TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hong Kong'dan Saatçi Vitrini Manzaraları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hong Kong'dan Saatçi Vitrini Manzaraları

Mesaj damenn » 22 May 2013, 02:08

Bu arada benim başlıkla bu başlık birleşince ilk mesajları komple okudum. Anlaşılan Hong Kong ve saatçileri hakkında biraz bilgi vermek gerekiyor :)

- Hong Kong'da çakma bir ürünü kesinlikle vitrine koyup satamazsınız. Sokaklarda Hintli/Pakistanlı abiler copy rolex diye bağırıp dururlar. Gider konuşursun seni alıp hooop ara sokakta bi yere ya da bir dükkana götürürler oradan katolog çıkarırlar beğendiğin modeli 2 dakkaya getirirler. Kimisi tezgahtan çantayı çıkarır içinde çakma her model vardır. Beğenirsin, anlaşırsın alır gidersin. Ama kesinlikle ulu orta vitrinden çakma saat, çanta, vs satılmaz.

- Genelde bu tip vitrinlerdeki saatler 2. el ağırlıklı oluyor. Elbet sıfır satanları da var ama çoğunluk 2.el de. Pazarlık payı öyle internette okuduğumuz şehir efsaneleri gibi değildir. %10-15 i geçmez. Ki rolex ve benzeri modellerde bu rakam %5 i bile geçmiyor.

- Kutu ve sertifika var ise her yerde olduğu gibi orada da fiyat artıyor

- Genel saat fiyatları dünya piyasası ile aynı seviyelerde (İnternetten gördüğüm dünya piyasası). Güzelliği aradığın hemen hemen her modeli rahatlıkla bulabiliyorsun.

- Bizde casio, seiko ne ise Hong Kong'da Rolex o dur diyebilirim. Metroda, otobüste, yolda, kadın erkek fark etmez her 5 kişiden birinde rolex görebilirsiniz. İnanılır gibi değil ama böyle enteresan bir ülke. Zaten büyük caddelerinde adım başı rolex bayisi var diyebilirim.

- Saatlerin bu denli saçma dizilmesi ise aslında normal. Ülkede çok düzlük alan olmadığı için adamlar her şeyi minimal yaşıyorlar. Evleri, otelleri her şey minyatür. Bir çok avm de bile yürüyen merdivenler bizdeki merdivenlerin yarısı kadar. Tek kişi anca sığıyor. Durum böyle olunca milyon dolarlık saat sermayesi olan adamların dükkanı hepi topu 2-3 metrekare. İnanması zor ama evet öyle. Ufacık dükkanda milyonlar dönüyor. 2-3 metrekarelik dükkanın vitrini de ancak bu kadar olabiliyor. Ama saatlerin hepsinde plastik jelatin gibi bir şey var. Çizilme vs söz konusu değil.

- Her ürün için(gıda hariç) Hong Kong'dan İstanbul'a göre çok daha güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz, içiniz rahat olsun.

Hong Kong'a 15-16 kere giden biri olarak aklıma gelenleri yazdım :)

Yok HK hakkındaki bu bilgiler bizi kesmez derseniz şu yazıma göz atın ;)
http://www.mgfotograf.com/hong-kong-rehberi.html
Kullanıcı avatarı
damenn

Mesaj vmetin » 22 May 2013, 08:27

Mehmet çok teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Triton » 22 May 2013, 12:39

Bu konuda görüşüm farklı, evet sunum güzel değil ama eğer saat sertifikalı ve sağlamsa, yıpratıcı gün ışığı vb şeylere maruz değilse, çizilmeyi önleyecek biçimde koruyucu tedbir alınmış ise, jelatin, plastik tabaka ve koruyucu, uygulanmış ise, ve en önemlisi doğru fiyatta ise ben alırım.

Rolex i kutusu içinde Köln deki servise teslim ettim yadırgadılar, kutuyu alabilirsiniz dediler. Ben bu saatin bilezik üzerine yatırılmasını istemiyorum dedim, önemli değil sorun bulamazsınız dendi. Yine de kutuyu bıraktım ve bıraktığım gibi isterim diyerek huysuz müşteri imajımı pekiştirdim.

Hatta daha sonra kutu vermese idim acaba başka bir kutu mu vereceklerdi diye düşünmedim de değil. Yani sonuçta ne kadar korusanız da ufak tefek şeyler olması eğer günlük kullanırsanız kaçınılmaz.

Son derece iyi korunduğu halde bendeki saatte dahi lupla bakınca bezel üzerinde bir iki nokta buldum.

Sonuç, saat sahte değilse, iyi durumda ve gerekli sertifikalara haiz ve doğru fiyatta ise ben alırım. Önemli olan satıcının nerede sergilediği değil nasıl koruduğu ve doğru yer olup olmadığıdır. Buradaki temel sorun, saatin gerçekten sahte olup olmadığı ya da revizyon vs görüp görmediğidir ki, bu da bakarak anlaşılacak bir durum değil....

Resmi satıcılar buradan kazanıyorlar..

Unutmayın, Akmerkez gibi yerlere binlerce lira kirayı kendi ceplerinden ödemek için vermiyorlar...

O kiraları biz ödüyoruz....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj ergenekon » 28 May 2013, 01:52

Honkong da kişi başı milli geliri düşünemiyorum
Hayat Allahı anmak ile değer kazanır...
Kullanıcı avatarı
ergenekon

Mesaj damenn » 28 May 2013, 04:12

ergenekon yazdı:Honkong da kişi başı milli geliri düşünemiyorum

İlk duyduğumda çok şaşırmıştım ama hükümetler böyle şeylerde yapıyormuş.

2010 yılında bütçe fazla verdiği için Hong Kong hükümeti her vatandaşına 6.000 HKD (775 USD) para dağıttı ve maaşlardan alınan vergileri düşürdüler.
Kullanıcı avatarı
damenn

Mesaj Skywalker87 » 11 Haz 2014, 06:27

kiralar yüksek demekki adam saatleri sığdıramamış dükkana :P
Kullanıcı avatarı
Skywalker87

Önceki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot], ofis, Proscd ve 37 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners