatin hastas覺na b羹t癟e konusunda vaaz vermemek gerekir diye d羹羹n羹yorum. O zaten sevdiyse saati sonuna kadar zorlar, bor癟 har癟 ne eder ne yapar, al覺r o saati.

Ortalama bir saat sever dostuma ise 繹nerdiim k覺stas ise;

1 ayl覺k gelirin deerinde saat kullan,
1 y覺ll覺k gelirin deerinde otomobile bin.

Kafa rahat olacakt覺r emin olabilirisin ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
ThunderbolT

Kay覺t: 19 May 2015, 15:42

Mesaj odeon » 04 May 2016, 14:11

Elbette ki herkes duydugu ilgi oraninda butcesini arttirabilir. Ayni gelir duzeyindeki bir kisi Mercedes-BMW-Audi marka otomobile binerken digeri Porsche tercih edebilir.
Lakin genel olarak isin soyle bir raconu vardir: Wall Street'te yeni ise baslayan bir junior, ilk bonusuyla kosedeki Rolex bayisine gider ve ya bir steel Daytona ya da Datejust alarak motivasyonu tavan yapmis halde ofise geri doner. Ayni sekilde yeni executive olmus vatandaslar da 5th Avenue'de Tiffany'ye giderek Patek'lerine kavusurlar. Yani kabaca taktigin saat = bir aylik gelirin yaklasimi vardir.
Kullan覺c覺 avatar覺
odeon

Kay覺t: 04 May 2016, 13:32

Mesaj eraslani » 05 May 2016, 07:03

Asgari ucret yaklasik 1400 usd desek abd icin...bu fiyatin altindaki saatleri issizler mi takiyor yaw :D
Kullan覺c覺 avatar覺
eraslani

Ya: 48
Kay覺t: 26 Oca 2012, 13:03

Mesaj kadran » 05 May 2016, 12:39

Herkes saatsever olduuna g繹re, gelir ve zamanla ilgili ilgin癟 bir bilgi aktaray覺m.

Maal覺 癟al覺an insanlar, 繹m羹rlerinden bir k覺sm覺 iverene verip kar覺l覺覺nda bir miktar para al覺rlar.

rnein, g羹nde 8, haftada 40; ayda 320 saat 癟al覺an bir karde, 1.600 tl kazan覺yorsa, iverene teslim ettii 繹mr羹nden 1 saatin getirisi 5 TL'dir.
G羹n羹n geri kalan覺nda baka bir i verene, 繹m羹r s羹resi sat覺p gelir elde etmediini d羹羹nerek bu hesab覺 g羹nl羹k yapal覺m.
Haftal覺k 5, ayda 20 g羹n 癟al覺an ayn覺 karde, 1.600 tl kazan覺yorsa, bir k覺sm覺n覺 癟al覺arak iverene teslim ettii 繹mr羹nden 1 g羹n羹n getirisi 80 TL'dir.

Yapt覺覺 her harcamay覺 TL/g羹n ya da TL/saat kuruyla d繹n羹t羹r羹p, harcad覺覺 paran覺n asl覺nda t羹kettii 繹mr羹 olduunu d羹羹nebiliriz.

Ayn覺 karde 4.000 liraya bir saat almay覺 baar覺rsa, 繹mr羹nden 50 i g羹n羹n羹 bu 羹r羹ne vermi olacakt覺r.

襤nsan, 繹mr羹n羹 hi癟 bitmeyecek gibi hissettiinden ya da elindekinin 癟ok 癟ok limitli bir kaynak olduunu fark etmediinden,
Ve modern toplumun, bireyin 繹mr羹n羹 nakte 癟evirdiini anlamas覺n覺 istemediinden 癟ou zaman b繹yle bir mukayese alg覺s覺 olumayacak.

zetle, gelir seviyesinden ba覺ms覺z, nas覺l mutlu hisseceini kestiriyorsa o seviyede bir saat almal覺.
Belki 1 ayl覺k maa覺yla al覺r, belki 2 sene para biriktirir. Gelir seviyesi ile 癟ok alakal覺 deil bence.
Saate vermedii paray覺 (繹mr羹n羹) baka eylere veriyor olacak nas覺lsa.

rnein, gelir seviyem d羹羹k diye saat alm覺yorum fakat bu benim mehur bir ayakkab覺 markas覺na para ak覺tmam覺 engellemiyorsa 癟ok da d羹羹nmeye gerek yok.

襤nsan ihtiya癟lar覺n覺, ihtiya癟 sonras覺 isteklerini s覺ralar, alaca覺 hazza g繹re 繹nceliklendirir.
Kar覺l覺覺nda zaman覺n覺, yani 繹mr羹n羹 vererek kazand覺覺 parayla ne yapaca覺na b繹yle karar vermesi beklenir.

Maal覺 癟al覺anlar d覺覺ndaki ticaret ve kapital erbab覺na gelince, maal覺lar 繹m羹rlerini veriyorlar zaten, kafalar覺na g繹re yaparlar al覺verilerini :D
Kullan覺c覺 avatar覺
kadran

Ya: 41
Kay覺t: 13 Nis 2016, 11:30

Mesaj manil » 05 May 2016, 13:44

Bu ilerin mant覺覺 biraz tuhaf. Sadece nokta at覺覺 yaparak pahal覺 da olsa (pahal覺 ne demek o da ayr覺 bir ey) hedefini yakalay覺p devam etmek en mant覺kl覺 olan覺 san覺r覺m.

Sub alm覺t覺m, 癟ok b羹y羹k bir ey olmad覺覺 takdirde ve sa kal覺rsak ( T羹rkiye'de biraz zor biliyorum) 30 y覺l sonrada bu saati bileimde g繹r羹yor olaca覺m. b繹ylesine uzun vadeli olarak bakarsan覺z g羹n ba覺na 1-2 TL'ye geliyor bir Rolex sahibi olmak. G羹n i癟inde popkek, sigara, 癟ay v.s asl覺nda paran覺n zaman deeri olarak nice sub'lar, PP'ler 癟覺kart覺r.

Demem o ki, maalesef merdivenalt覺 at繹lyede 癟al覺覺p i phone 6s kullanmakla saat olay覺 aras覺nda bir fark var. 襤kisini ayn覺 mant覺kla ele almamak laz覺m. Hep diyorum, u anki kafam olsa, Tag Heuer, Longines, Omega gibi max. 6 ay kullan覺p elden 癟覺kartmak i癟in urat覺覺m saatler yerine nokta at覺la rolex'imi al覺rd覺m. O y羹zden, "pahal覺" saat alma niyeti varsa imkans覺zl覺k nedeniyle deil ama "yok ben sonra al覺r覺m abi, al覺t覺ra al覺t覺ra gidelim" mant覺覺 doru deil. B繹yle biline. :)
Some people feel the rain. Others just get wet.

Bob Marley
Kullan覺c覺 avatar覺
manil

Kay覺t: 14 ub 2014, 12:33

Mesaj odeon » 05 May 2016, 13:52

eraslani yazd覺:Asgari ucret yaklasik 1400 usd desek abd icin...bu fiyatin altindaki saatleri issizler mi takiyor yaw :D

Cok dogru bir tespit.

Wall Street'te Bill Ackman Abi var.. serveti $1.6B. Kabaca yillik $200M para yapan bir abimiz. $770,000'lik bir Patek 5216P takiyor. Yani aslinda ucuz takiliyor benim hesaba gore...
Keza $67B serveti olan Warren Buffett Aga da $30,000'lik Rolex DD ile ucuzcularda.
Kullan覺c覺 avatar覺
odeon

Kay覺t: 04 May 2016, 13:32

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Aydn2425, Google [Bot] ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners