TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Homage Saatlerle İlgili Yorumlar

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Homage Saatlerle İlgili Yorum

Mesaj SelAc » 13 Ara 2020, 16:11

Bu başlık açıldığından beri aklıma bu karikatür geliyor. :D
https://images.app.goo.gl/VxdeomdyEHVHs85s5
En son SelAc tarafından 13 Ara 2020, 18:17 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
@zamankoleksiyoneri
Kullanıcı avatarı
SelAc

Mesaj abice » 13 Ara 2020, 16:25

Oguzhanm yazdı:
abice yazdı:
ercment45 yazdı:
fbC yazdı:
copycat yazdı:[quote="raven"]Tsf homeage başlığının açılma zamanı gelmiş gibi görünüyor :D
San Martin az bir farkla kadrana istediğiniz yazıyı yazıyor. TSF logosunu da işlemekte zorluk olacağını sanmıyorum.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok mantıklı bir hareket olur aslında. Diğer tsf special edition çalışmaları gibi, bir model üzerine forum logosu eklenip yapılabilir aslında. Belki toplu alım olursa fiyat tekrar değerlendirilir. Hem bu sefer bütçe çok fazla olmadığı için, katılım daha fazla olabilir.
+1

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayret katsayım giderek artıyor...

Yerlerde sürünen alım gücünün foruma yansımaları diyelim...[/quote]Sıkıntı işte tam olarak burada. Birkaç kişi olayı anlatmaya çalışmış ama onlara da diğer arkadaşlar sert çıkışlar yapmışlar. Kimse kimsenin alım gücüne veya tercih ettiği saatlere laf etmiyor. Bir insan ne takmak istiyorsa takar koluna, kimse de bir şey diyemez. İsteyen çay kaşığına akrep yelkovan taksın büksün koluna geçirsin, isteyen replika taksın, isteyen başka bir şey... Kimse buna laf etmez edemez. Eden olursa sana ne kardeşim ben seviyorum takarım der geçer gider konu kapanır.

Buradaki asıl sıkıntı, beni hayretlerden hayretlere düşüren olay homage saatlere “esinlenilmiş” denilmesi!

İşin ironik diğer kısmı da “arkadaş madem öyle, piyasada bütün saatler submariner benzeri hiç orijinal saat yok o zaman” diyenlerle, “homage saatler replika gibi demeyelim, evet benziyor, esinlenmiş diyebiliriz ama aynısı demeyelim” yazanların aynı çatı altında olması.

Sonuç olarak demeye çalıştığım şu: homage saatleri övebilirsiniz, takabilirsiniz kimse bir şey demez, ama adında SAAT geçen bir forumda, asıl markasını değil de kendi markasını yazıp çıkardığı için bu saatleri de “kardeşim replika değil bu aynısı diyemeyiz” diye göklere çıkarmayın.
Kullanıcı avatarı
abice

Mesaj seastar1000 » 13 Ara 2020, 16:57

Homage denınce benım aklıma rolex submariner benzeri geliyor nedense tabii elimde veri falan yok ama en çok taklit homage benzer esinleme vs yapılan saat modeli herhalde submariner
Burada yazmak istediğim şey Ginault markası ocean rover diye bir modelleri vardı çok almak istedim beceremedim 1500 us dolar üzeri fiyatlarda idi hand built america ibareli vs vs üst model homage nasıl olur böyle olur demişler
Bir de yine rolex daytona homage modeli vardı Gevril tribeca paul newman sınırlı üretim idi biraz önce aratırken crono24 de fiyatlarını gördüm biraz artmış :))))
Homage yaparım ama aslanlar gibi yaparım diyenler de var o yüzden tel maşa tabir ettiğimiz saatler de var çok üst kalite homageler de var
En son seastar1000 tarafından 13 Ara 2020, 17:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
seastar1000

Mesaj Oguzhanm » 13 Ara 2020, 17:02

SelAc yazdı:Bu başlık açıldığından beri aklıma bu karikatür geliyor. :D
https://images.app.goo.gl/VxdeomdyEHVHs85s5

Kahkaha attım :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Oguzhanm

Mesaj Reczebb » 13 Ara 2020, 18:35

Bi ara forumda okumuştum, hangi arkadaşımız yazmıştı hatırlamıyorum ama şöyleydi:

"Rolex takan kişinin saatlerle ilgili olup olmadığı konusunda şüpheniz olabilir ama steinhart takan kişiden şüpheniz olmaz."

Homage yada X marka iyidir kötüdür vs diye yazmadım. Güzel bir tespit olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim.

SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
“Saatin kendisi mekân, yürüyüşü zaman, ayarı insandır.”
Kullanıcı avatarı
Reczebb

Mesaj hlkshnr » 13 Ara 2020, 18:36

Oguzhanm yazdı:
abice yazdı:
ercment45 yazdı:
fbC yazdı:
copycat yazdı:[quote="raven"]Tsf homeage başlığının açılma zamanı gelmiş gibi görünüyor :D
San Martin az bir farkla kadrana istediğiniz yazıyı yazıyor. TSF logosunu da işlemekte zorluk olacağını sanmıyorum.

Çok mantıklı bir hareket olur aslında. Diğer tsf special edition çalışmaları gibi, bir model üzerine forum logosu eklenip yapılabilir aslında. Belki toplu alım olursa fiyat tekrar değerlendirilir. Hem bu sefer bütçe çok fazla olmadığı için, katılım daha fazla olabilir.
+1

Yerlerde sürünen alım gücünün foruma yansımaları diyelim...[/quote]

+ 1

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
hlkshnr

Mesaj copycat » 13 Ara 2020, 19:18

Oguzhanm yazdı:
abice yazdı:
ercment45 yazdı:
fbC yazdı:
copycat yazdı:Tsf homeage başlığının açılma zamanı gelmiş gibi görünüyor :D

+1

Yerlerde sürünen alım gücünün foruma yansımaları diyelim...[/quote]Bu saatleri tercih eden kişilerin alım gücünün yerlerde süründüğü tespitini neye dayanarak yaptınız?

Eskiler binlerce yıllık tecrübe ile güzel söylemiş, "para ile imanın kimde olduğu belli olmaz".

Bu gözler tek bir arazisi 300 milyon TL civarı olup da, 95 model arabaya binen insanı da gördü.

Insanların parasal gücü ile ilgili çıkarım yapmak en hafif tabir ile ayıptır. Naçizane benim şu an çekmecemde 3 adet "değerli" saat var, ancak bir aydır hiçbirini takmadım. Çünkü bu bir tercih olayından ibarettir.

Peki bu durumda 300 liralık Casio tercih eden Bill Gates'in yerlerde sürünen alım gücünü ne yapacağız?

Bu forum kendi halinde bir öğretmen dostumuzun kredi çekerek omega po aldığını da hatırlayacaktır.

Bu forumun saatseven insanların forumu olduğunu düşünüyorum. Eğer bir kısım insanın diğer insanların tercihlerini küçümseyen yorumlar yapacağı bir platform ise, adını türkiye saat forumu değil xyz dostlar kulübü yapınız ve yeni üye alımını da kapatınız. Kendi kriterleriniz içerisinde kapalı bir ortam oluşturabilirsiniz.

Bu tarz polemiklere girmek tarzım ve tercihim değil ama insanlara böyle üstten yaklaşacak yorumlar da kimsenin haddi değil.

Kullanıcı avatarı
copycat

Mesaj manil » 13 Ara 2020, 19:52

Ben açıkçası burada bir hakir görme ya da küçümseme algılamadım. Mevcut ekonomik konjonktür bir şekilde buraya da yansımış şeklinde algıladım. Zaten eski postlardaki konular ile şimdikilere bakıldığında da bu net biçimde ortaya çıkıyor.
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: harun, Majestic-12 [Bot] ve 231 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners