TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hangi Saati Denediniz / İncelediniz?

Mesaj afl » 25 Şub 2016, 12:30

Denedim inceledim de ne oldu. Daha da zehirlendim.[SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj mertk » 25 Şub 2016, 15:47

Evet bende biraz paylaşayım. İkinci yazışım olacak bu yazıyı demin koydum ama eklenmedi :evil:

Oris Aquis 43mm

Güzel bir saat ama forum saatini beklliyorum :champ: Bilrkte biraz garip durmuş ama yakın çekimden olabilir.

Resim

Resim

Seiko Tuna 50mm

Çapına göre yinede çok abartı durmuyor ama kullanım konforu açısından biraz büyük bir saat bence.

Resim

G-Shock

Tarz bir saat, makul bir fiyat :champ:

Resim

Tag Heuer Monaco

En hayal kırıklığına uğradığım saat oldu. Bu fiyat etiketinde bir saat için,kabul edilemez bir hata, kadranda çok büyük bir leke vardı.

İşçilik kalitesi çok zayıf geldi :oops:

Resim

Longines'in değişik bir modeli

Çok güzel ve değişik bir saat bence :champ:

Resim

Resim

Longines Master Retrograde(yeni ver.- pushersız)

Longines eski vers. fiyat etiketini aşağıya çekmek için bu vers. üretmeye başlamıştı.

Kendim, eski versiyon pusherli beyaz kadran modelini kullanıyorum. Almadan önce bu saatede bakmıştım ama beyaz kadran mavi kollar enfes bir uyum :super:

Onun dışında eski vers. bence çok daha iyi bir saat açıkcası pusherları seviyorum :D

Moonphase falan saati çok karışık yapmış bence mm oalrak da 44mm den 43 mm dşürmüşlerdi galiba diye hatırlıyorum.

Resim

Omega Speedmaster Sapp.

Eh işte beni pek etkilemedi. Bana göre değil ama kadran işçiliği kusursuzdu :super:

Genelde bütün saatleri 7x loop ve fenerle incelerim :D Kadrandaki işçiliği görmek için :D

Resim

Resim

Zenith Ultra Thin 40mm

Çok ince bir saat olduğundan, 40mm ye göre çok daha büyük gözükor bilekte. Bu saat bir tarz için bana göre bu şekilde büyük durması hoşuma gitmedi.

Resim

Resim

Oris Small Second 46mm

Bence boyut çok başarılı, lacivert kadran bana göre değil.

Resim

ML Masterpiece

Saat güzel ama kadranda ufakt olsa minor hata sayısı fazla. Bu fiyat etiketlerinde Omega en mantıklı seçim bence :champ:

Resim

Omega 300m 41mm

Bileğe takıcna çok etkilendim, açıkcası PO çok daha önde bir seçenekti bana göre ama yanıldığımı anladım, mükemmel ve çok konforlu bir saat.

Resim

Omega PO Chrono 45.5mm

Sade PO'dan bir tık önde bana göre, spor ve güzel bir saat.

Resim

Omega PO 45.5mm

Hayal kırıklığına uğradım, beni hiç çekmedi ama 42mm ve turuncu indeksli olan modeli denemek lazım.

Resim

Toplu Resim

Resim

Longines Column Wheel Chrono

Beni pek çekmedi, ne eksik ne fazla.

Resim
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj sercankaf » 25 Şub 2016, 19:42

Cok guzel bir paylasim, tesekkurler ;)
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj erenedip » 25 Şub 2016, 21:34

Bu gunku komik konyali saat ve saat & saat deneyimi aktarmak isterim:) once konyali saate girdim seikonun begendigim bir saatine baktim, vitrinde duran modelin quartz mi otomatik mi oldugunu sordum cevap olarak chronograph cevabini aldim ve sessizce uzaklastim:) bir sonraki durak konyali saatti. Ellerinde seikonun divers modellerinden bulunup bulunmadigini sordum su anda elimizde yok cevabini aldim. Baska bir markanin divers modellerinden olup olmadigini sordum karsiliginda " `divers` in seikonun ozel bir serisi oldugunu ve baska markada bulamayacagima dair kadim bilgiye ulastim. Yavasca aydin saatin sitesinden bakacagim artik diye mirildandim karsiliginda bilmiş abim o siteler sahte dedi:)) ve kosarak kactim:) bu hikayemi size aydinlanmis sekilde anlattim
Kullanıcı avatarı
erenedip

Mesaj Srhtdry » 25 Şub 2016, 22:04

Zenith efsane
Kullanıcı avatarı
Srhtdry

Mesaj Archimed » 26 Şub 2016, 14:26

erenedip yazdı:Bu gunku komik konyali saat ve saat & saat deneyimi aktarmak isterim:) once konyali saate girdim seikonun begendigim bir saatine baktim, vitrinde duran modelin quartz mi otomatik mi oldugunu sordum cevap olarak chronograph cevabini aldim ve sessizce uzaklastim:) bir sonraki durak konyali saatti. Ellerinde seikonun divers modellerinden bulunup bulunmadigini sordum su anda elimizde yok cevabini aldim. Baska bir markanin divers modellerinden olup olmadigini sordum karsiliginda " `divers` in seikonun ozel bir serisi oldugunu ve baska markada bulamayacagima dair kadim bilgiye ulastim. Yavasca aydin saatin sitesinden bakacagim artik diye mirildandim karsiliginda bilmiş abim o siteler sahte dedi:)) ve kosarak kactim:) bu hikayemi size aydinlanmis sekilde anlattim

Ülkemiz saatçilerinin hali ne diyelim :lol: :lol:

Ben de Aralık ayında pil değişimi için quartz Omega Seamaster 300M saatimi Suadiye'deki Özgür Saat'e götürdüm. Pil değiştirmek istediğimi söyledim; adam yaklaşık 1.500 TL'lik bir işlemden söz etti, o da orada yapılmıyormuş. Sonra pilini dükkandan çıktıktan sonra kendi servislerinde 5 dakikada değiştirdim. 1.500 TL'lik işlemi araştırdım; Omega'ya mail attım, Teşvikiye'deki Omega Butik'e de sordum. Meğer çakal saat satıcısı pil değiştirmenin yanı sıra araya ihtiyacım olmayan ve talep de etmediğim kasa bakımı işlemini kaktırmaya kalkmış. Herhalde 30 TL'lik pil yerine 1.500 TL'lik işlemden kendi priminin daha fazla olacağını düşündü :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj erenedip » 26 Şub 2016, 15:10

Archimed yazdı:
erenedip yazdı:Bu gunku komik konyali saat ve saat & saat deneyimi aktarmak isterim:) once konyali saate girdim seikonun begendigim bir saatine baktim, vitrinde duran modelin quartz mi otomatik mi oldugunu sordum cevap olarak chronograph cevabini aldim ve sessizce uzaklastim:) bir sonraki durak konyali saatti. Ellerinde seikonun divers modellerinden bulunup bulunmadigini sordum su anda elimizde yok cevabini aldim. Baska bir markanin divers modellerinden olup olmadigini sordum karsiliginda " `divers` in seikonun ozel bir serisi oldugunu ve baska markada bulamayacagima dair kadim bilgiye ulastim. Yavasca aydin saatin sitesinden bakacagim artik diye mirildandim karsiliginda bilmiş abim o siteler sahte dedi:)) ve kosarak kactim:) bu hikayemi size aydinlanmis sekilde anlattim

Ülkemiz saatçilerinin hali ne diyelim [emoji38][emoji38]

Ben de Aralık ayında pil değişimi için quartz Omega Seamaster 300M saatimi Suadiye'deki Özgür Saat'e götürdüm. Pil değiştirmek istediğimi söyledim; adam yaklaşık 1.500 TL'lik bir işlemden söz etti, o da orada yapılmıyormuş. Sonra pilini dükkandan çıktıktan sonra kendi servislerinde 5 dakikada değiştirdim. 1.500 TL'lik işlemi araştırdım; Omega'ya mail attım, Teşvikiye'deki Omega Butik'e de sordum. Meğer çakal saat satıcısı pil değiştirmenin yanı sıra araya ihtiyacım olmayan ve talep de etmediğim kasa bakımı işlemini kaktırmaya kalkmış. Herhalde 30 TL'lik pil yerine 1.500 TL'lik işlemden kendi priminin daha fazla olacağını düşündü [emoji38] :lol:

Cok ilginc gercekten. Yani ben bilmeden o saatcilere gitsem bana otomatik diye chronograph quartz saat satacaklar. Hayir insan hergun yarim saatini nette gecirse ogrenir zaten terimleri anlamlari. Ben sahsim adina hicbisey bilmiyorum ancak merak ettiklerim sayesinde en azindan az cok neyin ne oldugunu kavrayabildim[emoji2]
Kullanıcı avatarı
erenedip

Mesaj onureroglu » 26 Şub 2016, 23:43

Resim

Omega Seamaster
Kullanıcı avatarı
onureroglu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 249 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners