TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Quartz-Pilli Saatlerde İsviçre mi, Japon mu?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Mesaj SeRxx » 06 Haz 2012, 12:38

Ortada bir suc yok zaten ;)

---Tapatalk---
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Quartz-Pilli Saatlerde İsviçre mi, Japon mu?

Mesaj asymptote » 06 Haz 2012, 12:52

tachyon yazdı:Kol saatlerinde ilk kullanan da bir isviçreli Girard-Perregaux. Bakınız... history. http://en.wikipedia.org/wiki/Girard-Perregaux

1970: Girard-Perregaux presents its first wristwatch to the world to be equipped with a quartz movement and the following year a second one which vibrates at 32,768 hertz, the frequency remaining the universal standard for quartz watches today.

Bu cümleden siz nasıl böyle bir anlam çıkardınız merak ettim doğrusu.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Frax » 06 Haz 2012, 13:48

Hızlı okumadan kaynaklıdır asymptote :thumbup:

Seiko'dan hemen 1 sene sonra üretmişler. İsviçre için oldukça hızlı bir geçiş :)

Konuyla ilgili yoruma gelirsek, kusursuza yakın çalışan bir sistem mevcut hemen hemen tüm pilli saatlerde, bu açıdan kıyası doğru bulmuyorum ama Kinetic, Eco Drive, Spring Drive gibi farklı saatlerden edinmeyi isterim :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj SeRxx » 06 Haz 2012, 13:53

Biraz ortalığı karıştıralım :D Spring Drive'a quartz mı diyorsun sen Frax ? :lol:
Harbiden benim de merak ettigim bir konu.

---Tapatalk---
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 06 Haz 2012, 13:58

Spring Drive melez bir teknoloji.. Ben mekanikten çok quartz'a yakın buluyorum kendisini :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 06 Haz 2012, 16:40

*asymptote ben senin düşündüğünün tam tersini düşünerek mekaniğe daha yakın buluyorum Spring Drive isminde can bulmuş mühendislik harikasını zira içinde 72.000 küsür vph ile çalışan bir mekanizma var. Evet yüksek vph yüksek zaman tutma performansı değildir ama diğer mekaniklerle kıyaslarsak (kıyas yapacak bir başka benzeri olmadığı için mekanik saatler ile kıyasladım) Spring Drive en iyi zaman tutan saatdir.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj mucadeleci » 06 Haz 2012, 16:47

Şöyle bir belgesel vardı, ben çok faydalanmıştım :thumbup:
:arrow: viewtopic.php?f=12&t=8548&p=121651&hilit=japon+belgesel#p121651
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Thevenin » 06 Haz 2012, 17:08

mucadeleci yazdı:*asymptote ben senin düşündüğünün tam tersini düşünerek mekaniğe daha yakın buluyorum Spring Drive isminde can bulmuş mühendislik harikasını zira içinde 72.000 küsür vph ile çalışan bir mekanizma var. Evet yüksek vph yüksek zaman tutma performansı değildir ama diğer mekaniklerle kıyaslarsak (kıyas yapacak bir başka benzeri olmadığı için mekanik saatler ile kıyasladım) Spring Drive en iyi zaman tutan saatdir.

Spring Drive, geleneksel Swiss regulasyon prensiplerinden tamamen farkli olarak, herhangi bir escapement/balance sistemi tasimiyor, mekanizma hicbir zaman adimlamiyor, dolayisiyla vph degeri dogru olmadigi gibi bir olcut de degil. Zemberek uzerinden akis her zaman surekli - " spring " drive - ve bu akisin saniyede 8 defa orneklenerek quartz referansli ( @32,768 Hz ) bir entegre devre regulasyon sistemi ile elektromanyetik olarak kontrol edilmesi soz konusu.

Mekanik kurularak, quartz ile elektromanyetik regulasyon saglayan ve yine mekanik cikti veren Spring Drive teknolojisi icin elektromekanik demeyi begenmiyor isek bence siniflandirmaya pek gerek yok. Iki kelime ile hakikaten Sessiz Devrim :D :thumbup:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 182 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners