MertYe yazdı:moccleather yazdı:2. El lüks saat sınıfındaki ürünler için satıcının 2 ay önce 3 lira istiyorken şuan da 4-5 lira istemeside gayet normal değil mi? Asıl alıcıların terbiyesizliklerinden/eşşekliklerinden bahsetmek lazım.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Buradaki para hesabına da katılıyorum. Sonuçta dövizle alınıp verilen ürünlerden bahsediyoruz. Tabiki burada satıcınında, alıcınında biraz mantıklı olmak ve ahlak çerçevesinde pozisyon alması gerektiği kanaatindeyim.
Yaklaşık 4 yıldır bu forumun üyesiyim ve burada klavye üzerinden kimseyle karşılıklı atışma veya hakaret tadında bir mesajlaşmam olmamıştır. En azından ben hatırlamıyorum ki ciddi bir durum olmuş olsa hatırlardım herhalde diye düşünüyorum. Sizin bu " Asıl alıcıların terbiyesizliklerinden/eşşekliklerinden bahsetmek lazım." cümlesiyle ifade etmek istediklerinizi ben tam olarak anlayamadım. Burası bir forum ortamı ve insanlar satılan Ürünlere karşı bir teklifte bulunuyor size uyar uymaz orası tartışılır ama Tag Heuer satış konunuzun son cümlesinde mesajlarınızı afişe ederim lütfen dikkat gibi ibareler kullanarak bir konu açmışsınız. Bu cümle üzerine ben mesaj atacak olsam benim bile eşşekleşesim gelir ciddi olacak olsam bile.
Hatırlarsanız daha önce forumda satışım olan bir Planet Ocean ilanı için yüzyüze görüşmüştük sizinle. Bu görüşme esnasında belli bir hastalığınız olduğundan ve bunun gözlerinizde görme kaybı anlamında ilerde ortaya çıkaracağı etkileri başlamadan önce bir Omega kullanmak istediğinizden bahsetmiştiniz. O dönem anlaşamamıştık pazarlıkta ve ticaret gerçekleşememişti.
Şimdi geçmiş mesaj kayıtlarımı inceledim ve sizin aldığınız Broad arrow için Sahibinden.com üzerinden satıcı ile bende iletişime geçmiştim. Ben satıcı ile görüştükten yaklaşık 1 hafta sonra saati siz satın aldınız ve aldıktan 2 hafta belki daha kısa bir süre sonra benim satıcı ile görüştüğüm fiyatın yaklaşık 2 katına (Bu 2 kat Dolar bazında 2 kat, TL falan değil kesinlikle) TSF üzerinden ilan açtınız. Şimdi ben bu saati almak istesem ve size teklif verecek olsam 5000 küsür dolar yazdığınız saatte %30-40 indirim istesem yanlış bir teklif mi olacaktı? Yoksa terbiyesiz bir eşşek mi olacaktım merak ettim açıkçası.
Sevgili Mert çokta özel değil aramızdaki muhabbetimiz, paylaşmakta sakınca görmüyorum:
bendeki Oris Big Crown Propilot Chrono ile Planet aocean saatinin takası konusunda (değerlendirmeni yaparak gelmiştin ve saatlerimizi görmek birerde kahve içmek üzre buluşmuştuk) buluşmuştuk kozyatağı Carrefourda. Senin teklifin saatin için saatim ve 6000 tl idi. Bende Tip1 diyabete bağlı görme kaybımın ileri derecelere ulaştığını , hayallerimin halâ görüyorken 1- omega moonwatch 2- harley custom chopper motor olduğubu söylemiştim ki hâlâ öyle zaten... Bunun üzerine sende Moonwatch olduğunu bir yakınının kullandığını, onun içinde bir hesaplama yapıp bana geri dönüş yapacağını fakat zor bir ihtimal olduğunu söylemiştin. Bende istediğin 6000tl için 5000-5500tl saatimle beraber verebileceğimi söylemiştim.
Kendi özelimi indirim istemek için değil samimiyetine inandığım için kahvemize muhabbet olsun diye anlattıydım
6000tl için istediğim ikram 500-1000tl. İstediğim ikramın abest olduğunu düşündürdüysem bağışla.
Eşşeklikten kastım; bu yapamadığımız ticaretimiz üzerinden gideyim, oris big crown propilot saat ile planet ocean takasında istediğin 6000 tl üzerine benim şöyle demem olurdu ; saatinle beraber 1000tl verirsen Oris i veririm.
Satıcı 3000$ a ilan vermişse ve bu biçilen değer pahalıysa ben o kişiye 2200$ a 3 ay önce bilmem hangi ülkede de satılmış saatin linkini gönderip, saatinin ederi 2000$ o yüzden teklifim 12.000 tl demem kaldıki 2200$ 14.500tl yapıyor. Teşekkürler olmaz dediyse, bunun üzerine şunu asla demem; “senin saatine niye o kadar fazla vereyim ki ? İstediğin fazla paraya ben gidiş dönüş uçak biletimi alır haftasonu tatilimi yapar alır gelirim tesekkurler. Forumda bulursunuz umarım bu fiyata alacak piyasaya hakim olmayan saf saat meraklısı”.
Senin de diyeceğini sanmıyorum.
Broad arrow meselesine gelince benim o saati Sakaryadan Aselsanda yöneticilik yapan birinden, İzmit te Bir Pazar gecesi ne kadara aldığımı biliyorsun? Ayrıca keşke teklifte bulunsaydın da dostluğumuz biraz daha pekişseydi...
Ama haklısınız tekrar düşündümde Eşşeklik değil bu.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi