TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saatlare Bu Kadar Paray覺 Nas覺l Veriyorsunuz?

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatlare bu kadar paray覺 nas覺l veriyorsunuz?

Mesaj Ground » 26 Mar 2019, 18:59

mert55 yazd覺:
siyahpena yazd覺:
mert55 yazd覺:
sieger yazd覺:Ben cok elestiri olarak gormedim, arkadas aslinda diyor ki, ne kadar paraniz var ki, saati bu kadar verebiliyorsunuz..

Acikcasi bunun meslekle pek de bir alakasi yok, bu onceliklerle alakali. Mesela ben araba sevmem, kendi isimi yapiyorum, ve garip sekilde bir cok akrabam, arkadasim ya neden araba almiyorsun diyor, su anda ortalama bir araba alsam 100bin tl minimum vermeliyim, ki ben sevmiyorum, taksiye binmeyi ya datoplu tasima kullanmayi tercih ediyorum. Sizin tabirinizle bir de 10bin liralik rolexim var. Hatta ne fark eder haydi 100bin lira olsun, araba fiyati. Bu kadar basit, araba almadim bunu aldim, ve sattigimda yine benzer bir parayi geri alacagim, hatta seneler icerisinde degeri daha da artacak.

O yuzden bu konuda cok dusunmemelisiniz kanimca, sadece parasi oldugu icin saati alana diyebilirsiniz, napiyorsun sen diye, ama bu forumda oyle insan olmasi zor. Cunku gorursunuz, 100 liralik saati bile birisi alsa herkes tebrik eder, tercihi o seviyede yorumlar. Ya da birisi bir milyon liralik saat alsa, kimse de fiyatina laf etmez. Bizim icin parasindan bagimsiz bir sey saat, varligi guzel, onun temsil ettikleri guzel, benim icin en azindan asla geri gelmeyen seyleri temsil etmesi, ve bunu otomatik bri sekilde, klasik aksamlarla yapabilmesi gercekten tanimlanabilecek bri sey degil, benim icin en onemli seyleri bana her an hatirlatan bir sey.

Konudan bagimsiz: Richard mille saat satiyor mu yahu? Her saati limited, ve sadece unlulere verilen sponsor olunmus saatleri goruyoruz. Satiliyor mu hic acaba diye merak ediyorum ve hatta keske duzgun bir inceleme olsa, nasil bir mekanizma, saglam mi, oyle sporcular gibi cidden bilekteyken tenis oynayabiliyor muyuz.. baya merak ediyor insan.

Bu arada beni anlad覺覺n覺z i癟in teekk羹r ederim. Konuda 癟ok sa癟ma yorumlar at覺lm覺.Saatler erkein neredeyse tek aksesuar覺 diyebiliriz. Kendimi tam ifade edemedim. Ben mimarl覺k okuyorum mesela. Mezun olduumda forumdakiler gibi saatlere bu kadar b羹t癟e ay覺rabilecek miyim diye d羹羹nd羹m. Yani mesleklerinizi genelde pilot, doktor olarak alg覺lad覺m. 羹nk羹 saate o paralar覺 vermek t羹rkiyede her baba yiidin harc覺 deil.

5 sene 繹nce biraz s覺karak belki bir miktar kredi 癟ekerek omega da rolex de alabilirdiniz, bug羹n nas覺l bir mimar olup nerelerde 癟al覺aca覺n覺za bal覺, 5 sene sonra hi癟birimiz kolay kolay bug羹n arzu edip rahatl覺kla ulat覺覺m覺z saatleri alamayabiliriz. Dier arkadalarda yukar覺da belirtmiler esas覺nda tamamen tercih meselesi. 100 binlik ara癟 yerine 50 binlik ara癟 kullan覺p rolex saat kullanan da olacakt覺r 3 ayl覺k maa覺n覺 telefona verip saat kullanmayanda. S繹z羹n 繹z羹 癟ok kafa yormay覺n bu kazan癟 durumlar覺na nacizane tavsiyem mesleinize kanalize olun.

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi

Dediiniz 癟ok doru asl覺nda. 100.000 lik ara癟 yerine 50.000 lik al覺p kalanla saat. u an anlad覺m galiba :) b繹yle yapanlar kesinlikle vard覺r.

Var var ahah hatta saatlerim arabamdan daha maliyetli [emoji23]

Ama 繹nemli olan bununla mutlu olabilmek.

Saat konusu biraz enteresan tabi i癟ine girdik癟e farkl覺 bir d羹nyan覺n par癟as覺 oluyorsunuz.

Bir m羹teriye gittiimde o kiinin sahte saatini g繹r羹p bunun kendine sayg覺s覺 yok buradan bize i 癟覺kmaz demiliim ve sonunda hakl覺 olmuluum var :)

Saatlerden onu tak覺 tarz覺ndan profil analizi yapacak noktaya geldik forumlar ve dostluklar sayesinde.

Bu d羹nya biraz maliyetli gibi g繹z羹kebilir, fakat yukar覺da da denildii gibi elden 癟覺karma ans覺 bulunmakta. Tabi TSF gibi sayg覺n forum ve kul羹pler sayesinde g羹venilir al覺 veriler m羹mk羹n.

Siz yine de dikkatli olun derim.

ok fena bir zehir. Ba覺ml覺l覺k yap覺yor , dikkatli al覺mlar i癟in forumu bolca gezip yorumlar覺 dikkate alman覺z gerekmekte.

Forumu ve kiileri 癟ok tan覺mad覺覺n覺z i癟in lak diye sorunca haliyle bu pas覺 gole 癟eviren dostlar 癟覺kt覺. Bu tarz sorulardan 繹nce iyice tartmak , incelemek g繹zlemlemek gerek :)

Kullan覺c覺 avatar覺
Ground

Ya: 43
Kay覺t: 17 Ara 2015, 02:48

Mesaj SEmre » 26 Mar 2019, 19:02

BarisFB yazd覺:
SEmre yazd覺:Araba 繹rneine kat覺lm覺yorum 羹lkemizde ara癟lar覺n fiyatlar覺 hi癟bir zaman d羹mez.

:D nominal ya da TL olarak bakarsan覺z hakl覺s覺n覺z. Ama TL bakman覺n bir manas覺 yok bence; ya enflasyondan ar覺nd覺r覺lm覺 bakmak laz覺m ya da usd / eur olarak.

Boyle bak覺ld覺覺nda reel / usd / eur olarak artan覺n覺 ben gormedim pek. 3 y覺l hic kullan覺lmasa bile model eskidigi icin duser, 3 y覺l kullan覺rsan覺z bir de amortismandan d羹er...hadi onu ge癟tim 50bin euro'ya s覺f覺r bir araba al覺nca 5000km kullansan覺z bile en az %15 kaybediyorsunuz. :D

Saat cand覺r :D

:)

Saat cand覺r elbette. Sizin fikriniz sayg覺 duyuyorum. Hesab覺n覺z覺n reel de pek tutar覺 yok s繹ylediim ey ile deeri d羹m羹yor hi癟bir zamanda d羹medi.
Kullan覺c覺 avatar覺
SEmre

Ya: 34
Kay覺t: 28 Eyl 2018, 16:37

Mesaj ibrahim223 » 26 Mar 2019, 20:00

kiwi21 yazd覺:Ben sadece yorumlari okumaya geldim

Resim
(Buna p羹sk羹rerek g羹ld羹m..)

Bende bende.. [emoji106]

LG-H815 cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
ibrahim223

Kay覺t: 12 Oca 2018, 22:11

Mesaj odeon » 26 Mar 2019, 20:39

Sevgili Galyalilar, komunizm neden batti? Bence ilk mesajdaki sorunun cevabi ile bu sorunun yaniti ayni...
Insanoglu dogasi diger kisilerden saygi gormeyi, takdir edilmeyi arzular. Bunun icin de maddiyatini cesitli varliklara yonlendirmeyi tercih eder. Bu varliklar, kisiyi tatmin edecek, kendisine ve cevresinden olan saygiyi arttiracaktir. Herkes ayni varliklara ayni miktarda kaynak aktarirsa tahmin edebileceginiz gibi tatminsizlik ve saygi duygusunda eksiklik cikar. Kimisi bir kemana (Stradivarius!) milyonlarca dollar verir kimisi de bir saate. Bunu kisitlayamazsiniz.
Bir diger konuya gelince... pahali saat alan herkes cok zengin olacak diye bir kaide yok. Misalen bir saat tutkunu aylik $1,000 geliriyle cok guzel bir saat (Nomos? JLC?) alabilir. Bu kisinin zengin olduguna degil, zevk sahibi olduguna isarettir.

En cok merak edilen soruyu da cevaplayayim: Kim aliyor kardesim bu on binlerce dollar'lik saatleri?
Metroda yanina oturdugunuz adam...
:)
Sakayi bir yana birakirsam, genellikle ozel sektorde yonetici veya isletme/girisim sahipleri satin aliyor.

Son olarak sunu da belirtmek isterim...
Doktorum; hayatim boyunca doktorlugu para kazanmak icin yapmadim, kazanmadim da. Sifirdan ilk milyon dollar'imi kazandigimda 24 yasimdaydim. Borsa ve gayrimenkul yatirimcisiyim. Eger uslu bir UHNWI olursam enamel dial tourbillon'u gorebilecegim.
Hem ne demisti Amii Stewart: Working Late Tonight
:thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
odeon

Kay覺t: 04 May 2016, 13:32

Mesaj sieger » 26 Mar 2019, 21:15

Ground yazd覺:

Saat konusu biraz enteresan tabi i癟ine girdik癟e farkl覺 bir d羹nyan覺n par癟as覺 oluyorsunuz.

Bir m羹teriye gittiimde o kiinin sahte saatini g繹r羹p bunun kendine sayg覺s覺 yok buradan bize i 癟覺kmaz demiliim ve sonunda hakl覺 olmuluum var :)

Saatlerden onu tak覺 tarz覺ndan profil analizi yapacak noktaya geldik forumlar ve dostluklar sayesinde.

Bu d羹nya biraz maliyetli gibi g繹z羹kebilir, fakat yukar覺da da denildii gibi elden 癟覺karma ans覺 bulunmakta. Tabi TSF gibi sayg覺n forum ve kul羹pler sayesinde g羹venilir al覺 veriler m羹mk羹n.

ok fena bir zehir. Ba覺ml覺l覺k yap覺yor , dikkatli al覺mlar i癟in forumu bolca gezip yorumlar覺 dikkate alman覺z gerekmekte.

Forumu ve kiileri 癟ok tan覺mad覺覺n覺z i癟in lak diye sorunca haliyle bu pas覺 gole 癟eviren dostlar 癟覺kt覺. Bu tarz sorulardan 繹nce iyice tartmak , incelemek g繹zlemlemek gerek :)

al benden de o kadar abim ya, aynisina denk geldim, baktim abi saati sub, ancak bi garip buyutec kismi, diyorum yahu benim mi ayarim kacti, sonra baktim 2.5x degil, hani bisi yanlis, dedim ortagima bu adam zaten atip tutuyor, onden sozlesme + avans olmadan baslamayalim, baslayamadik :D
instagram.com/archpatek
Kullan覺c覺 avatar覺
sieger

Ya: 37
Kay覺t: 18 Kas 2015, 13:01

Mesaj rolexcollector » 26 Mar 2019, 21:20

sieger yazd覺:
Ground yazd覺:

al benden de o kadar abim ya, aynisina denk geldim, baktim abi saati sub, ancak bi garip buyutec kismi, diyorum yahu benim mi ayarim kacti, sonra baktim 2.5x degil, hani bisi yanlis, dedim ortagima bu adam zaten atip tutuyor, onden sozlesme + avans olmadan baslamayalim, baslayamadik :D
Tam tersi 繹rnek vereceim, hi癟 iyerime gelmeden ziyaret ettiim m羹teriler kar覺s覺nda rolex ile g羹ven kazan覺p ald覺覺m 3 4 i oldu bug羹ne kadar.

SM-G965F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullan覺c覺 avatar覺
rolexcollector

Ya: 42
Kay覺t: 31 Mar 2010, 23:14

Mesaj doc » 26 Mar 2019, 21:42

MrJingles yazd覺:ahsen araba paras覺n覺 saate g繹mmeyi 癟ok da mant覺kl覺 bulmuyorum. Bir araban覺n yap覺m覺 癟ok daha b羹y羹k m羹hendislik gerektiren bir itir. Saatin m羹hendislii onun yan覺nda 癟ocuk oyunca覺 kal覺r. Bugatti Veyronun yap覺m覺nda harcanan mesaiyi g繹rseniz vallahi aars覺n覺z. Araban覺n yap覺m覺nda Bugatti u癟ak m羹hendisleriyle birlikte 癟al覺t覺. Olabilecek en iyi sonucu alabilmek i癟in m羹hendisliin dibine vurulmu bir 癟al覺man覺n 羹r羹n羹. O araca 1 milyon avro verilir de Pateke o para verilir mi? Ne yap覺yorlar da o paray覺 hakediyor sanki o saat?

https://youtu.be/InYrmk3Ezb8

Sizce bu saat 繹vg羹y羹 haketmiyor mu? M羹hendis deilim ama bence Bugatti m羹hendislii ile yar覺覺r.

Kullan覺c覺 avatar覺
doc

Ya: 46
Kay覺t: 13 Mar 2015, 17:25

Mesaj doc » 26 Mar 2019, 21:44

mert55 yazd覺:
doc yazd覺:Ben doktorum ama zengin deilim, sevdiim eyler i癟in b羹t癟e ay覺r覺yorum ve al覺yorum. Sizde mezun olup i hayat覺na at覺l覺nca ve belli bir kazanca ula覺nca belki daha pahal覺 zevkleriniz olacak. imdiden bunlara tak覺lmay覺n. Forumdan beklentiniz 繹renmek olmal覺. Boverin insanlar覺n mesleklerini ve kazan癟lar覺n覺.

Bu arada A.Lang&S繹hne al覺nca bu sevdadan vazge癟erim gibime geliyor ya da Jaeger-LeCoultre Master Grande Tradition Gyrotourbillon Westminster Perpetuel [emoji16]

aka aka, maddi imkan覺m olduk癟a devam [emoji4]

Amac覺m kazan癟alr覺n覺 繹renmek deildi. Nas覺l b羹tce ay覺r覺yorsunuz demek istedim. Bata kendimi yanl覺 telefuz etmiim. Ama anlad覺m. Teekk羹rler yorum i癟in.

繹yle b羹t癟e ay覺r覺yorum, ya daha 癟ok kazan覺yorum ya da daha az harc覺yorum ve biriktiriyorum. Saat sevgim i癟in baka eylerden k覺sm覺yorum. Birikince saate harc覺yorum.

Kullan覺c覺 avatar覺
doc

Ya: 46
Kay覺t: 13 Mar 2015, 17:25

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Aydn2425 ve 58 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners