TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Mesaj MertYe » 06 Eyl 2018, 15:20

Kendi bakış açımdan bakarak konuşacak olursam Nazım abiye genel olarak katılıyorum. 22 Haziran tarihinde(seçimden 2 gün önce olduğu için tarihi net hatırlıyorum) Hasan abi (hozburun) ile beraber Antalya'da bir saatçiye giderek Hesalite ve safir camlı moonwatch sormuştuk. Bu arada sorduğumuz yer Omega yetkili satıcısı grey market veya faturasız satış falan gibi işler yapan bir yerden bahsetmiyorum. Hesalite için 13000 TL, safir camlı olan model için ise 15000TL fiyat almıştık indirimli olarak konuyu takip ediyorsa Hasan abide bu bilgileri teyit edecektir zaten.

Bu bilgilerden yola çıkarak bu adamların bize indirimle verdikleri fiyat liste fiyatından %30 inmiş hali idi ve tahmini konuşuyorum ama bu tip bir markadan liste fiyatına göre en azından %40 gibi bir indirimle ürün alıyorlardır. Yani ürün maliyeti 11000 küsür TL ye geliyor. Bu kadar ciddi bir lüks tüketim objesinin de satılacağı adetlerinde belli olduğu düşünülünce verdikleri fiyat ve yaklaşımları gayet iyiydi.

Bu son zamlardan sonra kendileriyle konuşma şansım olmadı ama şu an 28,600 TL liste fiyatı olan hesalite moonwatch içinde yine %30 ları zorlayacaklardır diye düşünüyorum. Şimdi zaten %15 civarlarından bir para kazanan bir mağaza tutupta bir malı nasıl ben 11000 TL ye almıştım bunu 13000 TL ye vereyim yeni gelenlerde zamlı fiyatı uygulayayım desin ki. 28600 TL dediğiniz fiyattan %40 düşünce 17160 lira çıkıyor ki şahsım adına ben bu saati satıyor olsam 13 bin liraya satıp 1 hafta sonra 17 bin liraya vitrinime geri koymayı istemem zaten istersem bu işte bir hesap hatası olması lazım.

Ha orta yol nasıl bulunur derseniz eski stoklarını satarken yeni fiyattan %30 yapacağına %35-37 bandında bir indirim yapar hem yerine koymakta sıkıntı çekmez hemde müşterisini bir nebze daha memnun etmiş olur. Müşterininde Sonraki alışverişlerinde o mağazayı tercih etme şansı artar diye düşünüyorum.
En son MertYe tarafından 06 Eyl 2018, 17:20 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj MertYe » 06 Eyl 2018, 15:24

moccleather yazdı:2. El lüks saat sınıfındaki ürünler için satıcının 2 ay önce 3 lira istiyorken şuan da 4-5 lira istemeside gayet normal değil mi? Asıl alıcıların terbiyesizliklerinden/eşşekliklerinden bahsetmek lazım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Buradaki para hesabına da katılıyorum. Sonuçta dövizle alınıp verilen ürünlerden bahsediyoruz. Tabiki burada satıcınında, alıcınında biraz mantıklı olmak ve ahlak çerçevesinde pozisyon alması gerektiği kanaatindeyim.

Yaklaşık 4 yıldır bu forumun üyesiyim ve burada klavye üzerinden kimseyle karşılıklı atışma veya hakaret tadında bir mesajlaşmam olmamıştır. En azından ben hatırlamıyorum ki ciddi bir durum olmuş olsa hatırlardım herhalde diye düşünüyorum. Sizin bu " Asıl alıcıların terbiyesizliklerinden/eşşekliklerinden bahsetmek lazım." cümlesiyle ifade etmek istediklerinizi ben tam olarak anlayamadım. Burası bir forum ortamı ve insanlar satılan Ürünlere karşı bir teklifte bulunuyor size uyar uymaz orası tartışılır ama Tag Heuer satış konunuzun son cümlesinde mesajlarınızı afişe ederim lütfen dikkat gibi ibareler kullanarak bir konu açmışsınız. Bu cümle üzerine ben mesaj atacak olsam benim bile eşşekleşesim gelir ciddi olacak olsam bile.

Hatırlarsanız daha önce forumda satışım olan bir Planet Ocean ilanı için yüzyüze görüşmüştük sizinle. Bu görüşme esnasında belli bir hastalığınız olduğundan ve bunun gözlerinizde görme kaybı anlamında ilerde ortaya çıkaracağı etkileri başlamadan önce bir Omega kullanmak istediğinizden bahsetmiştiniz. O dönem anlaşamamıştık pazarlıkta ve ticaret gerçekleşememişti.

Şimdi geçmiş mesaj kayıtlarımı inceledim ve sizin aldığınız Broad arrow için Sahibinden.com üzerinden satıcı ile bende iletişime geçmiştim. Ben satıcı ile görüştükten yaklaşık 1 hafta sonra saati siz satın aldınız ve aldıktan 2 hafta belki daha kısa bir süre sonra benim satıcı ile görüştüğüm fiyatın yaklaşık 2 katına (Bu 2 kat Dolar bazında 2 kat, TL falan değil kesinlikle) TSF üzerinden ilan açtınız. Şimdi ben bu saati almak istesem ve size teklif verecek olsam 5000 küsür dolar yazdığınız saatte %30-40 indirim istesem yanlış bir teklif mi olacaktı? Yoksa terbiyesiz bir eşşek mi olacaktım merak ettim açıkçası.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj CptOz » 06 Eyl 2018, 16:16

MertYe=
Şimdi geçmiş mesaj kayıtlarımı inceledim ve sizin aldığınız Broad arrow için Sahibinden.com üzerinden satıcı ile bende iletişime geçmiştim. Ben satıcı ile görüştükten yaklaşık 1 hafta sonra saati siz satın aldınız ve aldıktan 2 hafta belki daha kısa bir süre sonra benim satıcı ile görüştüğüm fiyatın yaklaşık 2 katına (Bu 2 kat Dolar bazında 2 kat, TL falan değil kesinlikle) TSF üzerinden ilan açtınız.

Hmmm sanki bu durumda forumun uygun düşürülen saatler için bir ticaret aracı gibi kullanıldığı görülüyor. İlgili arkadaşa bir savunma hakkı doğar. [emoji16]
Alıcıların eşeklikleri gibi bir ifadeyi ben de beğenmedim, burda hepimiz alıcıyız sanıyordum... Eşeklik nasıl oluyor merak ettim doğrusu, 1000 tl lik bir mala 10 Tl de teklif ederim, satmazsin olur biter. Satarken serbest piyasa ekonomisi oluyor da alırken eşeklik mi oluyor... [emoji848]

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk
En son CptOz tarafından 06 Eyl 2018, 16:50 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
CptOz

Mesaj cbmad » 06 Eyl 2018, 16:18

ben de satıcıların sattıları ürün yerine yenisini koyacak olmalarının göz ardı edildiğini düşünüyorum.
ayrıca sayın mertye, iki mesajınız da çok açıklayıcı, teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
cbmad

Mesaj rolexcollector » 06 Eyl 2018, 16:52

MertYe yazdı:Kendi bakış açımdan bakarak konuşacak olursam Nazım abiye genel olarak katılıyorum. 22 Haziran tarihinde(seçimden 2 gün önce olduğu için tarihi net hatırlıyorum) Hasan abi (hozburun) ile beraber Antalya'da bir saatçiye giderek Hesalite ve safir camlı moonwatch sormuştuk. Bu arada sorduğumuz yer Omega yetkili satıcısı grey market veya faturasız satış falan gibi işler yapan bir yerden bahsetmiyorum. Hesalite için 13000 TL, safir camlı olan model için ise 15000TL fiyat almıştık indirimli olarak konuyu takip ediyorsa Hasan abide bu bilgileri teyit edecektir zaten.

Bu bilgilerden yola çıkarak bu adamların bize indirimle verdikleri fiyat liste fiyatından %30 inmiş hali idi ve tahmini konuşuyorum ama bu tip bir markadan liste fiyatına göre en azından %40 gibi bir indirimle ürün alıyorlardır. Yani ürün maliyeti 11000 küsür TL ye geliyor. Bu kadar ciddi bir lüks tüketim objesinin de satılacağı adetlerinde belli olduğu düşünülünce verdikleri fiyat ve yaklaşımları gayet iyiydi.

Bu son zamlardan sonra kendileriyle konuşma şansım olmadı ama şu an 28,600 TL liste fiyatı olan hesalite moonwatch içinde yine %30 ları zorlayacaklardır diye düşünüyorum. Şimdi zaten %15 civarlarından bir para kazanan bir mağaza tutupta bir malı nasıl ben 11000 TL ye almıştım bunu 13000 TL ye vereyim yeni gelenlerde zamlı fiyatı uygulayayım desin ki. 28600 TL dediğiniz fiyattan %40 düşünce 17160 lira çıkıyor ki şahsım adına ben bu saati satıyor olsam 13 bin liraya satıp 1 hafta sonra 17 bin liraya vitrinime geri koymayı istemem zaten istersem bu işte bir hesap hatası olması lazım.

Ha orta yol nasıl bulunur derseniz eski stoklarını satarken yeni fiyattan %30 yapacağına %35-37 bandında bir indirim yapar hem yerine koymakta sıkıntı çekmez hemde müşterisini bir nebze daha memnun etmiş olur. Müşterininde Sonraki alışverişlerinde o mağazayı tercih etme şansı artar diye düşünüyorum.
Sabancılı adamın hali başka[emoji4][emoji4][emoji4][emoji106]

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Ekonomik kriz ve artan saat fiyatları

Mesaj Moccstudio » 06 Eyl 2018, 20:47

MertYe yazdı:
moccleather yazdı:2. El lüks saat sınıfındaki ürünler için satıcının 2 ay önce 3 lira istiyorken şuan da 4-5 lira istemeside gayet normal değil mi? Asıl alıcıların terbiyesizliklerinden/eşşekliklerinden bahsetmek lazım.

Buradaki para hesabına da katılıyorum. Sonuçta dövizle alınıp verilen ürünlerden bahsediyoruz. Tabiki burada satıcınında, alıcınında biraz mantıklı olmak ve ahlak çerçevesinde pozisyon alması gerektiği kanaatindeyim.

Yaklaşık 4 yıldır bu forumun üyesiyim ve burada klavye üzerinden kimseyle karşılıklı atışma veya hakaret tadında bir mesajlaşmam olmamıştır. En azından ben hatırlamıyorum ki ciddi bir durum olmuş olsa hatırlardım herhalde diye düşünüyorum. Sizin bu " Asıl alıcıların terbiyesizliklerinden/eşşekliklerinden bahsetmek lazım." cümlesiyle ifade etmek istediklerinizi ben tam olarak anlayamadım. Burası bir forum ortamı ve insanlar satılan Ürünlere karşı bir teklifte bulunuyor size uyar uymaz orası tartışılır ama Tag Heuer satış konunuzun son cümlesinde mesajlarınızı afişe ederim lütfen dikkat gibi ibareler kullanarak bir konu açmışsınız. Bu cümle üzerine ben mesaj atacak olsam benim bile eşşekleşesim gelir ciddi olacak olsam bile.

Hatırlarsanız daha önce forumda satışım olan bir Planet Ocean ilanı için yüzyüze görüşmüştük sizinle. Bu görüşme esnasında belli bir hastalığınız olduğundan ve bunun gözlerinizde görme kaybı anlamında ilerde ortaya çıkaracağı etkileri başlamadan önce bir Omega kullanmak istediğinizden bahsetmiştiniz. O dönem anlaşamamıştık pazarlıkta ve ticaret gerçekleşememişti.

Şimdi geçmiş mesaj kayıtlarımı inceledim ve sizin aldığınız Broad arrow için Sahibinden.com üzerinden satıcı ile bende iletişime geçmiştim. Ben satıcı ile görüştükten yaklaşık 1 hafta sonra saati siz satın aldınız ve aldıktan 2 hafta belki daha kısa bir süre sonra benim satıcı ile görüştüğüm fiyatın yaklaşık 2 katına (Bu 2 kat Dolar bazında 2 kat, TL falan değil kesinlikle) TSF üzerinden ilan açtınız. Şimdi ben bu saati almak istesem ve size teklif verecek olsam 5000 küsür dolar yazdığınız saatte %30-40 indirim istesem yanlış bir teklif mi olacaktı? Yoksa terbiyesiz bir eşşek mi olacaktım merak ettim açıkçası.

Sevgili Mert çokta özel değil aramızdaki muhabbetimiz, paylaşmakta sakınca görmüyorum:
bendeki Oris Big Crown Propilot Chrono ile Planet aocean saatinin takası konusunda (değerlendirmeni yaparak gelmiştin ve saatlerimizi görmek birerde kahve içmek üzre buluşmuştuk) buluşmuştuk kozyatağı Carrefourda. Senin teklifin saatin için saatim ve 6000 tl idi. Bende Tip1 diyabete bağlı görme kaybımın ileri derecelere ulaştığını , hayallerimin halâ görüyorken 1- omega moonwatch 2- harley custom chopper motor olduğubu söylemiştim ki hâlâ öyle zaten... Bunun üzerine sende Moonwatch olduğunu bir yakınının kullandığını, onun içinde bir hesaplama yapıp bana geri dönüş yapacağını fakat zor bir ihtimal olduğunu söylemiştin. Bende istediğin 6000tl için 5000-5500tl saatimle beraber verebileceğimi söylemiştim.

Kendi özelimi indirim istemek için değil samimiyetine inandığım için kahvemize muhabbet olsun diye anlattıydım

6000tl için istediğim ikram 500-1000tl. İstediğim ikramın abest olduğunu düşündürdüysem bağışla.

Eşşeklikten kastım; bu yapamadığımız ticaretimiz üzerinden gideyim, oris big crown propilot saat ile planet ocean takasında istediğin 6000 tl üzerine benim şöyle demem olurdu ; saatinle beraber 1000tl verirsen Oris i veririm.

Satıcı 3000$ a ilan vermişse ve bu biçilen değer pahalıysa ben o kişiye 2200$ a 3 ay önce bilmem hangi ülkede de satılmış saatin linkini gönderip, saatinin ederi 2000$ o yüzden teklifim 12.000 tl demem kaldıki 2200$ 14.500tl yapıyor. Teşekkürler olmaz dediyse, bunun üzerine şunu asla demem; “senin saatine niye o kadar fazla vereyim ki ? İstediğin fazla paraya ben gidiş dönüş uçak biletimi alır haftasonu tatilimi yapar alır gelirim tesekkurler. Forumda bulursunuz umarım bu fiyata alacak piyasaya hakim olmayan saf saat meraklısı”.

Senin de diyeceğini sanmıyorum.

Broad arrow meselesine gelince benim o saati Sakaryadan Aselsanda yöneticilik yapan birinden, İzmit te Bir Pazar gecesi ne kadara aldığımı biliyorsun? Ayrıca keşke teklifte bulunsaydın da dostluğumuz biraz daha pekişseydi...

Ama haklısınız tekrar düşündümde Eşşeklik değil bu.

En son Moccstudio tarafından 06 Eyl 2018, 21:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Moccstudio

Mesaj Moccstudio » 06 Eyl 2018, 20:52

Bir teklifte bulunup “düşünürseniz şu kadar paranız hazır” diyen dostlara Teşekkürler diyerek hakkım saklı kalsın ama bu kurlarda o fiyata veremem dediklerimde var ayrıca

Kullanıcı avatarı
Moccstudio

Mesaj Moccstudio » 06 Eyl 2018, 21:05

ozgtegin yazdı:MertYe=
Şimdi geçmiş mesaj kayıtlarımı inceledim ve sizin aldığınız Broad arrow için Sahibinden.com üzerinden satıcı ile bende iletişime geçmiştim. Ben satıcı ile görüştükten yaklaşık 1 hafta sonra saati siz satın aldınız ve aldıktan 2 hafta belki daha kısa bir süre sonra benim satıcı ile görüştüğüm fiyatın yaklaşık 2 katına (Bu 2 kat Dolar bazında 2 kat, TL falan değil kesinlikle) TSF üzerinden ilan açtınız.

Hmmm sanki bu durumda forumun uygun düşürülen saatler için bir ticaret aracı gibi kullanıldığı görülüyor. İlgili arkadaşa bir savunma hakkı doğar. [emoji16]
Alıcıların eşeklikleri gibi bir ifadeyi ben de beğenmedim, burda hepimiz alıcıyız sanıyordum... Eşeklik nasıl oluyor merak ettim doğrusu, 1000 tl lik bir mala 10 Tl de teklif ederim, satmazsin olur biter. Satarken serbest piyasa ekonomisi oluyor da alırken eşeklik mi oluyor... [emoji848]

Sent from my SM-C7000 using Tapatalk

10 tl teklif edersiniz edemezsiniz diye birşey yok tabiki ama malesef olmaz cevabından sonra MertYe e yazdığım cevapta yer alan mesajlarla devam etmezdiniz değil mi?

Kullanıcı avatarı
Moccstudio

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: AykutT ve 224 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners