TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Longines Hakettiği İlgiyi Görmüyor Mü?

Mesaj MelihGS » 08 Eki 2016, 19:09

Hellhound yazdı:http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=21610&hilit=longines#axzz4MVWrl99W

Buna benzer bir başlık olduğunu hatırlıyordum. Arama yapıp buldum, baktım ki bunu da siz açmışsınız :?

Aha! Samimi söylüyorum unutmuşum böyle bir başlık açtığımı. Ahaha beyin hep aynı çalışıyor demek :)) çok şaşırdım.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj SeiKinetic » 08 Eki 2016, 19:36

Clk yazdı:daha özgün bir Horology dünyasi olacagi kesin! Saat sektörünü bu hale (kimin eli kimin cebinde) getiren, kendi bünyesinde ki markalari ruhsuzlastiran, yaraticiligi öldüren Swatch gruptur!

:champ: Anlatmaya çalıştığım tam olarak bu. Teşekkürler.
Tutto ha una maniera.
Kullanıcı avatarı
SeiKinetic

Mesaj Clk » 08 Eki 2016, 20:06

MelihGS yazdı:
Clk yazdı:
MelihGS yazdı:Swatch yapılanması olmasaydı mekanik saat dünyamız ne durumda olurdu bunu da düşünmek lazım.

Daha özgün bir Horology dünyasi olacagi kesin! Saat sektörünü bu hale (kimin eli kimin cebinde) getiren, kendi bünyesinde ki markalari ruhsuzlastiran, yaraticiligi öldüren Swatch gruptur!

Abi Swatch sığınağı ve organizasyonu olmasa batmıyor muydu bu saatler Quartz'ların ortaya çıkmasından sonra?

Bu konu cok derin. Su an cep telefonundan yazdigim icin detayli yazamayacagim ama sorunun cevabi hem evet hem hayir. Bunu bu aksam yada yarin uzun uzun tartisiriz.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Tolgi06 » 08 Eki 2016, 21:06

Clk yazdı:
MelihGS yazdı:Swatch yapılanması olmasaydı mekanik saat dünyamız ne durumda olurdu bunu da düşünmek lazım.

Daha özgün bir Horology dünyasi olacagi kesin! Saat sektörünü bu hale (kimin eli kimin cebinde) getiren, kendi bünyesinde ki markalari ruhsuzlastiran, yaraticiligi öldüren Swatch gruptur!

Kesinlikle katiliyorum Clk. Saat endustrisi eta'ya bagimli gale geldi resmen. Firmalar mekanizma ar-ge sine daha yeni yeni agirlik veriyorlar, eta arzi daralttiktan sonra o da :(.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Bg17 » 08 Eki 2016, 22:03

Eta ucuza makenizma verip sektoru kurtarsa suclu, artik vermiyorum deyince yine suclu. Yaw bu eta size ne etti?

Hadi iwc, un eta kullaniyorsa tartisalim, ama longiness kullanmasi kesinlikle tuketici yararina bir durumdur.

Bu inhouse olayi niye bu kadar abartiliyor anlamis degilim. Hele gunumuzde kimse, tekrar ediyorum kimse kendi makenizmasini yuzde yuz uretmiyor. Uretiyorsa tasarlamiyor, hem uretip hem tasarliyorsa islem gormeye disari gonderiyor. Hangi inhouse ne inhouse u?

Longiness bence gayet basarili bir marka, turkiye de de en basarili markalardan biri; nerde olmasini istiyordukta gelmedi ben cok anlamadim. Tag ile tarz farki var.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj ggerenimo » 09 Eki 2016, 23:12

Siz herşeyi bu forumlarda tartışıldığı gibi görüyorsunuz burda herkes submarine der ama gerçekler dışarıda.tamam yurtdışındada sub değer görüyor ama sanki longi itibarsızmı sanıyorsunuz bakın vintaj saatlere longiden bi tomar var o yüzden dostum longiyi o kadar itibarsız değil sadece forumlarla değerlendirme eskilerin fiyatlarına bak saatlerin hakkı veriliyor sadece şu andaki fiyatları ucuz diye insanlar klasmana sokmuyorlar buda onların cahilliği.omega TAG iwc Ye on basar bencede fiyat performans ve dizayn açısından

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
ggerenimo

Mesaj Khan » 09 Eki 2016, 23:25

Bg17 yazdı:Eta ucuza makenizma verip sektoru kurtarsa suclu, artik vermiyorum deyince yine suclu. Yaw bu eta size ne etti?

Hadi iwc, un eta kullaniyorsa tartisalim, ama longiness kullanmasi kesinlikle tuketici yararina bir durumdur.

Bu inhouse olayi niye bu kadar abartiliyor anlamis degilim. Hele gunumuzde kimse, tekrar ediyorum kimse kendi makenizmasini yuzde yuz uretmiyor. Uretiyorsa tasarlamiyor, hem uretip hem tasarliyorsa islem gormeye disari gonderiyor. Hangi inhouse ne inhouse u?

Longiness bence gayet basarili bir marka, turkiye de de en basarili markalardan biri; nerde olmasini istiyordukta gelmedi ben cok anlamadim. Tag ile tarz farki var.

Başar abi +10000000
Ağzına sağlık güzel abim, valla en doğru şey.

Hani birinin mekanizmayı kendi fabrikasında bir şekilde imal etmeyi neden bu kadar değerli kılıyoruz anlamıyorum.

Orient de Inhouse üretiyor. Birisi çıkıp Oriente, şimdiki kalitesinde sırf Inhouse üretiyor diye değerinden çok daha fazla ödemeyi kabul ediyor mu?

Bazen Inhouse maliyet düşürmek için de kullanılabilir.
Inhouse her şey demek değildir, Eta 2892-a2 chronometer yada top grade bir mekanizma benim gözümde bir çok mid-end Class saatin Inhouse mekanizmasından daha iyidir.

Surç-ü lisan ettiysek affola, ustadlar daha iyi bilir.
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Mesaj Ground » 09 Eki 2016, 23:25

Longines im var ama bir markaya on basar demem için hangi modelle kıyaslandığını bilmem lazım.

Markaların birbirine basması ya da markaları kıyaslamak çok anlamsız. Hangi markada hangi ürünü hangi kriterlerle kıyaslıyoruz önemli olan bu.

Yoksa dilin kemiği yok seiko patek e takla attırır derim. Ama mantıklı mı olur sadece işkembeden atmış olurum o kadar.

Kullanıcı avatarı
Ground

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 253 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners