TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Forumun En Hassas Otomatik / Kurmalı Saati Hangisi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Forumun En Hassas Otomatik Saati Hangisi?

Mesaj msturan » 16 Haz 2011, 21:10

Bana hafiften indi bile :)
Bir taraftan da sevinmedim değil clk'nın Breitling'i geçtim diye :)
Eğer bir Patek Philippe'e sahipseniz, artık ölebilirsiniz demektir. Mission Completed.
Kullanıcı avatarı
msturan

Mesaj okz » 20 Haz 2011, 14:14

Arkadaşlar bende daytonamı test edeyim dedim
Sonuç; 24 saatte 1 sn ileri
Kullanıcı avatarı
okz

Mesaj razz » 20 Haz 2011, 14:38

okz; süper :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj flagg » 20 Haz 2011, 16:49

şimdi benim aklımda bazı soru işaretleri var. :-)
binlerce dolarlık saatler sapacaksa ben ona ne diye binlerce dolar vereyim?
şu an quartz bir saatim var yılda belki 3-5 saniye ancak sapıyordur. ya da daha az.
insanlar neden otomatik saatlere yöneliyorlar? manyetik alandan kaç.. gece yatarken şöyle koy .. televizyona yaklaşma.. pc ye yaklaşma.. yıllansın ayarı bozulsun... ben öyle saati koluma takmam açıkçası..
rolexler breitlingler böyle oluyorsa bu otomatik saatler fetiş objesi olarak mı alınıyor? sanırım otomatik saat almaktan vazgeçeceğim bu yüzden. bir de tag heuer saniyenin binde birini ölşen mekanik saat yaptım diye dolanıyordu ortada..adama demezler mi arkadaş sen önce saniyeleri bi ölç binde birine sonra inersin diye..
:D
Kullanıcı avatarı
flagg

Mesaj herofb » 20 Haz 2011, 16:54

flagg kullandığımız ürünlerin çoğu % 99,995 verim ile çalışmıyor ama bunların farkında olmadığımız için mekanik saatleri suçluyoruz ayrıca bu mantıkla fotokopi yağlı boyadan daha değerlidir çünkü üstünde fırça izi yoktur
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj flagg » 20 Haz 2011, 17:22

fotokopi yağlı boya kıyaslaması bence çok anlamsız. birbirinin ikamesi bile olamayacak iki yöntem.
ben bir çakmağı 10 deneyişimden birinde çakmıyorsa bunu problem etmem. çakmağım %90 verimle çalışıyor neden %100 değil diye kafa yormam.. (24 saatte 2.4 saat sapmaya tekabül ettiği halde)
zaten saatin zamanı ölçmekteki tutarsızlığı günlük yaşamdaki herhangi bir cihazın verimliliği ile de kıyaslanabilecek bir şey değildir.
saat bir ölçüm aracıdır , zamanı ölçer. en azından benim için öyle, bir koleksiyon objesi olarak toplanması vs ayrı bir konu. zevk meselesidir.Açıkçası dayanıklı , ileri mühendislik ve iyi bir saate yüksek bir bedel ödeyebilirim ama bi haftada 1 dakika geri kalacaksa
acaba ne durumda diye kontrol edeceksem ve bana güven vermeyecekse de o cihazı pek istemem açıkçası.
belki biraz benim obsesif olmam ile alakalı. :-) . ne bileyim yarın bi gün biri çıksa hassas ve sapmayan bir otomatik yapsa tamam da şu forumu okuyunca soğudum otomatiklerden :(
Kullanıcı avatarı
flagg

Mesaj drk » 20 Haz 2011, 17:30

Sapmayan bir saat istiyorsanız kuartz saatler tam sizin için. Breitling yada UN'e vereceğiniz parayla onlarca pilli saat alabilirsiniz. Yok illa içinde biraz mekaniklik olsun derseniz seikonun spring drive serisine bakın ama onlarda sapar, sadece tam mekanik saatlere göre daha az. Öte yandan bu bir hobi, ihtiyaç değil, mükemmelik beklemeye gerek yok.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj herofb » 20 Haz 2011, 17:59

drk yazdı:Öte yandan bu bir hobi, ihtiyaç değil, mükemmelik beklemeye gerek yok.

doruk bir yandan sana katılıyorum evet bu bir hobi ve mükemmellik beklemiyorum ama içinde hiç bir elektronik sistem olmadan mekanik saatlerde olan komplikasyonlara bakınca da bence zaten mükemmeller
Kullanıcı avatarı
herofb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: alperengur ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners